• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.11.2016

12:04

LINTA: Tražiti osudu, preispitati odnose sa Hrvatskom!

Politika

LINTA: Tražiti osudu, preispitati odnose sa Hrvatskom!

Podeli vest

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je šokantom odluku hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da se slika sa ustaškom zastavom i pozvao Ministarstvo spoljnih poslova Srbije da od Evropske komisije i Evropskog parlamenta zatraži da to osude

- Posebno je šokantna njena izjava da u tome ne vidi ništa sporno - naveo je Linta u pisanoj izjavi i založio se za preispitovanje odnosa sa Zagrebom.

Prema njegovim rečima to je još jedan dokaz da Kolinda Grabar Kitarović "otvoreno podržava ustaše i ustašku ideologiju", a njene povremene izjave u kojima osuđuje ustaštvo su "deklarativnog karaktera i isključivo namenjene za spoljnu upotrebu kada se susretne sa predstavnicima stranih država i međunarodnih organizacija".

Linta je podsetio da je hrvatska predsednica nedavno rekla da obožava da sluša proustaškog pevača Marka Perkovića Tompsona, da je u Blajburgu položila cveće ubijenim ustašama i da je odlikovala Nikolu Štedula, čelnika proustaškog hrvatskog pokreta čime je zvanično izjednačila antifašistički i ustaški pokret.

Hrvatska predsednica, dodaje Linta, kao vrhovni komandant hrvatskih oružanih snaga nije osudila misu za ustaške generale i zločince na kojoj je vojni vikar 3. gardijske brigade slavio ustaštvo, i "pravi se da ima slab sluh jer na fudbalskim utakmicama na kojima igra Hrvatska ne čuje kada navijači uzvikuju ustaški pozdrav ''Za dom spremni''".

- Očigledno je da hrvatskoj predsednici apsolutno nisu bitni dobrosusjedski i partnerski odnosi sa Srbijom koji treba da budu zasnovani na vrednostima poštovanja ljudskih prava, antifašizma i ljudskog dostojanstva. Zbog toga naše državno rukovodstvo treba da preispita svoju politiku saradnje prema Hrvatskoj - dodao je Linta.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nati

pre 7 godina

Dosta vise s tim ustasama,ako hoce da budu i dalje to sto jesu, neka im,samo sto dalje od nas,mi ne treba da imamo nista s tim bolesnicima.EU i Amerika su fasisticke i nacisticke tvorevine a ustase samo prate trend svetskih zbivanja.Za njih,mi nismo u trendu a oni jesu.Jezuiti su oni,jezuit je Papa,cionisti su americki bankari,nacisti su nemci i mnogi drugi u Evropi.Svet se izokrenuo naglavacke i pitanje je dana kada ce nastati prava anarhija i bezvlasce, unistenje svega sto je ostalo vredno.Mi pravoslavci ne pripadamo tom ludilu koje je zahvatilo ceo svet.Treba se samo distancirati od njih i ne dozvoliti im nasilje nad nama,a njma pozeleti da se sto pre samouniste.\n

Rade

pre 7 godina

Bravo za komemtar okrenemo se sebi i svom narodu.

englezii

pre 7 godina

I ti mi linta ipak pojma nemas o zivotu ! Ustase su ustase ! Mi jednostavno moramo da se pomirimo s tim da ce da nam zivot tece kraj ustasa i na nasu srecu ne uz ustase ! Taj mali broj kao Jerkova i slicni nece nam biti problem jer oni polko od mrznje umiru ! pogotovu ona Biserko Milicka i jos nekolicina ! Mi Srbi treba da se okrenemo sebi a oni neka rade svoj posao ! Kada se ukaze prilika kupiti nesto znacajno i polako staviti sapu na to ili prodati Siptarima pa neka uzivaju jedni sa drugima !

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija