• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.10.2016

17:59

ĐURIĆ U LEPOSAVIĆU PORUČIO RADNICIMA TREPČE: Možete da računate na podršku Vlade Srbije!

Politika

ĐURIĆ U LEPOSAVIĆU PORUČIO RADNICIMA TREPČE: Možete da računate na podršku Vlade Srbije!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je danas da radnici Trepče mogu da računaju na svaki vid podrške Vlade Srbije a da kosovski Zakon o Trepči ne proizvodi nikakva pravna dejstva jer je poništen odlukom Vlade Srbije

Tokom posete rudarima Trepče u Leposaviću Ðurić je preneo poruku da kombinat Trepča može da računa na podršku Vlade Srbije, ne samo političku već i na pravnu i finansijsku podršku. 

- Naša je obaveza, koju ćemo ispuniti, omogućićemo Trepči da nastavi da funkcioniše. I to je najvažnija poruka - Trepča može da računa na Srbiju, na Vladu Srbije, politički pravno, ekonomski i na svaki drugi način ako bude trebalo - istakao je Ðurić. 

Komentarišući odluku kosovskog Ustavnog suda koji se oglasio povodom Zakona o Trepči Ðurić je kazao da kosovsko pravosuđe fascinira, jer se prvo na portalima pojavi sudska odluka pa je tek onda objavljuje sud.

- Za nas takva odluka ne proizvodi nikakva pravna dejstva ona je uostalom kao i čitav taj nakaradni zakon poništena odlukom Vlade Srbije i za nas je najvažnije što će se ovde proizvodnja nastaviti, što će se život nastaviti, što će Vlada Srbije i u 2017. godini, bez obzira na dešavanja, obezbediti egzistenciju Trepče i funkcionisanje ovog sistema kao i podršku ovim ljudima - rekao je Ðurić. 

Politička podrška Trepči, objasnio je on podrazumeva sve ono što će biti urađeno kako bi se izborili da kombinat Trepča ostane u rukama ovog naroda na ovim prostorima. 

- Kada je reč o ekonomskim merama to znači da će Vlada Srbije za narednu godinu svojim budžetom predvideti mere podrške i da ćemo predvoideti i realizaciju projekta koji je i premijer Aleksandar Vučić najavio prilikom posete Trepči - izgradnja nove fabrike baterija - mi ćemo to bez obzira na teške okolnosti nastaviti da realizujemo kao projekat sa ciljem da otvorimo još radnih mesta za sve one koji ovde žive - rekao je on.

Pravne mere se odnose, kazao je Ðurić, na podršku akcionarima i svima drugima koji štite svoje interese pred domaćim i međunarodnim institucijama. 

- Srbija stoji uz Trepču, Srbija stoji uz radnike Trepče i Srbija stoji uz svoj narod na ovom području. I nećemo nikome dozvoliti da ono što pripada građanima, ovom narodu koji je to stvarao i napravio kičmu ekonomije na severu Kosova, prestane sa radom - rekao je Ðurić.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija