• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.08.2016

11:15

PS: Sramno što NUNS ćuti na uvrede i progone novinara!

Politika

PS: Sramno što NUNS ćuti na uvrede i progone novinara!

Podeli vest

Pokret socijalista ocenio je danas da je sramno to što Nezavisno udruženje novinara ćuti (NUNS) povodom najnovijih uvreda i progona novinara, navodeći primer direktorke Centra za evroatlantske studije, Jelene Milić koja, kako kažu, "na najdrskiji način vređa najgledanije i najtiražnije srpske medije"

"Dokle će NUNS ćutati na uvrede koje medijima i novinarima u Srbiji svakodnevno upućuju razni politički eksponenti poput Jelene Milić, Saše Radulovića, Bojana Pajtića...

Da li se briga o novinarima i zaštita medija od političkog progona više ne uklapaju u aktivnosti NUNS-­a ili se politički ciljevi Centra za evroatlantske studije politički podudaraju s programom i ciljevima NUNS­a, koji sve više dokazuje da je politička organizacija", upitao je PS u saopštenju.

Ta stranka ocenjuje da NUNS najveći deo svojih aktivnosti usmerava na političke napade na premijera i Vladu Srbije, ali pita da li bar jednom može stati u zaštitu kolega novinara koje Milićeva, Radulović, Pajtić, konstantno vređaju, omalovažavaju i sprečavaju da rade svoj posao.

"Šta je posao NUNS­-a, kada ćuti na ovako otvorene političke progone svojih kolega i ko u Srbiji treba da štiti medije i novinare od političkog progona i linča ako medijska udruženja poput NUNS­a i zaštitnik građana ćute", upitao je PS.

PS ukazuje da koliko god se oni trudili da građane Srbije drže u jednoumlju, a medije i novinare u konstatnom strahu i stanju podaništva, moraće da shvatite da se "Srbija za poslednje četiri godine promenila, da postaje uređena država i da će svi građani Srbije živeti i raditi slobodno, koliko god se to ne uklapalo u vaše političke programe".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vlada

pre 7 godina

Fašizam se ponovo razmahao, podstaknut i brižljivo "negovan" od kraja II sv. rata! Glavni centri su Vašington, Brisel, Berlin ....nove sile "osovine"! I NUNS pripada njima, a o veštičarama ne vredi trošiti reči!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija