• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.10.2016

09:07

STOJANOVIĆ: Pitanje Trepče je važno za Srbe!

Politika

STOJANOVIĆ: Pitanje Trepče je važno za Srbe!

Podeli vest

Zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović izjavio je danas da će, nakon odluke o zamrzavanju učešća srpskih predstavnika u prištinskim institucijama, biti pokrenut niz konsultacija sa predstavnicima međunarodne zajednice i da će nakon toga biti donete odluke na nivou Srpske liste

Stojanovic je za RTS rekao da će svi morati da shvate koliko je pitanje "Trepce" važno za Srbe na Kosovu i Metohiji.

- Ako ostanu gluvi i nemi, moja lična preporuka će biti da napustimo vladu - rekao je Stojanović.

Zamrzavanjem ucešća srpskih predstavnika prištinske institucije će izgubiti legitimitet, ocenjuje Stojanović i dodaje da će to biti znak da se ne poštuje demokratija i da se ne sluša šta Srbi govore.

- Prištinske vlasti ce izgubiti i značajan broj poslanika koji im je bio potreban za određene odluke - dodao je Stojanović.

On je rekao i da nema informacije o tome da je Priština već našla kupca za Trepču, ali ga, dodaje, to ne bi začudilo.

Stojanović je istakao da je bitno da se obezbedi da 3.000 radnika na severu, koji žive od Trepče, nastave od nje da žive i da se njeno funkcionisanje ne ugrozi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija