• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.06.2016

21:23

TEŠKA PROVOKACIJA IZ PRIŠTINE: Zločinac OVK službenik u Kosovskoj kancelariji za vezu u Beogradu!

Politika

TEŠKA PROVOKACIJA IZ PRIŠTINE: Zločinac OVK službenik u Kosovskoj kancelariji za vezu u Beogradu!

Podeli vest

Kosovska kancelarija za vezu u Beogradu dobiće novog službenika. Prema pisanju prištinskih medija Dželal Šaćiri koga Priština šalje u Beograd nekada je bio član OVK

Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo Milovan Drecun kaže da se to može tumačiti ili kao nesmotren politički potez ili kao provokacija.

Prištinski oficir za vezu u Beogadu Valjdet Sadiku,dobiće novog saradnika. Prema pisanju prištinskog lista Zeri Vlada Kosova je za asistent oficira za vezu imenovalo je Dželala Šaćirija, za koga ovaj list tvrdi da je bio deo OVK. 

- On je zapravo tehničko lice , za izbor tehničkog lica, za njegov izbor nije potrebna saglasnost druge strane, u ovom slučaju Beograd, jednostavno ga postavlja Priština. Mislim da je ipak Priština morala malo da povede računa, ako je tačno da je on bio pripadnik OVK onda to mi možemo da protumačimo ili kao jedan nesmotren politički potez ili kao smišljenu političku provokaciju , ostaje međutim prostor da Priština povuče tu odluku i na njegov mesto imenuje drugog”, rekao je Drecun. 

TAČI: Dijalog Beograda i Prištine je nezaustavljiv, mada se odvija polako!

U Vladi Kosova nisu hteli da komentarišu ovo imenovanje. Analitičar Fadilj Lepaja, navodi da bi odbijanje Beograda da prihvati novog službenika u kancelariji štetilo normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i podseća da je i aktuelni kosovski predsednik Hašim Tači bio deo OVK. 

- Politika te optužbe treba da ostavi sudstvu i ne na kolektivnom nivou, nego sudstvo trebe tona individanlnom planu da vidi , jer neko bezobzira ciji clan bio ili nije , da li je napravio neko krivicno delo ili neki zlocini i da na tom planu treba da sarađuju i Srbija i Kosov treba da saradjuju i sudstvo da svi zlocini i sa ove i sa one strane osvetle i da se kazne krivici- naveo je Lepaja. 


Drecun navodi da se oficiri za vezu i u Beogradu i Prištini, iako se to možda u javnosti ne vidi, značajno doprineli boljoj komunikaciji dve strane.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Srb

pre 7 godina

Тог убицу чим крочи у Београд треба привести и осудити на доживотну робију због тероризма и сепаратизма.

ALBANIJA do NISA

pre 7 godina

Trebas da imas hrabrosti za to !!! Bice uhapseni 10 cetnika kao odgovor.

aca

pre 7 godina

Stvarno? Hashim Thaci i Ramushaj Haradinaj? Nista novo, snjima vec saradjujemo...

law abiding citizen

pre 7 godina

Vučiću izvini mu se ko i ovoj ekipi iz Srebrenice, ponudi ga pogačom i solju, prošetaj s njim Kalemegdanom i odigraj partiju šaha i završi mu naravno i da jedna ulica u futurističkom Beogradu na vodi ponese njegovo ime..

Sale

pre 7 godina

Super! Mi smo sampioni tolerancije na Balkanu, a i sire.....

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija