• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.11.2016

09:19

ÐURIĆ: Danas ili sutra moguć dogovor o telekomunikacijama

Politika

ÐURIĆ: Danas ili sutra moguć dogovor o telekomunikacijama

Podeli vest

Postoji mogućnost da danas ili sutra bude finalizovan i zaključen dogovor sa Prištinom o telekomunikacijama, na način kako je napisano, a ne kako je neko drugi hteo i kako su nametali, izjavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić

Navodeći da se intenzivno razgovara o tome kako da se sprovede dogovor o telekomunikacijama iz 2013. koji je potvrđen 2015, Ðurić je na TV Pink rekao da taj sporazum treba da omogući Srbima na KiM da mogu normalno i nesmetano da nastave da koriste naš pozivni broj, te da nema tarifiranja nikakvog drugačijeg osim lokalnog saobraćaja sa gradovima u pokrajini.

- I dalje ćete moći iz Beograda da okrećete Kosovsku Mitrovicu i Prištinu samo sa regionalnim pozivnin brojem 028. Telekom Srbije može da radi nesmetano na KiM - kaže Ðurić.

On je objasnio da, ako bude postignut dogovor, u njemu će jasno da stoji da se imovina Telekoma prenosi na MTS doo na KiM, ćerku firmu Telekoma.

- Kada je u pitanju Telekom, ne možemo da pristanemo da mu se oduzme imovina. Ako bude postignut dogovor jasno će da stoji da se imovina Telekoma prenosi na mts doo na KiM. Isključivo možemo da se dogovorimo ako ta stvar bude cementirana. Potpuno jasno će biti definisana imovina koju koristi i kojom raspolaže Telekom - kaže Ðurić.

Prema njegovim rečima, nama je u interesu da se razgovara i da gradimo normalne odnose sa Albancima, mada često nemamo prave sagovornike i partnere među albanskim predstavnicima o čemu svedoči zakon o Trepči kojim su pokušali da otmu Trepču.

- Već sada se vidi da taj zakon ostaje mrtvo slovo na papiru - navodi Ðurić.

Kako je rekao, ako će albanske kompanije da koriste drugi pozivni broj, taj broj može da bude da bude zaveden kod Telekomunikacione unije kao dodatni pozivni broj za Srbiju, kao pozivni broj za geografsku oblast.

- Jedna zemlja je nosilac suvereniteta i može da ima više pozivnih brojeva - kaže Ðurić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NE POTPISUJTE NISTA DO DALJNJE

pre 7 godina

Jasno?????????????????????? Necemo mi da gledamo u pasulj koje se ovde zuri.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija