• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.08.2016

15:27

IZGLEDA JE I NJEMU DEDA USTAŠA! Plenković: Srbija je agresor i ne može da goni Hrvate za ratne zločine!

Politika

IZGLEDA JE I NJEMU DEDA USTAŠA! Plenković: Srbija je agresor i ne može da goni Hrvate za ratne zločine!

Podeli vest

Srbija je i dalje udarna tema u predizbornoj kampanji hrvatskih političkih lidera, pa je tako šef vladajuće HDZ Andrej Plenković izjavio danas da je međunarodni položaj Hrvatske čvrst, da je ona članica EU i NATO i da, ako Srbija ide prema EU, mora o tome da vodi računa

- Srbija kao zemlja agresor nema nikakvo pravo da njeni sudovi gone naše državljane za zločine počinjene na našoj teritoriji - rekao je Plenković u Hrvatskom istorijskom muzeju,nakon otvaranja izložbe "45".

Komentarišući (ne)dolazak srpskog premijera Aleksandra Vučića na Dubrovnik Forum Plenković je rekao:

- Nisam upoznat s načinom pozivanja na Kroacija forum. Ranije su se zvali i šefovi država. Kako je ovaj poziv upućen, zaista ne znam. Što se tiče Srbije, važno je da se smire tenzije i ne događaju incidenti poput hapšenja naših državljana - rekao je šef HDZ.

Za njega je, ponovio je, Zakon o univerzalnoj jurisdikciji je nedopustiv.

- Srbija kao zemlja agresor nema nikakvo pravo da njeni sudovi gone naše državljane za zločine počinjene na našoj teritoriji. Naš međunarodni položaj je čvrst, članica smo EU i NATO-a. Ako Srbija ide prema EU mora voditi o tome računa - poručio je Plenković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vlada

pre 7 godina

Srbija treba da donese zakon da moze da pokrene postupak protiv svakog lica koje izvrsi ratni zlocin nad Srbinom ili drzavljaninom Srbije bilo u Srbiji ili van nje. Nisu Hrvati ubijali Eskime nego Srbe, treba te zlocince da teramo kao sto su Jevreji gonili i gone naciste na bilo kojoj tacki sveta. To je ozbiljnna drzava a ne da se svaka susa sprda sa nasim zrtvama. Treba da pokrecemo tuzbe prema svakom ko lazno optuzuje i siri neistine o srpskom narodu i srpskoj drzavi.

lale

pre 7 godina

Od tridesetih godina ustase postoje pa je takodje svima dede bile ustase.Pa sta su oni danas.

Seljak

pre 7 godina

Vec 1921 u Janka Pusti u Madjarskoj pocinje obuka ustasa. Procitaj malo istoriju.

mato

pre 7 godina

Jos jedan od mnogih. Koji losi politicari u hrvatskoj drzavi. Bas nemate slifa ni pameti. Dajte ljudi, zar nema niko sa vecim koificijentom inteligencije u politici!

GENOCID ZA JASENOVAC U UN

pre 7 godina

Zapamticete Vi agresore Srbe isto kao i Turci Jermene. Procedura u Ujedinjenim nacijama je POCELA!!

Rođeni Jugosloven

pre 7 godina

Već četvrt veka poteže se floskula o Srbiji kao agresoru?! Kad to kaže neka budala, još bi se moglo prenebregnuti, ali taj izraz je poštapalica političara iz svih bivših jugoslovenskih republika. Možda grešim, ali koga je to Srbija napala? I kada? A ako se misli na JNA, onda je još strašnije jer su najviše položaje u vreme raspada Jugoslavije u armiji zauzimali državljani ostalih repubika i drugih nacionalnosti. To se lako da proveriti, pa je krajnje vreme da neko od srpskih zvaničnika potegne to pitanje, tek koliko da im zapuši usta. Bilo čim!

sasa

pre 7 godina

Ama gledajte ovoga purgera sto je cakani,a sto ima dobre usnice sta mislite zasta

nele011

pre 7 godina

...za zločine počinjene na našoj teritoriji.....ne GONIMO mi nase, pa za KAJ ih vi GONITE...oni su bili sam malo zlocesti...

mile

pre 7 godina

A kad ga covek pogleda,izgleda kao da je pametan.\n

Mnogo je lakse pronaci iglu u

pre 7 godina

......"plastu" sena, nego Hrvata ciji deda nije bio - ustasa!?

golas

pre 7 godina

samo da bi da prodju izbori u hrvatskoj ,da se odmorimo od ovih ustaskih izjava i komentara!

vlada

pre 7 godina

A kada i gde je to Srbija bila agresor? Takav nivo laži i primitivizma postoji samo u lobanjama "intelektualne" elite današnje NDH! Istina je da su vam Srbi stvorili državu, oslobadjajući Jugoslaviju u redovima Titovih partizana, nevideći /u svojoj naivnosti/ da će te kroz pola veka zloupotrebiti ONO što vam ne pripada, i opet kroz zločin! Vaš doprinos NOB-i je zanemarljiv ali nacističkoj Nemačkoj /skoro/ stopostotan! Da imate i malo ljudskosti u vašim genima, makar bi ćutali!

stuns

pre 7 godina

hrvati su izmislili priču o Velikoj Srbiji kako bi napravili žrtvu od sebe i opravdali genocid na Srbima.

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija