• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.08.2016

15:31

(FOTO/VIDEO) PUTIN ŠALJE JOŠ AVIONA, TENKOVA, RAKETA! Otkrivamo nepoznate detalje ruske pomoći armiji Srbije!

Politika

(FOTO/VIDEO) PUTIN ŠALJE JOŠ AVIONA, TENKOVA, RAKETA! Otkrivamo nepoznate detalje ruske pomoći armiji Srbije!

Podeli vest

Pored šest novih "migova 29" i raketnog sistema "buk M2", ugovorena je i isporuka dva transportna aviona AN-26, 30 modernizovanih tenkova T-72 sa vođenim raketama dometa pet kilometara, 30 oklopno-izviđačkih vozila BRD-M2, nove navigaciono-komunikacione opreme i opreme za vojnu obuku... Razmatra se i isporuka četiri helikoptera Mi-24V, PVO sistema "tor", "tunguska" i artiljerijskih sistema "kornet' i "točka"

Vojska Srbije će u narednim mesecima dobiti rusko naoružanje, vojnu tehniku i opremu vrednu više stotina miliona evra, potvrđeno je Informeru iz više odlično obaveštenih izvora u Beogradu i Moskvi.

Avion 'mig 29'

Public

* dužina 17,37 m
* visina 4,73 m
* maksimalna brzina 2.400 km/h
* naoružanje: top GŠ-30, četiri vrste raketa i dve vrste bombi

Pored šest novih "migova 29" i raketnog sistema "buk M2", o kojima je Informer već pisao i koji će, prema postignutom dogovoru, biti isporučeni Srbiji do Nove godine, ugovorena je i isporuka transportnih aviona, modernih helikoptera, novih raketnih, PVO i artiljerijskih sistema, ali i modernizovanih tenkova opremljenih vođenim raketama!

Pare nisu problem

Ugovorena je isporuka dva remontovana transportna aviona AN-26, 30 modernizovanih tenkova T-72 sa navođenim raketama dometa od pet kilometara, 30 modernizovanih oklopno-izviđačkih vozila BRD-M2, a Srbija će dobiti i novu navigaciono-komunikacionu opremu, kao i najmoderniju opremu i simulatore za obuku pilota i vojnih specijalaca.

(VIDEO) LAZANSKI O RUSKOM ORUŽJU KOJE STIŽE U SRBIJU: Naše nebo će biti sigurnije, a granice bolje branjene!

Međudržavni sporazum podrazumeva i isporuku potrebnih rezervnih delova i opreme za radare i raketne sisteme "kub", "nevu" i "gvozdiku", kao i rezervne delove za "migove 29" koji se već nalaze u sastavu srpskog RV i PVO.

 

Raketni sistem 'buk M2'

Public

* bolji sistem čak i od velikog S-300
* verovatnoća uništenja cilja raketom 70-90%
* visina dejstva do 25.000 m
* daljina dejstva do 50.000 m

 

Naši sagovornici kažu da će najveći deo naoružanja i opreme biti ustupljen na osnovu ugovora o donaciji u sklopu ugovora o vojno-tehničkoj pomoći Ministarstva odbrane Ruske Federacije. Manji deo naoružanja biće plaćen po najpovoljnijim mogućim uslovima i cenama, koje su daleko niže od tržišnih.

Tenk T-72

 

Public

 

* težina 41 t
* visina 2,19 m
* maksimalna brzina 60 km/h
* naoružanje: glavni glatkocevni top 125 mm, mitraljezi 7,62 mm sa 2.000 metaka

Kako saznajemo, razmatra se i mogućnost da se neki od najsavremenijih borbenih sistema nabave pomoću takozvanog lizing-aranžmana, kakve Rusija već ima s Indijom i još nekim drugim državama.

Transportni avion AN-26

Public

* dužina 23,8 m
* visina 8,58 m
* maksimalna težina 24,4 t
* maksimalna brzina 540 km/h

- Važno je da je vojna pomoć Srbiji naložena sa vrha! Lično je predsednik Vladimir Vladimirovič Putin izdao nalog ministru odbrane Sergeju Šojguu i drugim funkcionerima da se Beogradu maksimalno pomogne. Rusija ne krije stav da je samo vojno moćna Srbija garant stabilnosti i mira na Balkanu i regionu jugoistočne Evrope - prenosi naš sagovornik iz vrha vlasti.

Oklopno-izviđačko vozilo BRD-M2

Public

* dužina 5,75 m
* širina 2,35 m
* maksimalna brzina 95 km/h
* naoružanje: mitraljez KPVT od 14,5 mm i spregnuti mitraljez PKT od 7,62 mm

Kako saznajemo, pregovara se i o isporuci druge savremene vojne tehnike koja bi doprinela povećanju odbrambene moći naše zemlje.

Helikopter Mi-24V

Public

* dužina 17,5 m
* visina 6,5 m
* maksimalna brzina 335 km/h
* naoružanje: tri topa, dva mitraljeza, raspršivač mina, rakete

- Razmatra se i mogućnost nabavke četiri najmodernija helikoptera Mi-24V, raketnih i PVO sistema "tor", "tunguska, kao i moćnih artiljerijskih sistema "kornet i "točka" - precizira naš sagovornik.

PVO sistem 'tor'

Public

* dužina 7,5 m
* širina 3,3 m
* brzina 65 km/h
* naoružanje: rakete 9M-330 i 9M-331

Prema njegovim rečima, u toku su sastanci rusko-srpskih vojnih ekspertskih timova, koji imaju zadatak da najkasnije do 15. septembra sačine spisak svih neophodnih sistema kojima treba opremiti Vojsku Srbije.

Sila u regionu

Vojni analitičar Miroslav Lazanski kaže da vojnu tehniku koju Rusi nude Srbija ne može da proizvede.

PVO sistem 'tunguska'

Public

* dužina 7,93 m
* širina 3,236 m
* maksimalna brzina 65 km/h
* naoružanje: dva dvocevna automatska topa 2A-38M kalibra 30 mm i osam lansera protivavionskih raketa 9M-311

- "Buk" je najpotrebniji, jer time poboljšavamo kontrolu vazdušnog prostora. Već imamo pedesetak tenkova T-72, ali ako bismo dobili T-90, to bi bilo nešto. Svakako ne bi bilo loše da imamo i sistem "točka", pogotovo jer Hrvati nabavljaju rakete, a sa šest "migova" možemo da formiramo polueskadrilu  - ističe Lazanski.

Mobilni raketni sistem 'točka U'

AP Photo/Public

* standardna raketa dužine 6,4 m i težine 2 t
* maksimalni domet rakete 120 kilometara
* preciznost sistema 160 m
* rakete se lansiraju s mobilnog vozila BAZ-5921, koje može da ide i po vodi

Sebastijan Baloš iz specijalizovanog časopisa smatra da će ruska pomoć mnogo značiti.

(FOTO/VIDEO) SRBIJA DOBIJA SMRTONOSNI SISTEM 'BUK'! Sjajna vest iz Moskve, stiže nam jedno od NAJMOĆNIJIH ORUŽJA!

- Jako nam treba sistem "buk M2". To nema niko u regionu! Dobro bi nam došli i "migovi" i avioni. Bitno je i da se odobri isporuka fenomenalnog PVO sistema "tor" i "tunguska", kao i sistema "kornet" i "točka". Ako se sve to realizuje, bićemo konkurenti većini vojski u Evropi - zaključuje Baloš.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
miki

pre 7 godina

kakvo lozenje. Ceo spisak vec mesecima a mi ni metak dobili nismo.\n

tito

pre 7 godina

bilo bi lepo ali od rusa ćemo dobiti na žalost šipak,živi bili pa videlin

Vidoje

pre 7 godina

Tito brate, aj savladaj tastaturu pa da bistrimo visoku politiku... Pa, ne ozbiljno...

Miloš

pre 7 godina

Тито, божју му мајку па каква су то слова, ајде понови на Србски шта то значи.

srbenda iz backe topole

pre 7 godina

..hmmm .. pusti snovi....da nece mozda neki izbori??

srbija

pre 7 godina

ljudi ovo je mnogo skupo jakoooo puno,takve stvari se ne poklanjaju...\n

Sava Prokopović iz Ritopeka

pre 7 godina

Поред захвалности Владимиру Владимировичу Путину и Руској Федерацији, мора се рећи,да је у питању бајато оруђе и оружје. То су коришћена средства. Питање је, како су обновљена и у којој мери. То је застарела опрема. Шта је са нашим Лазаром, ако се купује слично борбено возило и то коришћено у Русији. Ми подржавамо Руску Федерацију у целини, али не подржавамо набавку бајате, застареле и коришћене борбене технике.

Zivko

pre 7 godina

Putine brate,posaljite Vi nama 50 atomskih bombi i 10 kom S500.Ovo sto nudite su igracke za decu.

Segi

pre 7 godina

Da li se zna koji su migovi u pitanju? Da li su Mig 29 m/m2 koje je premijer rekao da ćemo kupiti ili je reč o nekim starijim modelima? Pretpostavljam da je reč o m/m2 pošto u tekstu kaže novi migovi ali nigde nije tačno precizirano da su ti modeli u pitanju.

Lucky

pre 7 godina

Što ste to preuveličali ili oni što su vam to tako nahvalili. Tu će nam koristiti BUK a ostalo je sve starudija ili je mnogo slabije od najboljih rješenja koja Rusija i NATO imaju. I taj BUK ima domet,kako ste i sami napisali,do 50 km. To nije ništa posebno,pa NATO nas može tući sa veće daljine i čime onda da ih oborimo? Nema ništa, ne bez S-300,nego bez S-400 .Treba biti u stanju uništavati ciljeve mnogo prije nego što oni priđu nama ili budu dejstvovali po nama a ako već kupujemo nešto - onda kupimo novo,dakle S-400. I nije da nema novca za to. Pogledajte koliki je budzet Srbije a koliko košta S-400 sistem. Ja bih lično,da sam premijer ili neka druga čivija, od sebe dao 3 plate i pozvao i druge da daju jednu i našao veći neki način da to otkinem od budzeta i nađem neki drugi izvor finansiranja. Ove vijesti o ruskoj pomoći su usmjerene samo da narod zavaraju i smire zbog NDH naoružavanja.Hrvati nama sami po sebi nisu prijetnja već NATO.Sve ovo što rade Hrvati a usmjereno je protiv nas jeste po nahuškavanju ili napujdavanju NATO-a ,odnosno vodećih NATO igrača ili bar SAD. Možda čak i EU. Pa što ih ne smire kad su ovako agresivni prema nama Srbima i kad oživljavaju NDH i rehabilituju ustaše?Samo da im Zapad kaže:“U kuću“ ili bolje  „u dom“,zavukli bi se u kuću i ne bi smjeli ni da lajucnu. Budu li nas napali Hrvati,napašće nas i NATO (bilo javno ili vjerovatnije tajno kroz vojno jačanje Hrvata i svaku drugu podršku). I tad će im biti na brzinu isporučeno mnogo više naoružanja nego što se to sad javno čini a onda smo ga poduvali.Ne bih želio biti vulgaran,ali ova ruska pomoć je obično s*anje

Dusan

pre 7 godina

Da li ti zaista veruješ da sa par sistema S-400 možemo da se odbarnimo od NATO agresije? Oborili bi im par desetina aviona i krstarećih raketa pre nego što bi naši sistemi bili uništeni. I šta onda? Naš budžet jeste veliki kad uporediš sa cenom S-400 ali iz tog budžeta svaki mesec mora da se isplati preko 2.000.000 plata i penzija, da se izdvoji novac za otplatu kredita, razne subvencije i ulaganja i još hiljadu i jedna stavka koju budžet mora da pokrije. Ili da kupimo S-400 i onda da ceo dan gledamo u njega i tako zaboravimo da taj mesec nismo primili platu i penziju? A i kad bi imali S-400 svejedno bi morali da nabavljamo i BUK i tor i pancir jer ti sistemi zajedno čine moćnu odbranu a S-400 ako je sam je vrlo laka meta. Šta god nabavimo ne možemo se odbraniti od NATO-a ali sa ovim možemo biti nadmoćni u nekom eventualnom sukobu između zemalja regiona u nekoj budućnosti, a tad možda NATO i ne bude postojao ili se ne bude mešao(što je teško). Kako god nadam se da nikada nećemo videti da li je ovo oružje efikasno ili ne, mora se stvarati budućnost bez ratova i stradanja, ali se i dobro naoružati za slučaj da neko ne želi takvu budućnost.

mile

pre 7 godina

"Da li ti zaista veruješ da sa par sistema S-400 možemo da se odbranimo od NATO agresije? " Da. Oni ne napadaju zemlje koje mogu da se brane a desetine aviona nisu izgubili jos od Vijetnama, znaci skoro pola veka, da smo to imali '99 ne bi nas napali.

sasapg

pre 7 godina

Buk se koristi sa S400 da ga cuva dok se premjestaju , moze da ispaljuje rakete u hodu. Pancir takodje. Dakle, ne mozete kupiti S400, nije u prodaji, S300 takodje kosta previse para. Jedino da Rusija pokloni oruzja u vrijednosti 2-3 milijarde, sa nekim grejs periodom od 10 godina :) Ovo bi bila fina vijest da je istina,ali prije ce biti da je patka. Ako se isporuci 1/4 od navedenog odlicno-bravo.

Alex

pre 7 godina

Samo jedan S300 jebranio celu teritoriju jugoslavije....da smo ga imali 1999 NATO nikad nebi smeo da nas bombarduje jer bi imao u proseku 70 obotemih aviona dnevno... A da nepricam o S400 koji bi rusio nato avione u italiji ....i okolnim zemljama pre nego sto nam i pridju....samo prvo mi nemamo milijardu ipo evra da ga platimo a i da imamo novac Rusi ga nebi prodali jer sumnjam da veruju Vucicu i Nato spojunima u srpskoj vojsci koji bi ga sigurno kopirai ili dobili vitalne informacije

Miro

pre 7 godina

Sve daju a nikad ništa da stigne, dok pare ne prime a mi novca imamo koliko oćeš ?

nada

pre 7 godina

Ova situacija oko nabavke oruzja za odbranu Srbije od eventualnih napada Hrvatske koja vec duzi period provocira a koju huska Amerika i EU nimalo nije prijatna ali se mora. Ameri guraju to isto Hrvatskoj tako da smo prinudjeni da zastitimo svoj narod i svoje granica jer je puno gladnih ociju i zeljnih krvi uprto u nas. Dosta je vise ucena - Kazu priznajte Kosovo koje je nasa teritorija, kazu udjite u NATO a mi necemo, kazu uvedite sankcije Rusiji - pa to su nasa braca i sta jos sve hoce...... dosta je vise !!!!!!!!!!! Mi smo posten narod ali nedamo vise na sebe. Nadam se da sve ovo nevodi ka zlu !!!!!!

kimi

pre 7 godina

Nedo nam bog da nas Rus brani,a Grk hrani.  Lozenje SNS botova.\n

zilijen

pre 7 godina

Nedao ili dao, sta je tu je, Rusija je jedina od koje Srbija ima kakvu takvu zastitu, pa makar i u Savetu bezbednosti, sprecili su rezoluciju o Srebrenici a i bombardovanje '99 je bilo nelegalno zbog pretnje njihovog veta, jedini su oni rekli tada ne.

Srb

pre 7 godina

Модерно оружје се не поклања већ се купује, а нешто старије се поклања или продаје по повољнијој цени, али нама је увек мало, такав смо народ, и да нам пола од овога пошаљу, нама је добро. С-300 треба набавити такође у догледно време.

Zivko

pre 7 godina

Vucic-Genije 21-og veka mora da zastiti Srbe od stalnog napada USTASA,Dzihadista u BiH radikalnih balista,od kosovara UKC ali sam siguran da ce to naoruzanje Vucic iskoristiti samo za odbranu Srbije i srba od eventualnih agresora i zbog toga je Vucic vise puta na komemoraciji u Jasenovcu ponovio da Srbija vise nikada nece dozvoliti da se ponovi Jasenovac,Oluja Ustasa i seoba srba od 250.000 iz Krajine,160.000 iz Sarajeva,250.000 sa Kosova i da se Vucic sa svojom Vladom-Ministrima god polaganja zakletve zakleo/li da je Kosovo sastavni deo Srbije.

robin

pre 7 godina

Ovde svi sve znaju Polako pokazace se.Ne ide bas tako najnovije oruzje

Pedja

pre 7 godina

Sve je to lepo, samo sta ce nam oklopna vozila kada imamo nase vozilo Lazar i Lazar 2???

Ljubo

pre 7 godina

Za neznalice ,...maloljetnike ,...mrzitelje Srbije ...( po komentarima) ....strpljenje ,mudrost ,i naravno ljudi u vrhu Srbije koji vole i imaju samo Srbiju ..sve ide po planu .... a ,za ove sto spominju da je ovo ** anje od oruzja ,neka malo idu negde na poligone ,da proleti ponesto iznad njih ...

Sava Prokopović iz Ritopeka

pre 7 godina

Ти си мангуп. Ти нападаш нас, који критикујемо чињеницу, да ће нам Руси утрапити стара оруђа из прошлог века, да ће нам довести опрему коју су ремонтовали, а не зна се где, како је ремонтована, да ће нам дати недовољну количину опреме и слично. Суштина је следећа: колико год Руси да нам дају или за паре или џабе, нама није довољно. Ништа није обнављано од прошлог века. Све што ми имамо је застарело, покварено, неупотребљиво. И сада у таквом нашем јадном стању, добијамо застарелу опремеу. Најбољи ауто, је нови ауто, стара је изрека. Све што је половно, брзо се квари, а тешко се поправља. Боље да немамо ништа, него да имамо старе системе и то још половне системе Барем да су нови, некоришћени, па тек тако. А овако, ем је бајато, ем је половно. Нема малих и великих Срба, Србин је Србин. Ми смо Срби, јер хоћемо модерну Српску војску. Ми се не разумемо у војску и оружје. Хоћемо модерно оружје, које може барем да зауставити први напад душмана. А после, када дође Церска и Колубарска битка, видећемо ко је са нама, а ко против нас.

igor

pre 7 godina

vulgarnost je tvoj najmamji problem. veci je sto si zaboravio ili nisi znao) da se nato nogde nije spustao ispod 5.000m osim kada je bio siguran da su radari pogaseni i da ga nece sa brda strefiti neka strela i igla a imali smo oruzje od koga buk m2 ima visestruko kraci domet. dobro rasporrdjen sistem moze u dobrom delu da zatvori nebo a posebno slabije opremlj.regionalnim vojskama kakva je hr. da, s300/400 bi bolje odradio ali ovo je poklon (ili skoro poklon) koji nam drasticno dize potencijal i koji predstavlja mocno odvracanje onima koji bi da nas ponovo uvuku u rat.

Veljko

pre 7 godina

Boze kakvih komentara uzas ! Ovde svi strucnjaci i vojni analiticari STRAVA !

LuBe

pre 7 godina

ne palite narod, dobicemo mi ki.u od bilo koga... slusamo lupetanje o naoruzanju kako ce da nam daju vec godinama unazad, do sada bi sami napravili sve to od materijala koje bi skupili oko moje zgrade...\n

deki

pre 7 godina

Dovoljno za Hrvate i da imamo najmodernije Rusko oruzije mi sami ne mozemo protiv NATO-a ali protiv ustasa dovoljno da sravnimo njihovu lepu u tri p**** materine.

Petar

pre 7 godina

Teško za poverovati.Pre će biti da to u većini nije istina.

Ljubo

pre 7 godina

Gosp .Savo ,...jel Vi mislite da su nasi toliko naivni i glupi ,da bi uzimali nesto i da im neko ( ovaj put hvala Bogu) pametniji Rusi ,uvaljuju ,zavitlavaju ...ili mozda ocekujemo da se prica po frizerskim salonima sta se planira i koliko ...i sta donosi Novi Svetski Poredak ...

XXL

pre 7 godina

I jednu usr... motku da rasteramo neprijatelje - eee bre srbende ložite se k'o drva.

rale

pre 7 godina

Sve mi smrdi na to,daće se Rusija braniti u Srbiji.......

oko

pre 7 godina

negura tebe putin u rat vi niste zavrsili rat vas komsije briju samo tako po dupetu a vi ih ljubite

Dara

pre 7 godina

Opet Rusija salje svoj otpad u Srbiju, kako i u EXYU.

al zamalo

pre 7 godina

i ko ce sve to da plati? neko sanja malo a?

OFICIR

pre 7 godina

A da li će nam stići barem jedan padobran pošto mi u Specijalnoj jedinici nemamo ni jedan jedini padobran

Pristinac

pre 7 godina

Sve staro i u bliskoj buducnosti neupotrebljivo,plasim se da ne budemo otpad za rusko,americko...ili vec koje zemlje naoruzanje!

marko

pre 7 godina

Zurka brate, jos samo da MMF odobri pare i eto instrumenata i muzike. Ipak na kraju MMF se pita, posto nam oni kroje kapu. Jadno, zar ne.

Sibirac

pre 7 godina

Kako moze Buk M2 koji je sistem srednjeg dometa biti bolji od S 300,sistema dugog dometa?

Gdin

pre 7 godina

Vidim da većina ima nezahvalne komentare, a mislim da se poklonu u zube ne gleda, ako je vec istina treba da kazemo hvala. Ameri ce nam pokloniti kao i uvek samo patku i to ovoga puta zutu.

KoleM

pre 7 godina

Za vrednost nafte i gasa koji nam Rusi uzimaju u sred Srbije mogli bismo da kupimo stotine najmodernijih aviona (a i svega drugog).

zoran miljkovic

pre 7 godina

Чим нас госп. Путин загрли, а загрлио нас је ето штапа из Вашингтона и Европе, па ми са том старудијом можемо да бришемо задњицу.Ако се овако настави, грљење са Русијом а наводно идемо у европу, бићемо први опет ко ће да страда у одбрани Русије.Према томе идентична политика деведесетих, дај боже да грешим.

perakliker

pre 7 godina

Bolje da su nam poslali jedno 200 traktora da to država Srbija izdeli sirotinji, pošto su već zatvorili fabrike, radnike i njihove porodice oterali na ulicu. Očerupana Petoletka i 14-ti su pola ovoga mogli sami da naprave. Ili bar žicu za krastavce. Bar po kilometar... please? PS. Može i polovni sa plugovima.

milos

pre 7 godina

Vojni analitičari da se lepo spakuju i put pod noge.....vidite da ovde svi sve znaju sedeći u kući i guglajući......j...te koliko panetnih ljudi a u opkladu da neznaju ni kako se pistolj čisti......

Vladimir

pre 7 godina

Zamolio bih Putina da nam vise ne salje oruzje jer nemamo vise gde ni sa ovim oruzjem od ranije sto nam nisu isporucili.

nikola

pre 7 godina

tuce maksim po diviziji... Buk ne moze da bude bolji od S-300 nikako (ne lupetajte) S300 ima 5x veci domet i efikasnost pogadjanja mete 90%.. T-72 oduvek ima mogucnost ispaljivanja vodjenih raketa jer ima glatkocevni top 125mm nikakva novost.. Mig-29 nisu novi ne proizvode se jos od 1991godine. Dobijamo 30g stare avione da ih remontujemo pa koristimo, znaci usli bi u sastav vojske tek za 1-2g od slanja na remont.. divota.. ajde makag BUK da ''dobijemo'' za tih 60 miliona usd.. pravi dobitak koji placamo ..

Goran

pre 7 godina

Kao sto rece premijer nema nista dzaba. A i sta ce nam sve to ako necemo da ratujemo ili da ovi nasi iz vrha imaju sta da prodaju strancima za jeftine pare...

pomoravac

pre 7 godina

Koje nebuloze,kakve bre donacije kod rusa nema nista za dzabe. Ako kupimo PVO sistem buk m2, sta ce nam onda Tor m1. Ako znamo da su to skoro ista sistema. Sto se tice t72 tenkova, nasi M84 su daleko bolji od njih takpo da nam te starudije nisu potrebne. Oklopna izvidjacka vozila bdr m2 , takva nasa vojska ima 26 tako da nam uopste nisu potrebni, ako uznemo u obzir da su proizvedena 1986.... Znaci ciste gluposti . Ja sam prvi za naoruzavanje Srbije ali ovakve vesti su stvarno nerealne.

Izbori 2024

TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija