• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

23.11.2016

20:18

EVO ŠTA VUČIĆ OČEKUJE OD TRAMPA: Nije realno da ukine priznanje Kosova, ali neka dovede Ford i Teslu u Srbiju!

Politika

EVO ŠTA VUČIĆ OČEKUJE OD TRAMPA: Nije realno da ukine priznanje Kosova, ali neka dovede Ford i Teslu u Srbiju!

Podeli vest

Premijer Srbije Aleksandar Vučić smatra da nije realno da će novoizabrani predsednik SAD Donald Trampa poništi američko priznanje Kosova! U velikom intervjuu 'Globusu', o kome bruji ceo region, Vučić je naglasio da će Srbija raditi na tome da ima korektne odnose sa administraciom novog šefa Bele kuće

 

- Srpske novine su pune teza da će Tramp poništiti američko priznanje Kosova. Ali, to nije realno. Ipak, ja sam uveren da ćemo imati dobre odnose sa Trampovom administracijom i želim mu uspeh - rekao je Vučić odgovarajući na pitanje kako će rezultati američkih izbora uticati na pitanje Kosova.

Upitan šta bi zatražio ukoliko bi se Tramp ponudio da Srbiji ispuni neku želju, premijer Srbije je odgovorio:

- Tražio bih da mi pomogne da dovodemo Teslu ili Ford u Srbiju. O tome već razgovaramo i već smo stupili u kontakt s njima. Treba nam pomoć u ekonomiji i razvoju novih tehnologija. To bih tražio, a ne da nam pripoji Bosnu ili nešto drugo - konstatovao je Vučić.

Podsetimo, srpski premijer je u intervjuu 'Globusu' govorio i o odnosima Srbije i Hrvatske, posebno se osvrćući na razgovore sa novoizabranim premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem.

 

 

Takođe, Vučić je naglasio i da će podneti ostavku ukoliko kandidat koga SNS podrži na predsedničkim izborima bude poražen od kandidata koga predloži opozicija.

 

 

Pored ostalog, premijer je prokomentarisao i slučaj 'Jajinci', ističući da se ne plaši za svoj život, ali da strahuje za bezbednost svoje porodice.

printscreen

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
realan

pre 7 godina

A baš će to od Trumpa dobiti.. koji govori o vraćanju poslova u USA, "make America great again" i tako to... Što znači da bi prije dobili pa i Kosovo :D

krle

pre 7 godina

Fordovi motori(ekobust) petu godinu zaredom su proglaseni za najbolje motore a Tesla automobili se izuzetno mnogo voze u Svajcarskoj, pa bi bila prava cast da se i jedan i drugi automobil rade kod nas i izvoze u EU!!!

Crna Gora

pre 7 godina

Ne da se izvoze u EU nego da se proizvode u EU članici Srbiji. Velika je razlika, bez toga nema proizvodnje. Kuriozitet je da je Ford još negdje 1920-ih ili 1930-ih želio da napravi fabriku automobila u Baru.

Boogeyman

pre 7 godina

Čini mi se da si pobrkao lončiće... odnosno države! Ovo je Srbija, a ne CG!!! Kakve veze ima Bar sa Srbijom? Kakve veze ima članstvo Srbije u EU sa Fordom i Teslom? I na kraju... Kakve više veze imaju Srbija i crna gora? U stvari imaju jednu zajedničku stvar... Ni Srbija, a ni crna gora nikad neće biti članica NATO-a!!! Da ti objasnim... U Srbiji se narod pita o članstvu u NATO... što će reći NIKAD!!!... dok ste vi "članica NATO-a U POKUŠAJU"!!! Jer ako se Tramp pita vi nećete videti "N" od NATO-a! Tramp je lepo objasnio šta misli o Milu i crnoj gori kad je u pitanju vaše pristupanje NATO! O raspaloj EU neću ni da pričam!

mak

pre 7 godina

Dolazak američkih investitora bi doneo velike koristi našoj zemlji i verujem da će saradnja ići u tom smeru.

nikola

pre 7 godina

mrs vucicu mrs!!!!!! \nsamo lazes narod. kobajagi samo firma da dovedes. nista od toga bre.\nhocemo kosovo a ne ford\n

ivana

pre 7 godina

Samo onaj ko nece da vidi koliko je ova Vlads sa Vucicem na celu uradila,to ne vidi..I nije lepo tako govoriti o premijeru svoje drzave

Slobodan RS

pre 7 godina

E moj nikola. Otkud ti toliko bijesa. Obriši žute sline, plati porez, i budi zahvalan Bogu, crni ni kola što imate takvog premijera.Nema više muljanja, i to te pogađa, očigledno.Kraj.

mirjana

pre 7 godina

Pa ako novine ne lazu rekao si da nije Tramp "carobni stapic" da bi nam ispunio ono zasta mi nismo u stanju da odradimo.Ako ti je sve drugo vazno osim Kosova onda nemoj nista ni da ocekujes od njega.Iznenadio si me sa tvojom izjavom.Ispada kao da si Kosovo otpisao i nije realno po tom pitanju nesto tako ocekivati od njega.Vazniji ti "Ford I "Tesla.Pa koji si ti covek patrijota zaboga.

Donald od Amerike

pre 7 godina

Dragi Premijeru Republike Srbije, Ja sam Predsednik Kapitalisticke Amerike Ovde politicari vode politiku, a privatnici, Kapitalisti vode biznis Molim Vas obratite se g. Henriju Fordu i g. Elonu Musku pa sa njima dogovorite preseljenje proizvodnju Tesle i Forda u Srbiju Ja cu s veseljem doci na jagnjetinu i sljivovicu kada bude otvorenje tvornica Za sve ostale Vase zelje u vezi oruzja , nafte i izbeglica slobodno mi se javite Uvek Vama na usluzi Donald Tramp i Melani

Srb

pre 7 godina

Путин је једном приликом рекао српском председнику да не тргује пријатељством са Србијом, тако ни ми Срби не тргујемо Косметом, само нека Трамп повуче признање, лако ћемо ми за Теслу, може и Лада да дође нама не смета.

Miki

pre 7 godina

Sad si se setio kad je pobedio, a podrzao si Kilntonku.... Podesta je 2012 bio savetnik u kampanji SNS....

Ivana

pre 7 godina

Verujem da ce Srbija imati korisiti od Trampove pobede.

Lazni bot

pre 7 godina

Monika idi kod doktora dok jos ima pomoci ali cini mi se da je vec kasno.

SlobodaNarodu

pre 7 godina

A Trampa pored toliko zemalja oko njega, bas nesto mnogo briga za Srbiju, to su samo zelje nasih politicara. Ali Tragmp nije deda mraz da ispunjava zelje on ce uvek da radi ono sto je u interesu njegove drzave.

Gagi

pre 7 godina

Pa dobro, a zasto si onda podrzao Klintonovu fondaciju? Tesla nikad nece doci u Srbiju, Elon Mask je demokrata, a Ford ima 3 fabrike u Madjarskoj i Ceskoj, ni oni nece ovde....

Pera

pre 7 godina

Tačno tako mogu nam pomoći u razvoju Srbije, pošto su i onako najviše oni krivi za sve što nas je snašlo

nikola

pre 7 godina

Hahahaha. Duhovito. Posebno za Teslu. Ko da im radi u fabrici?

Dionis

pre 7 godina

Racionalno i primarno! Borba za našu privredu i ekonomiju je predstavlja osnovu politike kakva nam je neophodna, a deluje mi da je konačno imamo. Tesla i Ford u Srbiji - mora da se desi! Sigurno će sa Trampom biti jednostavnije

Milovan

pre 7 godina

Da li je realno da mi omoguci da mogu da udjem u moju kucu na Kosmetu, jer vide ne mogu da zivim u drvenoj baraci u Srbiji. Dokle ce oni da koriste moju dedovinu a ja da zivim kao izbeglica u svojoj drzavi.

Leca

pre 7 godina

hvala Bogu da je Tramp pobedio, a ne ona štalarka raspala... ubedjena sam da će sada saradnja sa njima biti bolja

Sloba

pre 7 godina

Srbija ce unaprediti odnose sa SAD,sve je bolje nego Klintonovi...

Nema predaje

pre 7 godina

Треба оформити лоби групе у Америци да се боре за укидање признања Косова, како су Шиптари платили, истим потезом можемо да га вратимо, битно је само да се Амери на крају повуку и да изгубе интерес за ово подручје, а за то нам треба Русија која их може истиснути одавде, кад се православци удруже други могу да се пуше.

perica

pre 7 godina

Odkud znas da "nije realno" ! I dosad si ood svakoga trebao i morao da trazis povrattak otetog ! Oocigledno da si [ ste ] KiM -om platio poziciju ! Nerazumno kako netraziti svoje !

Danijela

pre 7 godina

Tramp ce nastaviti politiku SAD koja se ne menja vec 50 godina... ne pita se samo on vec i mnogi drugi Republikanci koji ne podnose Balkance i sve pravoslavne narode.... Vucic je napravio stravicnu gresku time sto je isao na Klintonovu promociju u NY gde ga je Klinton ponizavao zajedno sa onim malim iz Srebrenice... Vucic mora da vodi mnooooooooooooogo bolju spoljnu politiku, em je otkacio i naljutio Ruse, a sada i Trampa....

Volim_Srbiju

pre 7 godina

Ništa senzacionalno od trampa se ne očekuje, on će voditi američku politiku koju mu određuju interesi amerike.

profesor

pre 7 godina

Razvijati ekonomske odnose i ne ulaziti u sukobe. To je dovoljno od amerike.

Niki

pre 7 godina

Tesla i Ford su dve velike svetske kompanije koje će svojim dolazkom u Srbiju mnogo doprineti razvoju privrede.

DS

pre 7 godina

Tramp najavljuje politiku povratka fabrika automobila iz inostranstva u SAD u kojim su radna mjesta vrlo dobro pcena,pa makar te kompanije imale manji profit.Liberalni kapitalisti mnoge vrijedne industrijske proizvode proizvoede van SAD radi veceg profita,Mexiko,Canada,Kina,EU.i sada Tramp hoce da to sve vrati kuci pa prema tome Tramp bi Srbiji prije vratio KosMet nego mu doveo automobil "Teslu" iz Los Andjelesa.Tramp je biznismen,pragmatican i nepotkupl;jiv covjek i njega ne zanima sta pricaju Milo,Plenkovic,Bakir ili Taci,on se tom buranijom nece razgovarati niti ih za njohove prljave pare podrzavati,on ima na umu mnogo,mnogo pâmetnije stvari a to je kako Americi povratiti moc i uticaj koji su Klintonovi i slucajni Nobelovac vec podobro rasprodali i narusili. Zato.Vucicu dobro prouci sta ces traziti od Trampa. .

ljubisa

pre 7 godina

niko kao ti nikad nije niti će tako graciozno da ocrni Srbiju...dobićeš medalju za most infamous mf premijer of all time....

TheRiddler

pre 7 godina

Vucic je neko ko zeli da se bori za razvoj svoje drzave i svestan je da od bajki i praznih prica nema nista. Covek govori realno i svaka mu cast za to.

Kosta

pre 7 godina

Realan je Vučić, znna da ni jedna nova vlast u Americi neće poništiti priznanje Kosova, ali će možda biti realnija u pružanju podrške jednoj ili drugoj strani. Pomoć u obezbeđenju kvalitetnog života ljudima na severu KIM,našim Srbima, bio bi lep gest sa američke strane. Ipak, najrealnije je očekivati veće investicijekod nas, dolazak nekih većih kompanija koje bi zaposlile veliki broj radnika.

Hemera

pre 7 godina

Tražio bih da mi pomogne da dovodemo Teslu ili Ford u Srbiju. O tome već razgovaramo i već smo stupili u kontakt s njima. Treba nam pomoć u ekonomiji i razvoju novih tehnologija. To bih tražio, a ne da nam pripoji Bosnu ili nešto drugo. Srbija ima premijera koji voli svoj narod i državu i koji radi na tome da građani Srbje žive bolje. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka.

Marko

pre 7 godina

Lepo je što osećaju grižu savesti ali to nije dovoljno. Koliko je ljudi samo tad izgubilo dom i živote a sada sami kažu da uzalud. To je nešto što ne sme više nikome da se desi

Pelikan

pre 7 godina

Ko je hteo da shvati zna na sta premijer cilja,ekonomija je kljuc svega,kljuc naseg oporavka,boljeg standarda gradjana,a samim tim jacamo drzavu i svoj ugled u svetu!

Miki

pre 7 godina

Nova radna mesta -to je to što nam treba a sve ostalo možemo i sami.

PrakticnaZena

pre 7 godina

Uveren da ćemo imati dobre odnose sa Trampovom administracijom ,zeleci mu i uspeh to je ono pravo receno!

i kiki

pre 7 godina

Moguće je da Tramp promeni politički odnos prema Kosovu, dijametralno.

vojvodjanin

pre 7 godina

Tramp je pre svega biznismen. Na Kosovu ne može zaraditi, ali zato mu se otvaranje pogona možda isplati, te je ta opcija svakako realnija od povratka Kosova.

Fantom

pre 7 godina

Ne razumem zasto se podigla tolika prasina oko Trampa. Mislim da njega,generalno boli uvo za nas i da ima preca posla oko svoje drzave. Nadam se samo da nece menjati politiku SAD-a na gore, kada je u pitanju Srbija, a Vucicev predlog je odlican sto se t ice dolaska Tesle ili Forda. To bi nam mnogo znacilo i ekonomski bi nam pomoglo.

mala

pre 7 godina

Mozda nece Tramp povuci osluku za Kosovo, ali nam ipak nada jos uvek stoji da postoji mogucnost..

Danijel

pre 7 godina

Srbija mora da nastavi da gradi dobre odnose sa SAD, a sigurno da će iz toga proisteći još jača ekonomska saradnja i dolazak novih investitora u našu zemlju.

sloba

pre 7 godina

Samo Tramp neka ukine podrsku siptarima i nek se nemesaju u nase unutrasnje stvari bice za pocetak dovoljno.Podrska za Vucica.

vukodav

pre 7 godina

Koliko ja vidim, ukidanje američkog priznanja Kosova bilo bi nerealno očekivati ne samo od Trampa nego i od samog Vučića. Tramp bi se time pokazao kao veći Srbin od Vučića, što bi za ovog bilo jako neprijatno. Dovoljan je i Putin.

DUSAN

pre 7 godina

Kako nije realno da vrati Kosovo.A realno je sto su ga uzeli.Ako ga ne vrate mobilisi narod da ga vratimo sami.A za forda sag me gab ri.Moras da insistiras da vrate Kosovo ne mislis valjda da ce sami da se sjete.

Rakoni

pre 7 godina

Verujem da Tramp pažljivo osluškuje očekivanja ovako velikog državnika, mislioca i humaniste i da će uz ove savete uspeti da i Ameriku uvede u bolju budućnost kao što je nama ovde.

Mara

pre 7 godina

Premijer je samo realan i objektivan! A i te kako su bitne nove investicije, samo neka ih bude sto vise!!! A bice ih sigurno!

Pjer

pre 7 godina

Srbiji je najbitnija pomoć da se ekonomski razvije ,sve ostalo je nerealno i ne treba se previše time baviti !

Lena

pre 7 godina

Svakako da ce nam podrska Amerike biti od koristi,jer mogu otvoriti svoje firme ovde,a trebali bi da nas podrzavaju u vezi sa nasim stavom o Kosovu!

nije nemoguce

pre 7 godina

Za to je potreban veliki napor ali ne vidim zasto taj projekat ne bi bio realizovan.

Koma

pre 7 godina

Slažem se, ali bar može više uticati na poštovanje prava ne Albanaca, i zaštitu naše imovine na Kosmetu.

Sanela

pre 7 godina

Ovakva saradnja Amerike i Srbije bila bi odlična za unapređenje tehnologije.

vidic

pre 7 godina

Kad bi uspeo da nam dovede makar jednog od ova dva goganta to bi bilo idealno.Verujemo da ce nesto od ovoga da bude.

zlata

pre 7 godina

Trampa ce biti za srbiji jako bitan i sad vec je.

raki

pre 7 godina

Bitno je da premijer dobro sarađuje sa Trampom. Što naši odnosi budu bolji, imaćemo više uspeha.

One vision

pre 7 godina

Tramp će zbog Melanije aktivirati region doneti poslove dok još ima ko ovde da radi (u protivnom odoše svi za SAD, Canadu i Nemačku).Vučko da stvori za to uslove i smanji doprinose i poreze, da budu kao u Bugarskoj, Rumuniji i sl.

sloba

pre 7 godina

Svakako bi bilo lepo kada bi to moglo da se realizuje

bojan

pre 7 godina

Mnogi ljudi se zavaravaju da ce se u Srbiji mnogo bolje ziveti zato sto je Tramp pobedio. Bolje je za neke stvare ali ne preterano velike.

joka

pre 7 godina

Nema teoretske sanse da Tramp povuce priznanje Kosova. To je mnogo nerealno.

Sava Prokopović iz Ritopeka

pre 7 godina

Чемер, беда, јад. Србија, земља које нема.

Skralet007

pre 7 godina

Niti ce Tramp da menja politiku u SRbiji, niti Vucic u SADu - bita je dobra saradna

Ljubo

pre 7 godina

,,,Crna Gora,,,nadjite gospodine i procitajte sta se zbilo i gde je zavrsio tadasnji gospodin Ford ,bas tih godina ,....ko mu je dosao glave?!

jovan

pre 7 godina

odlicna ideja za Forda to bi znatno pojacalo nas ekonomski razvoj.

Imago animi sermo est

pre 7 godina

Odlična, prava fotografija (slika) premijera. a i govor je slika duše.n

Bilja

pre 7 godina

Sve promene su moguće. Dolazak Trampa možda i donese promenu amričke odluke o Kosovu.

Hamza Šaljić

pre 7 godina

Od Trampa očekujemo da SAD imaju korektnije odnose prema Srbiji , a što se tiče Kosova , ne očekujemo da će SAD poništiti njihovu nezavisnost.

milan

pre 7 godina

a zasto nije  realno..sta reci kad ti tako kazes\n

Marko

pre 7 godina

Треба бити реалан у очекивањима од Трампа,ал исвакако очекујемо као земља значајнији помак у приступу Америке Србији,поготовуу у областио економске сарадње и поштенији приступ са КиМ

max

pre 7 godina

Politika Amerike prema Evropi i Balkanu neće se bitno promeniti.

Kosta

pre 7 godina

Premijer realno i racionalno ceni situaciju, zato i jeste premijer. A te ga osobine i razlikuju od drugih političara u zemlji.

Nensi

pre 7 godina

Dovoljno će biri da pokuša i realizuje da odnosi budu bolji, iskreniji i pošteniji sa SAD.

SRBIJA

pre 7 godina

Ja mislim da je najbolje da se dovedu Forda i Tesla u Sumadiju i  Beograd i da se ostali deo  Srbije rasparca, Muftije Zukorlicu da se da Raska oblast da pravi Dzamije, Siptarima kad som dali Kosovo da im damo i Jug Srbije sta ce nama Jug Srbije,Vojvodinu da damo Pajticu,Canku i Kostresu i Natase Kandic i onda mogu Ford i Nikola Tesla na miru da posluju u Srbiju i da Srbijanci budu zadovoljni.\n

gaga

pre 7 godina

Očekujem još bližu i bolju saradnju Srbije sa SAD-om.

vlada

pre 7 godina

Uveren sam da ćemo imati dobre odnose sa Trampovom administracijom

Svetlana

pre 7 godina

Imam osecaj da cemo lepo saradjivati sa Trampom na celu Amerike. Ukoliko Tesla i Ford krenu sa proizvodnjom u nasoj maloj drzavi, to bi za nasu ekonomiju bilo ogroman uspeh. Sto se tice Kosova bilo bi lepo da Amerika povuce priznanje nezavisnosti, ali treba biti i realan. Zato je premijer rekao da ne ocekuje. A Teslu i Ford bi smo mogli da ocekujemo.

ljubica

pre 7 godina

Otvaraju se radna mesta u proizvodnji , akademske gradjane uništava, ne želi pametnu naciju, ovako dolazi do izražaja. Kao Tito.

Marko

pre 7 godina

Треба бити реалан у очекивањима од Трампа,ал исвакако очекујемо као земља значајнији помак у приступу Америке Србији,поготовуу у областио економске сарадње и поштенији приступ са КиМ

Srbo

pre 7 godina

A sto je nerealno??? Ili je to poruka Trampu i nisam zainteresovan za kolevku srpstva.

Dario

pre 7 godina

Pa neka preradi priznanje Kosmeta u drugo "sa fusnotom" !!!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija