• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.09.2016

11:33

KIM DŽONG UN PROTRESAO I SRBIJU! Nuklearna eksplozija u Severnoj Koreji stigla do nas za 11,5 minuta!

Politika

KIM DŽONG UN PROTRESAO I SRBIJU! Nuklearna eksplozija u Severnoj Koreji stigla do nas za 11,5 minuta!

Podeli vest

Republički seizmološki zavod je jutros u 2.30 sati registrovao i locirao seizmičku aktivnost u regionu Severne Koreje sa magnitudom od 5,4 jedinice Rihterove skale, navodi se u saopštenju Zavoda

Kako prenose mediji uzrok zemljotresa je najverovatnije testiranje nuklearnog naoružanja Severne Koreje.

Seizmička aktivnost sugeriše da je eksplodirala nuklearna bomba od deset kilotona, što je najsnažnija nuklearna bomba koju je ta država proizvela.

- Epicentar zemljotresa, koji je izazvala nuklearna bomba, udaljen je od Beograda oko 8.000 kilometara, a do 22 merne stanice Republičkog seizmološkog zavoda trebalo mu je da doputuje oko 11 i po minuta - rekao je Tanjugu zamenik direktora Zavoda Branko Dragićević.

On je dodao i da bi Republički seizmološki zavod trebalo do kraja godine da postane Nacionalni centar podataka za Srbiju, kada je reč o prikupljanju podataka iz domena nuklearnih aktivnosti.

Prema njegovim rečima, SR Jugoslavija je 2004. ratifikovala Ugovor o sveobuhvatnoj zabrani nuklearnih proba, a Srbija je, kao pravni sledbenik, odredila Republički seizmološki zavod kao organizaciju preko koje se ostvaruje program aktivnosti sa međunarodnom organizacijom "Comprehensive Nuclear-Test-Ban Treaty Organization" (CTBTO), Pripremnom komisijom za organizaciju za sveobuhvatnu zabranu nuklearnih proba.

Ta organizacija dostavila je Zavodu opremu za obavljanje aktivnosti iz domena nuklearnih aktivnosti, kao i obuku za njene zaposlene.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
miki delija

pre 7 godina

jos malo uskoro ce mu meta biti bela kuca ako bog da

Lala iz Banata

pre 7 godina

И нама би добро дошла, ал* "мање паковање", за понети...

VUK

pre 7 godina

nisam procitao o potresima kada su ameri 1200 puta vrsili probe na Bikini ostrvima

Aleks

pre 7 godina

Kim, svaka ti čast! Ti I Kuba ste jedini koji ne dozvoljavaju da vam Amerika I Zapad naredjuju šta treba da radite! Amerika je izvršila preko 500 eksplozija atomskih bombi, a ta vaša četvrta bomba je obična sitnica! Samo naprijed, još 5 komada ove godine, u inat amerikancima!

radaše

pre 7 godina

Ne znaju dal je proba bila uspešna  a znaju da je protivavionskih raketom ubio ministra.n

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija