• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.11.2016

23:09

ČEPURIN OTKRIO: Lavrov u Beogradu 12. i 13. decembra!

Politika

ČEPURIN OTKRIO: Lavrov u Beogradu 12. i 13. decembra!

Podeli vest

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov boraviće 12. i 13. decembra u Beogradu, gde će razgovarati sa srpskim državnim vrhom, izjavio je za "Politiku" ambasador Rusije Aleksandar Čepurin

Kako je rekao, Lavrov će se susresti sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, premijerom Aleksandrom Vučićem i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem.

Prema rečima Čepurina, razgovori će se voditi o aktuelnim svetskim procesima, kao i o situaciji u regionu.

- Rusija dosledno podržava Srbiju faktički u svim pitanjima, naravno i u onim ključnim, poput Kosova i Metohije i Republike Srpske. Na dnevnom redu su bilateralni odnosi - rekao je Čepurin.

Na konstataciju novinara da se Beograd pridržava proklamovane politike vojne neutralnosti, ali da se sa ruske strane povremeno može čuti da Moskva nije zadovoljna učestalim kontaktima Srbije i NATO, ruski ambasador kaže:

- Odnosimo se sa poštovanjem prema politici vojne neutralnosti Srbije.

Čepurin kaže da Rusija ima razumevanja za težnju Beograda ka širokoj saradnji u toj sferi, kako sa NATO i pojedinim zemljama-članicama Alijanse, tako i sa ODKB, odnosno sa Rusijom, Belorusijom, Kazahstanom, a u interesu bezbednosti same Srbije.

- Polazimo od toga da status vojne neutralnosti podrazumeva jednaku udaljenost od vojnopolitičkih blokova, odnosno, ako želite, jednaku bliskost - rekao je on.

Komentarišući to što još nije potpisan sporazum o statusu Rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu, Čepurin kaže da Moskva ne vidi nikakve prepreke za njegovo sklapanje.

- Cilj ovog dokumenta je stvaranje komfornijih uslova za delovanje zajedničke strukture preko koje je za Srbiju obezbeđen privilegovan stalni pristup veoma ozbiljnim tehničkim i materijalnim resursima ruskog sistema reagovanja na vanredne situacije - rekao je Čepurin, dodavši da je su priče o "tajnoj vojnoj bazi" izmišljotine.

Kako je rekao, Rusija računa da potpiše taj sporazum kada dobije potvrdu spremnosti Beograda da to učini.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Posmatrac

pre 7 godina

Zar Beograd jos nije potvrdio spremnost ? Imamo li mi na celu vlade i drzave drzavnike ili politicare opste prakse?

Peca

pre 7 godina

To Toma i Aca me smeju da urade ima Skot da ih smeni .

zimzelen

pre 7 godina

Braco Rusi zar ne vidite da vam nedaju bazu u Nisu a natu I amerikancima dali sve po Srbiji ito bez ikakve naplate,valjda im postali naj veci prijatelji kako su pobili Srbe I oteli Srpsku zemlju,a RUSIMA nedaju zato sto nisu priznali metohiju u unesko I sto su stavili veto da nas ne proglase zlocince I nisu nas nikad Rusi ubijali jos mnogo toga e zato Srbija neda Rusima.Tesko Srbima dok u Srbiji upravlja neko ko ne voli svoj narod

olga

pre 7 godina

rusijo nikad necete tita nagovoriti u beogradu da voli staljina dzaba se trudite nego lepo spaavajte ugrozene srbe u srbiji od bande crvene kaja hara srbijom od drugog SV. Rata do dana danasnjog udi i nepitaj mrvog titu srbi te zovu

veselin022

pre 7 godina

Gospodo - predsedniče Nikolići i premijeru Vučiću, ŠTA ČEKATE? ZAŠTO SE SPORAZUM JOŠ NE POTPISUJE? DAJTE OBJAŠNJENJE NARODU SRBIJE!!!

555555

pre 7 godina

Cenzura interneta,informera i slobodnog novinarskog mišljenja u Evropi i svetu...Pa se ne objavljuju naši tekstovi ???! Ako gaze nas,naše pretke i potomke nećete proroke i anđele, čitaj ,,stoko zapadna" !!!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija