• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.08.2016

14:04

NENAD POPOVIĆ ŠOKIRAN: Zar gej žurke na Pagu, ostrvu smrti u vreme NDH?

Politika

NENAD POPOVIĆ ŠOKIRAN: Zar gej žurke na Pagu, ostrvu smrti u vreme NDH?

Podeli vest

Lider SNP Nenad Popović zapanjen je činjenicom da zvanični Zagreb i jedan od najuticajnijih njuz-magazina, zagrebački „Globus”, s ponosom promovišu ostvo Pag kao mesto ludih žurki i predstavljaju ga biserom hrvatskog turizma, ne pominjući ni jednoga trenutka da su na to ostrvo, od samog osnivanja NDH, dovođeni Srbi i Jevreji koji su monstruozno ubijani i bacani u more

Hvaleći se planskim razvojem Paga kao mesta za bahanalije, festivale di-džejeva i gejeva, zvanični Zagreb skrnavi sećanje na poklane Srbe i Jevreje koji su zauvek svojom krvlju obojili ovaj deo Jadrana, i prećutkuje postojanje jednog od najmonstruoznijih nacističkih stratišta u sistemu logora Gospić-Jadovno-Pag, ocenjuje Popović. 

(FOTO/VIDEO) PEDERI OKUPIRALI SPLIT! Uplovio kruzer sa 2.500 bogatih gejeva!

U izjavi dostavljenoj medijima Popović pita da li promovisanje Paga u turistički ponos Hrvatske, znači da uskoro možemo očekivati da se u Jasenovcu otvori kompleks diskoteka? 

Možemo li uopšte zamisliti šta bi se dogodilo kada bi se u Aušvicu reklamirao festival di-džejeva, pita takođe lider SNP. 

 - Ništa me više ne može iznenaditi od evropske Hrvatske, pravne naslednice NDH, pa čak ni otvoreno ruganje nad zaklanim Srbima i Jevrejima, kao što me ništa ne može pokolebati u uverenju da će Srbija nastaviti da vodi politiku zasnovanu na tekovinama pobede antifašizma i borbe za slobodu, istinu i pravdu - rekao je Popović. 

Prema njegovim rečima, Srbija ne deli žrtve i s jednakim pijetetom žali i obeležava stradanja svih nevinih civila u ratovima na ovim prostorima, ali sam siguran, ističe Popović, da neće dozvoliti da se ponove nove žrtve i da se blati i ismeva sećanje na ubijene Srbe i Jevreje, koji su na najmonstruozniji način stradali od ruke hrvatskih nacista. 

SNP poziva zvanični Beograd da energično ustane protiv povampirenja nacizma u Hrvatskoj i da učini sve da zaštiti preostali srpski narod u Hrvatskoj, zaključuje lider te stranke Nenad Popović. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
hrvat

pre 7 godina

ma to veliko srbska laz ko vas jos uzima za ozbiljno

Goran

pre 7 godina

E to je prava slika hrvata i toga sta su oni i koliki su provokatori.

Mirko S

pre 7 godina

Zasto ta evropa cuti na ovakvu provokaciju zrtava.

englezii

pre 7 godina

Bravo Gdine Popovicu ! Potpuno ste u pravu a to nam govori da Ustase ne mogu da budu nista drugo do ustase ! A i pozivanje na Evropu ? Koju Evropu kada ovo sto sada bitise kao EU nije nista drugo do samo skup profasistickih drzava u kojoj su svojevremeno cetrdesetih godina uglavnom bile glavne fasisticke snage i tu fali samo jos Japan posto su izasli Englezi sada su ih potpuno ocistili prisustva drzava koje nisu imale fasizam u godinama Hitlera ! Ipak ustase niti mogu a niti znaju biti nista drugo do ustase i u tome se najlakse snalaze !

Miroslav

pre 7 godina

Ovakva poniženja moraju jednom da prestanu. Treba zauzeti stav da se ovakve provokacije ne ponavljaju jer hrvatima je cilj da unesu nemire na balkanu.

Luka Savić

pre 7 godina

Tužna slika evropske Hrvatske, čoveku se okrene zeludac o pravdi i načelima EU kad može da podržava sve ovo..

Pavle O

pre 7 godina

Pravda će isplivati i svi zločini koje su Hrvati činili.. Pitanje je samo da li treba težiti EU koja ćuti na sve ovo što Hrvati rade

Kari Beznema

pre 7 godina

Hrvati ovako čiste svoju mračnu istoriju...

Garić K

pre 7 godina

Sva hrvatska ostrva su ostrva smrti za Srbe i Jevreje. I ne samo ostrva već i kontinentalni deo Hrvatske. Oni naprosto uživaju u nacizmu i ustaštvu. Bolesan narod.

Karić M

pre 7 godina

Nisam šokiran, to vam je današnja Hrvatska. Pa pogledajte šta sve rade danas od Stepinca do Paga.

Baki

pre 7 godina

Hvrati su skolski primer kako izgleda kad imas ledja!

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija