• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

07.11.2016

14:31

POPOVIĆ: Kosovo je deo Srbije dokle god traje mitrovdanski Ustav!

Politika

POPOVIĆ: Kosovo je deo Srbije dokle god traje mitrovdanski Ustav!

Podeli vest

Pre deset godina, na Mitrovdan, u Narodnoj skupštini Republike Srbije, posle narodnog referenduma, potvrđen je današnji Ustav Republike Srbije, izjavio je predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović i dodao da je njegovo donošenje bio primer kako sve političke partije i svi građani prepoznaju potrebu okupljanja oko najvažnijih državnih i nacionalnih pitanja

- Posle ovog velikog konsenzusa oko Ustava slične primere sloge u odbrani države nismo imali. Mitrovdanski Ustav je brana svakom separatizmu na Kosovu i Metohiji i dokle god njegova Preambula traje, Kosovo je Srbija - istakao je Popović.

Prema njegovim rečima, taj Ustav, kojeg danas mnogi osporavaju, dobio je najviše ocene za svoje delove koji se tiču ljudskih i manjinskih prava i danas nacionalne manjine u Srbiji imaju punu slobodu izražavanja svog jezika, pisma i obrazovanja.

- Samim tim je potvrđeno da ne postoje prepreke za ravnopravan razvoj svih nacija u državi srpskog naroda, što je garantovano Ustavom Srbije. Koliki je značaj ovog akta govori i činjenica da je pokojni Patrijarh Pavle prvi i jedini put glasao baš na referendumu za Ustav - poručio je Popović.

Sada, u složenim vremenima, kaže lider SNP, kada pritisci na Srbiju da se odrekne Kosova i Metohije, ali i svoje odlučnosti da bude slobodna i suverena država ne prestaju, moramo čuvati Mitrovdanski Ustav koji je udario temelje slobodarskoj Srbiji.

- Nije vreme za njegove promene, već za njegovu punu primenu - zaključio je Popović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Branislav

pre 7 godina

-" Nije vreme za njegove promene, već za njegovu punu primenu - zaključio je Popović."--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------SVE JE REČENO nema se šta dodati!

Lala iz Banata

pre 7 godina

Косово је српско - докле год се тако изговара...!! Косово је именица изведена од глагола "косити"...!! Била је то највећа ЖИТНИЦА СРБИЈЕ у доба династије Дрвенаревића, а касније - Немањића..!! На "шиптарском" ( који изговарају поспрдно: "Косове"...?) , КОСОВО ништа не значи...!! Али, Косово и Житиште су - СИНОНИМИ...!! И зато докле год се Шћиптарија "не сети" да "преведе" српску реч КОСОВО, а светски моћници ( САД и ЕНГЛЕЗИ ) док изговарају реч: по српски "КОСОВО"...оно ће бити и остати... - Српско...!!

Mateja

pre 7 godina

Kosovo je srce Srbije, danas nam je više nego ikada potrebna sloga zarad očuvanja svega onoga što je Srpsko..

Novica

pre 7 godina

Patrijarh je rekao svoje mišljenje na referendumu, nad nama je da sledimo i da po svaku cenu branimo svetu Srpsku zemlju..

Dragiša

pre 7 godina

Kada će mnogima iz EU i iz NATO-a da bude jasno da se ni jedan Srbin nikada neće odreći Kosova i Metohije ma koliko uslova da nam postave..

Ali Šele

pre 7 godina

Kosovo je naše ali ko se pita i ko će šta narediti u Prištini, Prizrenu i drugim mestima, kad u tim mestima nema ni jednog Srbina, oni rade po svom uz saglasnost EU i naši pregovarački timova

Miroslav D

pre 7 godina

Da nije Koštunica onomad ubacio čuvenu rečenicu u Ustav, ko zna šta bi bilo. Dok nada postoji, treba se boriti...

Zoki88

pre 7 godina

Mogu političari da pričaju šta hoće, narod neće dati Kosmet!

Stojadin

pre 7 godina

Bravo Nenade! U vreme kad svi prodaju Kosmet, neko se setio da kaže istinu!

Mirko

pre 7 godina

Nikako menjati ustav, to znači da bi priznali kosovo.

Stevan

pre 7 godina

Kada bi se promenio ustav izdalo bi se i Kosovo i citav srpski narod. To bi bio konacan kraj.

Aleksandar

pre 7 godina

Hvala Bogu da neko misli o tome i upozorava na posledice. Srbija nikada ne sme da dozvoli sebi da joj drugi kroje ustav.

Mitko

pre 7 godina

Zna se zašto ga menjaju, jer EU tako kaže...

Ana

pre 7 godina

Znao je premudri gospodin Pavle šta je dobro za državu...

Dunja

pre 7 godina

Pope, ovo treba da kažeš svojim koalicionim partnerima, oni su ti koji hoće da menjaju Ustav.

Aco

pre 7 godina

Ko su ti što bi da izbace Kosovo iz Ustava? Dajte ih na svetlo dana, da vidimo za koga da (ne) glasamo na sledećim izborima...

Joca

pre 7 godina

Pravi naši političari ne odriču se KiM. Podržavam ove ljude.

Lazar

pre 7 godina

Ma ne samo dok je mitrovdanski ustav. Kosovo je bilo i bice uvek srpsko!

Prosta logika

pre 7 godina

Ko izbaci KiM iz Ustava taj je izdajnik Srbije!

Saric Slavko

pre 7 godina

Popović jedini govori o borbi da se očuva Ustav, o neizbacivanju preambule, o gradnji zidova od migranata, o srpskoj imovini na KiM, o Srbima i njihovom položaju u drugim zemljama,... Ne vidim da se neko drugi brine o srpskom narodu? Ima li neko? Nema.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija