• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.10.2016

11:50

LINTA: Suđenje Kapetanu Draganu je montiran proces!

Politika

LINTA: Suđenje Kapetanu Draganu je montiran proces!

Podeli vest

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta vidi nastavak suđenja Draganu Vasiljkoviću u Županijskom sudu u Splitu kao montirani proces, kojim, kako kaže, Hrvatska ima nameru da na osnovu lažnih dokaza osudi Vasiljkovića kao ratnog zločinca

A jedini greh Kapetana Dragana, navodi Linta u saopštenju, je što je došao u Krajinu 1991. da pomogne u "odbrani svog naroda od hrvatskih paravojnih formacija i jer se borio za opstanak Jugoslavije".

Linta smatra da niz činjenica potvrđuje da je hrvatsko pravosuđe etnički motivisano i da Kapetan Dragan neće imati fer i pošteno suđenje.

Hrvatska je jedina članica EU koja ne kažnjava ratne zločince iz sopstvenog naroda u skladu sa načelima pravde i istine, čime podstiče ostale potencijalne zločince da se isplati činiti zločin, a što predstavlja prepreku za uspostavljanje dobrih odnosa u regionu, konstatuje Linta u saopštenju dostavljenom medijima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vlada

pre 7 godina

Tu i počinje, a tu se i završava njihova "pobeda" - Dragan Vasiljković je u njihovom kazamatu! Sve ostalo nije bitno, važan je novac, politički lobi, propaganda, bezakonje, nemoral .... sve što priliči "gmizavom narodu", kako onom u Australiji, tako ovom u ustaškoj hrvatskoj! To što ih je on "ponizio" na bojnom polju, kao častan ratnik, ne mogu da prebole! Jer hrvati, niti su ratnici ikada bili, niti su časni - o hrabrosti da se i ne govori! Našli ameri "saveznika" u napadu na Srbiju! Bolje da ste se usrali! KEP, želim Ti sreću i svako dobro, a ako je "suda" pravičnog - ne brinem! Vitezi žive večno!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija