• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dobromirović - N. Anđelković

07.11.2016

20:48

RUSKA ANALITIČARKA ANA FILIMONOVA UPOZORAVA SRBIJU: Zapad priprema HAOS, Balkanu preti velikoalbanska agresija!

Politika

RUSKA ANALITIČARKA ANA FILIMONOVA UPOZORAVA SRBIJU: Zapad priprema HAOS, Balkanu preti velikoalbanska agresija!

Podeli vest

Zapadni centri moći svesno izazivaju krize na Balkanu, zarad svojih interesa oni kriminalizuju državne aparate, kaže jedna od najcenjenijih ruskih analitičarki

Zapadni centri moći svesno prave haos na Balkanu, a međunarodni faktori ne dozvoljavaju da se balkanske zemlje razvijaju samostalno kao nezavisne i suverene države. Ovo tvrdi Ana Filimonova, urednica Fonda za strateške kulture i jedna od najcenjenijih ruskih analitičarki sa odličnim vezama u Kremlju.

Filimonova navodi da Zapad svesno i planski ometa razvoj Balkana kako bi ostvario svoje geostrateške interese. Srž ove političke operacije, kaže ona, jeste kriminalizacija vlasti preko kontrolisanih medija kako bi se kasnije eventualna ubistva neposlušnih političara opravdala kao deo nekakvih mafijaških obračuna.

Klizanje u propast

Veliki bezbednosni izazov jeste naoružavanje Hrvatske, oživljavanje ustaštva, narandžaste revolucije i odvlačenje pažnje beskonačnim medijskim kampanjama
Ana Filimonova

Prema rečima Filimonove, na Balkanu trenutno traje stvaranje uslova za "klizanje u političku propast".

- Kriminalizacija, pre svega državnog aparata, predstavlja neophodan uslov za haos niskog i srednjeg intenziteta. Očigledno, takva sprega postoji u pojedinim zemljama na Balkanu - rekla je Filimonova gostujući juče u Beogradu na forumu "Aktuelni problemi, izazovi i pretnje u balkanskom regionu".

- Veliki bezbednosni izazov jeste naoružavanje Hrvatske, oživljavanje ustaštva, narandžaste revolucije i odvlačenje pažnje beskonačnim medijskim kampanjama koje prikrivaju stvarne procese.

DRAMATIČNO UPOZORENJE ANE FILIMONOVE: Zapad gura Balkan u haos, postoji opasnost od velikoalbanske ekspanzije!

Neobaveštenost stanovništva je osnovni kapital onih koji sprovode te procese - podvukla je Filimonova, dodajući da Balkanu, osim zapadnih službi, preti i "velikoalbanska agresija".

Tanjug

mojugao

MILOVAN DRECUN
ODBOR ZA KIM

Kosovske vojne formacije deluju pod različitim imenima od dolaska međunarodne zajednice. Naravno da postoje velikoalbanske aspiracije, ali baš zbog toga Srbija radi na normalizaciji odnosa sa Prištinom i NATO.

- Ne zaboravite da samoproglašena lažna država Kosovo ima sporazum o vojnoj saradnji sa Albanijom. Ujedinjenje dve vojske, albanske i kosovske, predstavljaće ozbiljnu pretnju od velikoalbanske ekspanzije. Osim toga, takozvana armija samoproglašene lažne države Kosovo već sad sprovodi vojne vežbe sa vojnim snagama Hrvatske, BiH i Crne Gore, a sve pod vođstvom NATO i komande američke vojske u Evropi - upozorila je Filimonova.

I dok niko od zvaničnika nije juče hteo da komentariše ove navode, Marija Đorić sa Instituta za političke studije kaže da je Srbija zbog svog položaja meta stranih obaveštajaca.

- Balkan je poprište interesovanja mnogih bezbednosnih službi. Samim tim veliko je interesovanje i za Srbiju, što dovodi do podrivanja našeg suvereniteta. Treba se odlučno odupreti tome. Možda bi se nešto promenilo ukoliko se u Krivični zakon opet uvede krivično delo izdaje, a ne samo špijunaže - podvlači Đorić.

SLAVNI REDITELJ RAZBESNEO MOĆNIKE: Ratove na Balkanu inicirali Amerikanci da bi postavili NATO kao globalnu silu!

Zasad samo prete

Dušan Proroković iz Centra za strateške alternative ističe da postoje dva načina za kontrolu neke teritorije.

- Možete to učiniti tako što ćete prostor da uređujete kako želite ili da ga destabilizujete. Zapadni uticaj u Srbiji slabi i u jednom trenutku zaista može da se okrene ka destabilizaciji. Taj trenutak još nije došao, jer EU i NATO i pored svih teškoća drže kontrolni paket akcija na Balkanu i zasad samo prete - zaključuje Proroković.

DITMAN POTVRDIO: Rusija jeste uslov za EU!

fonet

Nemački ambasador Aksel Ditman potvrdio je juče da je uvođenje sankcija Rusiji uslov za ulazak Srbije u EU!
- Što se Srbija bude dalje integrisala u EU, moraće da preuzima zajedničke spoljnopolitičke stavove Brisela. Na kraju procesa, u trenutku pristupanja, to mora u potpunosti da važi - istakao je Ditman u intervjuu za "Blic".

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
OMG

pre 7 godina

Шиптари све своје интересе остварују путем дроге, поткупе сенаторе у Конгресу и раде шта им је воља, сутра би тако и Исламску државу признали као државу да се нису Руси умешали и побили 25000 терориста за годину дана, ко зна зашто је то добро, ако Албанци и Шиптари крену да остварују то што су наумили, онда је време да се и овде Руси умешају и да се ствари истерају на чистац тј. у нашу корист.

arena

pre 7 godina

Kolumbo, jel ima Srbija nafte? Pa zasto bi se umesali. Ko je vlasnik Bus plusa? A ko Durmitora? A ko Balkan Beta.A ko Media jobsa? A ko Fransa?

darkwood

pre 7 godina

ti stvarno verujes da siptari mogu da kupuju americki imperijalizam,tu su djavolji interesi ne siptarski.

Crna Gora

pre 7 godina

Ovdje kod nas u CG jedini haos prave Rusi. Za sada se dobro držimo, ali oni ne odustaju. Kopaju i rukama i nogama da sruše vlast i ubiju premijera. Baš smo u problemu, mala smo zemlja, ako zaratimo sa Rusima ne znamo gdje će mo ih sve sahraniti.

borovo

pre 7 godina

EEEE,C.GORO...CRNA VAM MAJKA....NAJ..ALI STE...OVO VAM NIJE TREBALO. TUCAT CETE OPET TAJ KAMEN...BACUSKE NE PRASTAJU IZDAJU....

grof

pre 7 godina

Crna Gora je prijateljska zemlja sa Bosnom i Hercegovinom,tako da ćemo vam pomoći kod problema potrebnog zemljišta za eventualne ukope i sl.

nati

pre 7 godina

Zar ovaj gospodinu ne vidi da je Amerika i njima namestila zamku preko arapskih izbeglica.Evropa je vec izgubili svoje lice,gradjani su uplaseni i deprimirani nasiljem koji ovi sprovode.Koliko neko treba da bude degenerisan, pa da sve to nije u stanju da vidi.Jel ovaj svet poludeo ili se pravi lud,kao da ga je spopala neka necastiva i najcrnja negativna sila zla.Ako Evropa ne dodje k sebi, bice obezvredjena i totalno na svim nivoima unistena od djihad-kauboja.Angela ce u mesto slave, popiti najveci prezir svih gradjana Evrope i biti zasluzna za njemu propast.\n

Lemur

pre 7 godina

Kakvi crni Albanci, ko je bio dole na Kosmetu zna o kakvim se zecevima radi...Mi cemo sa Albancima imati problema ako se nastavi nekontrolisano davanje srpskog drzavljanstva Albancima sa Kosmeta i Albanije, javna je tajna da ih je mali milon uzelo nase drzavljanstvo posle cega su otisli na Zapad. A posto znamo koliko su Siptari ' vredni ', jednog dana kada Svabi pukne film ima sve da ih potrpaju u vagode i deportuju nazad u Srbiju, jer se oni vode kao nasi drzavljani...Tad treba ocekivati probleme i kmecanje tipa Heljp USA, Heljp Jurop, NATO pljiz save tuljumba.

ČITATELJKA

pre 7 godina

OK, shvatila sam poruku: Srbija ne treba da bude članica NATO i EU, jer su Rusi i Rusija najbolji prijatelj Srbije i Srba i tako dalje i tome slično. He he he he... Ko vas Ruse ne zna, skupo bi vas platio! A kakvi su Rusi i Rusija - to najbolje znaju stanovnici onih članica SSSR koje su glavom bez obzira pobegle u EU i u NATO i nikako da se vrate u ruski zagrljaj. Pitanje za admina: zašto objavljujete samo ili skoro samo proruske komentare, odnosno, zašto ne objavljujete SVE - i sve pro ruske i sve pro EU?

Crna Gora

pre 7 godina

Mi smo Ruse dobro upoznali, a vi u Srbiji izgleda još nijeste dovoljno. Ovdje su kupili Kombinat aluminijuma i na kraju nijesu htjeli ni struju da plaćaju, jer pobogu ''oni moraju da zarade nešto''. To su obični kriminalci. Ako vam iko ubije Vučića, oni će. Mi u CG će mo se izvući, a vama želimo svaku sreću. Ako ne uspijete, uvijek možeš doći kod nas. Ovdje već živi i radi hiljade ljudi iz Srbije i svi su dobrodošli, pogotovu kad su tako pametni kao ti.

Lala iz Banata

pre 7 godina

Србија ће бити ... - што је БОГ одредио,,,! Само је тако правично...ако иде путем по Божијој вољи...!! Искушења су велика...нарочито она за МАТЕРИЈАЛНИМ ДОБРИМА "шећером" који нуди Запад и НАТО само зато да би имао "вредне српске робове"... Ми не припадамо католичком свету где се све може купити новцем, у душа човекова и "опрост греха"...Зато нам тамо није место...!! Ви очигледно површно гледате на те ствари, јер сте слабо образовани...!

zveki

pre 7 godina

Gde ti je pamet sestro slatka?Ocigledno ti nije dobro

Srbin

pre 7 godina

Evo ja cu da ti odgovorim draga "citateljko"..... Zato sto je Srbima pun k EU i Nato i njihovih "Milosrdnih andjela", a ti navijaj i dalje za one koji su ti rusili zemlju i ubijali neduzne ljude i isprobavali raznorazna cuda nad Srpskim narodom tokom bombardovanja.

nada

pre 7 godina

CITATELJKA. na tvoju zalost ti nista u zivotu nisi procitala a da jesi ne bi gluposti pisal o Rusiji I Rusima, ili si pak nacitana ali zna se sta citas I sta zelis. Ko je bombardovao Srbiju, Republiku Srpsku, ko je ubijao decu,zene putnike u vozovima, ko je bombardovao bolnice, mostove, da nisu mozda Rusi, ko placa tzv ne vladine organizacije I tzv. novinare istrazivace I za ciji interes. Citateljko ako nisi procitala procitaj, ako citas onda mi je jasno sta citas to su istine onih koji su nam poslali belog andjela

snoop dog

pre 7 godina

Ja jos uvek vicem ovom nemcu Aksel Ditmand-u ! ! bolje rat nego pakt..........bolje grob nego rob ! Opet ce se roditi pravi Srbi gospodine Ditmandu !

Sudski veštak

pre 7 godina

Jasna je stvar da će nas stano ucenjivati (čitaj EU i SAD). Zasigurno, (napisano - potpisano) da NIKAD neće nas primiti u EU. Hoće da nas udalje maksimalno od Rusije, i šta onda? E onda, neće nas biti više, jer će nas zgaziti sa svih strana. Zaključak, održati diplomatske odnose sa njima, a praviti čvrstvo "bratstvo" sa Rusijom.

sale988

pre 7 godina

E ZATO BRAĆO SRBI ILI GUZU NA DOBOŠ PA NEKA TE OVE NACI-FUKARWE GUZE I RASTEŽU ILI U SAVEZ SA KINOM I RUSIJOM PO CENU ŠTO VEČEG ULAGANJA U NAŠU INFRA STRUKTURU I PRISTUPANJE BRIKS-U I ISTO TAKOM SAVEZU KAO OVE FUKARE ŠTO IMAJU S NATO-OM

XXL

pre 7 godina

I dok se "okolina" naoružava nas Režim "udara" po rukama za plaćanje visokog poreza na držanje legalnog oružja i lekarskih uverenja kao i instant obuke u rukovanju oružjem što ukazuje da ko je služio vojni rok nije ni bio podoban niti sposoban za oružje već mora ponovo da prođe "proveru" naravno koju mora debelo da plati "proverenim i licenciranim" licima i to na svakih 5 godina što znači da pola nacije NE treba da bude zainteresovana za odbranu svoje države bez tih "mišljenja pametnjakovića" jer se teži da se građani što više razoružaju. Naravno i visokim taxama za uništavanje trofejnog oružja kako bi se punio budžet - pa ko lud, a ko blesav. I šta ćemo sa licima koja nisu podobna za puko držanje ličnog oružja ili trofejnog, a otadžbina ga "pozove" u prve redove? Šta da bude topovsko meso? Je l' se i na to plaća debeli porez da budeš meta? Nego da se odmah ogradim iako sam služio vojni rok kilav sam za "privatna" mišljenja raznih agencija i agentura kojima moram debelo da platim da mi izdaju "potvrdu" da sam ili nisam sposoban za oružje i da branim državu. Pa nek' iz napunjenog budžeta plate odbranu otadžbine naravno iz mog džepa i džepa građana (inače uredno plaćam porez Režimu za punjenje budžeta na držanje legalnog oružja i svih obaveza koje imam). Inače interesantan text vesti.

Đogo Đogani

pre 7 godina

I onda šta ći biti ako ruske rakete počnu da padaju po Srbiji i crnoj gori jadnoj marionetici,misli li taj mali narod i ovaj Srbski malo veći da će ih ameri zaštititi.Ti zlikovci samo će gledati sa strane ako i oni ne budu poklopljeni,i likovati zbog našeg bratskog stradanja.Ajd uzdravlje!!!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija