• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

08.07.2016

20:34

IZGLASANO! Novi predsednik opštine Vračar je doktor Milan Nedeljković (SNS)!

Politika

IZGLASANO! Novi predsednik opštine Vračar je doktor Milan Nedeljković (SNS)!

Podeli vest

Redovni profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu dr Milan Nedeljković (SNS) izabran je večeras za novog predsednika opštine Vračar, a za njegovog zamenika Radmila Sarić (SPS)

Za njega je glasalo 23 od ukupno 45 odbornika.

Vlast na Vračaru čine SNS, SPS, LDP i DSS, a DS je posle više od dve decenije izgubila vlast u toj opštini.

Nedeljković je uoči glasanja kazao da će njegova vrata biti otvorena za sve građane Vračara, istakavši da je ta opština zajednička kuća koju će zajedno nastaviti da grade.

- Za mene je ovo velika čast, posao ću obavljati u skladu sa zakonom i u interesu građana Vračara. Moja vrata će uvek biti otvorena, jer želim snažno učešće građana u vlasti - rekao je Nedeljković.

On je poručio da će ući u svaki ulaz, da će slušati ljude i rešavati njihove probleme, jer, kako je kazao, predsednik opštine ne treba da sedi u kancelariji. 

Što se najstarijih tiče, imaće i organizovane aktivnosti, najavio je on.

Posebno je naglasio da ga ne interesuju međupartijske razlike već saradnja. 

Lista "Vračar Slobodno" pozvala je Nedeljkovića da povuče svoju kandidaturu jer, kako su naveli, to nije volja građana Vračara.

Branimir Kuzmanović se kritički osvrnuo na njegov izbor, dodavši da će se jednog dana ispitati krivično delo, trgovina uticajem, aludirajući na situaciju u kojoj su pojedini odbornici sa te liste podržali predloge SNS.

Inače, tokom sednice šaopšteno je da će novu odborničku grupu u SO Vračar činiti Mihailo Grupković (LDP), Marko Mandić, bivši član Levice Srbije i Mirjana Mitrović (SDPS).

RASPLET NA VRAČARU! Dr Milan Nedeljković kandidat SNS za predsednika opštine, DS ide u opoziciju?!

Reagujući na kritike upućene većini, odbornik SNS Nikola Selaković predložio je "kritičarima" da se manu frustracija i priča o ostavljenoj devojci, podsetivši ih da su sami birali svoje odbornike.

On je poručio Nedeljkoviću da će imati podršku svih nivoa vlasti, beogradske i republičke.

Šef odborničke grupe SNS Uglješa Mrdić kazao je da o Nedeljkoviću dovoljno govori biografija, a da SNS i koalicioni partneri imaju tim za Vračar.

- Upotrebiću slogan jedne odborničke grupe Dosta je bilo - dosta je bilo da na čelu Vračara bude neko bez fakulteta. Što se tiče podrške Nedeljkovića, iza njega stoji većina. Lista govori da SNS ima odlične kadrove, profesore, vrhunske sportiste, to je garancija da mi imamo tim koji će da radi za sve građane Vračara - rekao je Mrdić.

USKORO ĆE SE ZNATI ISHOD! Počela konstitutivna sednica opštine Vračar!

Tokom sednice, za zamenika predsednika skupštine opštine Vračar izabran je Slobodan Rebić (PUPS), Svetlana Raosavljević Gvozdenov za zamenika sekretara (SPS), a izabrano je i devetočlano opštinsko veće.

U opštinskom veću nalaze se Dejan Ribać, Rajko Tanasijević, Biljana Luković, Jovan Hadži Ðokić, Dušan Kovačević, Mirjana Mitrović, Dragi Lukić, Nataša Mijatović i Rajko Mitić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
BOKI

pre 7 godina

Znači žuta bagra je definitivno pukla u Beogradu. Bogu hvala pa i ovaj dan dočekasmo. Beog4ad konačno slobodan. Vrati patku tati.

banat1952

pre 7 godina

A da im mi ipak udarimo patku, za svaki slucaj...

The end

pre 7 godina

E kad je SNS na Vracaru, znaci da smo prsli skroz.

srki

pre 7 godina

da nije ovo ko nas dr.Cvetanovic ,grozdovi,oksfordi,kembridzi i ostale mahale

Tristana

pre 7 godina

Da se sazna... Zajedno s primitivcima od kućnog saveta i restitucionim naslednicima sistematski demokrate uništavali jednu od najstarijih obucarskih radnji u kraju... Jeste li se ikad upitali kako neko u dvoristu da radi a da nema obeležje na fasadi,da su mu sklonili izlog nakon pola veka i da su naprečac počeli da zatvaraju prolaz u pasaž... To je priča Njegoševe 11. Cvetni trg. Pozivam novog predsednika da prvo obidje taj ulaz i našem čika Dragom,obucaru od osamdesetak godina pomogne da se izbori za opstanak... Tristana Jokic

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija