• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.09.2016

15:22

PALMA: Brucošima "pola moje plate", put u Beč, karte za Zoo...

Politika

PALMA: Brucošima "pola moje plate", put u Beč, karte za Zoo...

Podeli vest

Podelom indeksa studentima prve godine danas je počela nastava na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini. Predsednik Skupštine grada Dragan Marković Palma je u deset indeksa, koje su iz gomile od 210, izvukle dve studentkinje, stavio po 5.000 dinara, to je, kako je objasnio, "pola njegove plate"

Po 5.000 dinara dobili su i studenti iz Kruševca, Aleksinca, Niša, Jagodine, Ćuprije i Požarevca.

Marković je poručio da će od 8. do 10. novembra Skupština grada organizovati posetu Beču za 600 studenata koji studiraju u Jagodini i studenata iz Jagodine koji studiraju u drugim gradovima Srbije.

Podsetio je studente da uz indeks imaju besplatno kupanje na bazenima akva parka i besplatnu posetu ZOO vrtu i Muzeju voštanih figura.

Marković je obećao i da će Skupština grada sa milion i po dinara pomoći fakultetu da promeni prozore na zgradi fakulteta.

Pozdravljajući studente i profesore, sa govornice u amfitetaru, Marković je pomenuo da na Fakultetu pedagoških nauka studiraju mladi iz 40 gradova Srbiji, uklučujući i one iz najvećih gradova, te poručio da Fakultet pedagoških nauka u Jagodini "nudi najbolje uslove za studiranje".

- Saradnja grada i Fakulteta je na najvišem nivou - rekao je Marković, i podsetio da je grad pomogao mnogo fakultetu u poslednjih deset godina.

- Jagodina je jedan od industrijski najrazvijenijih gradova u Srbiji u kome radi šest inostranih fabrika a do marta radiće još četiri u kojima će biti zaposleno novih 1.500 radnika - rekao je Marković.

Svečanosti je prisustovao i načelnik Školske uprave za Pomoravski okrug Života Starčević, a dekan fakulteta Violeta Jovanović je Markoviću uručila povelju fakulteta za "doprinos i saradnju".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
duška

pre 7 godina

Ovog čoveka bi trebalo klonirati! Za svku lokalnu upravu po jednog! Ne znam samo zašto i ostali ne rade po njegovoj recepturi!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija