• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta/Informer.rs

04.08.2016

09:57

SNP: Predložiti rezoluciju o genocidu nad Srbima i Jevrejima u NDH!

Politika

SNP: Predložiti rezoluciju o genocidu nad Srbima i Jevrejima u NDH!

Podeli vest

Srpska narodna partija (SNP) zatražila je danas da Srbija pokrene široku diplomatsku inicijativu kako bi parlamenti zemalja širom sveta usvojili rezoluciju u kojoj se konstatuje da je nad Srbima i Jevrejima u Nezavisnoj državi Hrvatskoj (NDH) u Drugom svetskom ratu počinjen genocid

- Zločinačkom operacijom Oluja, takozvana evropska Hrvatska, kao pravna naslednica NDH, pokušala je da dovrši genocid koji su nad Srbima počinili hrvatski nacisti Ante Pavelića - naveo je generalni sekretar SNP Jovan Palalić u pisanoj izjavi povom godišnjice stradanja Srba u operaciji Oluja 1995. godine.

On je ocenio da su postupci hrvatskih zvaničnika koji, kako smatra, svakodnevno rehabilituju ustaško-nacističku ideologiju, posledica činjenice da se Hrvatska nikada nije suočila sa svojom nacističkom prošlošću, niti je kažnjena zbog genocida nad Srbima i Jevrejima koje je počinila tokom Drugog svetskog rata.

- Usvajanje ovakve rezolucije u što većem broju parlamenata u Evropi i svetu, a pre svega medju antifašističkim narodima koji su pretrpeli najveće žrtve u Drugom svetskom ratu, treba da postane jedan od prioriteta diplomatske borbe Srbije - naglasio je Palalić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
magda

pre 7 godina

Dobro ste se setili,ja mislila vi zaboravili srpsku istoriju od 41-ve.Pa sto ste cekali ovoliko da proglasite krvate genocidnim narodom.Ta cudovista su odavno trebala da plate cenu svojih stravicnih zlocina a nisu.Ko ih je oslobodio odgovornosti i ko je cutao svo ovo vreme,treba javno da se ispita i saopste imena tih njihovih dusebriznika pa makar to bio i neki od Papa a zna se vec da je Papa Pije saradjivao sa Hitlerom i ustasama i aminovao sve njihove zlocine ,cime se i on kao Papa Pije legitimisao kao zlocinac.\n

Uroš

pre 7 godina

Evropska Hrvatska je nastala na kostima prognanih i ubijenih Srba i Jevreja..

janko

pre 7 godina

Ima simbolike u tome sto su poceli da divljaju sad kad su u EU. Nista me tu ne iznenadjuje.

bane

pre 7 godina

Rusija treba da pokrene takvu inicijativu, da iskoristimo njihov uticaj.

Anka

pre 7 godina

Zasluzili su da budu na stubu srama. I zbog Drugog svetskog rata i zbog Oluje.

Sandra

pre 7 godina

Strasno je sta su Hrvati sve radili, kakva su zlodela cinili. Treba stalno podsecati na to. Ne treba dozvoliti da zabravimo.

Jovica Savić

pre 7 godina

Svaki zločin je za osudu kao i ovo izdizanje pojedninaca koji su činili najveće zločine u istoriji čovečanstva.

Savo

pre 7 godina

Čak su se i Nemci jezili svih zločina koji su činili Hrvati..

roki

pre 7 godina

Jadan srpski narod koji tamo zivi. Ne razumem nase ljude koji idu tamo da letuju.

Stevan

pre 7 godina

Žrtve ne smemo da zaboravimo. Zato je ova rezolucija neophodna.

Milosz

pre 7 godina

Gde su sada ljudska prava i evropa da oda počast našim žrtvama? Ali, ne, oni podržavaju hrvate. Sramota.

Vladimir

pre 7 godina

Hrvati su bukvalno krenuli u čišćenje teritorije od Srba i to im je bio glavni cilj. Pored toga, danas slave tu operaciju. Katastrofa.

Milos

pre 7 godina

Vlado, a najgore od svega je sto oni ili ne vide sta su uradili ili se ponose time. Al pre ce biti ovo drugo. I sada, da ima pravde i da smo svi jednaki, do sada bi trebali biti 100 puta kaznjeni. Nas plivac kaznjen zbog majice Kosovo je srce Srbije, a njima se klanjaju a oni slave to sto su ubijali. I gde je tu pravda?

tt

pre 7 godina

Usvajanje rezolucije bi promenilo tok istorije Balkana u smeru progresa i prevazilaženja fašističke ideologije, koja je unakazila čovečanstvo i postavila temelj za izazivanje međunarodnih manjih i većih sukoba. Na Balkanu, većini nije do rata. Rat i sukob bi hteli samo oni koji su se okoristili u prethodnom ratu i nije ih briga za stradanje ljudi, već im je intelektualni i emotivni domet na Maldivima, Kanarima, Dominikani ...na tuđ račun kao statusnu karakteristiku/psiho/

Sanja

pre 7 godina

Kao Jermenska rezolucija o turskim zločinima, da! To su teške istine ali se moraju obelodaniti. Dosta smo ćutali.

Hrvatsko licemerje

pre 7 godina

Hrvatski zločinački umovi danas vode hrvatsku u neku vrstu savremene NDH. Nacizam i ustaštvo su obuzeli tu zemlju i mora se reagovati sa Rezolucijom koja će ih prikazai u pravom svetlu.

Strahinja

pre 7 godina

Ne treba čekati sa Rezolucijom. Jer Hrvati i dalje rade zločine, ne staju. Biće još Rezolucija na žalost, jer oni nisu i izgleda neće nikada biti normalni, neće biti ljudi.

XXL

pre 7 godina

Naravno, a prvo tražiti od Rusije da donese takav akt pa krenuti put jakih zemalja ...

Srecko

pre 7 godina

Ajde sto ne priznaju da su ucinili genocid, nego pokusavaju da ponovo pokrenu tu lavinu. Pa svojim ponasanjem nista drugo i ne pokazuju. Ako neko treba da prizna zlocin to su oni. A zamalo da od nas naprave genocidan narod. Pa ljudi, ne mesajte nas sa hrvatima!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija