• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dobromirović

28.11.2016

19:30

DOLAZI LAVROV I DONOSI UGOVORE O NAORUŽANJU: Ruski ambasador Čepurin najavio važnu posetu!

Politika

DOLAZI LAVROV I DONOSI UGOVORE O NAORUŽANJU: Ruski ambasador Čepurin najavio važnu posetu!

Podeli vest

Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov dolazi u Beograd 12. i 13 decembra i tada će doneti nove ugovore o vojno-tehničkoj saradnji srpske i ruske vojske!

Ovu veoma važnu vest za našu zemlju objavio je juče ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin, koji je istakao da će Lavrov imati sastanke sa srpskim državnim vrhom. Tokom tih sastanaka, tvrde naši odlično obavešteni izvori, srpski i ruski zvaničnici će, osim aktuelnih političkih tema, razmatrati realizaciju postojećih i dogovor budućih vojnih aranžmana.

STROGO POVERLJIVO, SJAJNE VESTI IZ RUSIJE: Putin nam poklonio migove vredne čak 150.000.000 evra!

Odlična saradnja
Vojno-tehnička saradnja Srbije i Rusije će se razvijati. Postoji nekoliko projekata koji mogu biti operativno realizovani, između ostalog u oblasti vazduhoplovne tehnike
Aleksandar Čepurin, ruski ambasador

Spremni projekti

Prema Čepurinovim rečima, Lavrov će se tokom dvodnevne posete sastati sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, premijerom Aleksandrom Vučićem i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem.

- Razgovori će se voditi o aktuelnim svetskim procesima, kao i o situaciji u regionu. Rusija dosledno podržava Srbiju faktički u svim pitanjima, naravno, i u onim ključnim, poput KiM i RS. Na dnevnom redu su bilateralni odnosi... - rekao je Čepurin za "Politiku". On je potvrdio da će na stolu biti i vojna pitanja.

- Rusko-srpska vojno-tehnička saradnja će se razvijati. Postoji nekoliko projekata koji mogu biti operativno realizovani, između ostalog, u oblasti vazduhoplovne tehnike. Na dnevnom redu je i otvaranje tehničkog centra za popravku i održavanje helikoptera u Srbiji, u okviru Zavoda "Moma Stojanović" - naglasio je Čepurin.

Poseban tretman

Orhan Dragaš sa Instituta za bezbednost ističe da je dobro što Rusija tretira Srbiju na prijateljski način i što nam je predsednik Putin poklonio šest 'migova 29' vrednih 150 miliona evra, a o čemu je Informer pisao proteklog vikenda.

- Znam da je napravljen dogovor da se srpska strana pri nabavci i remontu aviona i druge tehnike tretira kao da je u pitanju rusko Ministarstvo odbrane. Dakle, dobili smo tretman koji malo koja država u svetu ima... - zaključuje Dragaš.

Širenje laži o centru u Nišu

Ambasador Čepurin je istakao i da je cilj najavljenog sporazuma o statusu Rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu "stvaranje komfornijih uslova za zajedničko delovanje kojim bi Srbija dobila privilegovan, stalni položaj".
- Tužno je da neko pokušava da Srbiji uskrati pristup ozbiljnim tehničkim i materijalnim resursima i pomoći Rusije širenjem izmišljotina o nekakvoj tajnoj vojnoj bazi u Nišu... - podvukao je Čepurin.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vlah alija

pre 7 godina

Čuj poklonio a traži da se plati remont ,drugim rečima evo ti krntije djaba ali plati da ti ih osposobimo a vojska štrajkuje nema za hleba i paštete. Daj ba stipu malo tu cenzuru danas mora da je neki radikal na filteru, nijedan komentar ne prolazi

Darko

pre 7 godina

Vlah Alija srbine brate, pises gluposti. Ako dobijes i polovna kola dzabe koja vrede na trzustu 4000 eura moras uloziti u veliki servis koji kosta 800 eura sa originalnim delovima ili 250 eura sa plagijatima koji su isto tako dobri.Ali Avion je u vazduhu a kola su na zemlji.

Vlah alija

pre 7 godina

Pa što se ne odreknš tog pravoslavlja nikakve koristi od toga kao ni od tih 6 aviona ,pa šta će Srbija od tih 6 migova pa prije dvadestak i kusur godina sa onoliko silom od jna nije bila u stanju da učini nešto i sad zbog 6 ruski zastarjeli konzervi riziku je odnose sa evropom

Dragan

pre 7 godina

Ovaj 'alija" resio da postane poznat po komentarima na ovom portal??.. ko bre tebe sta pita I koga interesuje tvoje misljenje??

DS

pre 7 godina

Nikada Lavrov nije razgovarao o oruzju jer to ne spada u njegov domen.Njegov domen je visoka politika i sigurno ce voditi razgovore o postavljanju Rusije i Srbije u odnosu na Trampa i novu americku administraciju a zatim i o NATO paktu u novim uslovima,tzv Trampovskim vremenima i vjerovatno i o procesu ulaska Crne Gore u NATO. A,oruzje i sve oko oruzja i baza u Nisu su u domenu Sojgua i povremeno Rogozina. I naravno da Cepurin nece reci o cemu ce se pricati,to je politika u kojoj 2+2 moze biti,osim 4, i 3 i 5,a ne matematika.u kojoj je 2+2 uvijek jednako 4.

Bane

pre 7 godina

Juhuuuuuuuuuuuuuuuu dobit cemo naoruzanje!!!!Necemo vise biti gladni i svi ce imati lepa primanja.

Rossia

pre 7 godina

Прочитај руске анализе шта раде српској војсци, НАТО, ММФ, ЕУ и њихове реформе, језа би те ухватила, сви лажу и мажу, а држава пропада, јер нико нема петљу да нас наоружа до зуба, најлакше је рећи немамо паре, а за путовања, швалерке и НВО имају. Ми смо најугроженија нација у Европи, ако нас Русија не спаси нико неће.

Crna Gora

pre 7 godina

Mi smo im pobjegli. Dolazi da se na vrijeme postara da se to ne ponovi u vašem slučaju, da malo zaprijeti i da vam nešto ''pokloni''. Kakva vas lijepa budućnost čeka u društvu sa Rusijom, Bjelorusijom, Kazahstanom, Kirgistanom, Tadžikistanom... Nesrećna Srbijo,ima li kraja vašim lutanjima?

ja ja

pre 7 godina

Uzeli pare i pobegli!?Nema toga kod njih,vreme sve pokaze,ne bih se menjao za vasu poziciju..

Sotir Tinski

pre 7 godina

Satrah se brale govoreci koje kome to isto ovde kod nas. Ali ne vredi. Kada nama dodje iz du... u gl... obicno bude kasno.Hiljadu je primera kroz istoriju.Dok se drugi uce na tudjim greskama mi se ne ucimo ni na svojim.Zbog toga smo uvde gde jesmo,vecito tuzni i svakome ruzni.

Crna Gora

pre 7 godina

Ovdje živi desetina hiljada Rusa i ne pada im na pamet da se vrate kući. Mahom podržavaju Putinovu čvrstu ruku u spoljnjoj politici, ali je život u Rusiji katastrofa. Ali vi bolje znate kako je tamo, pročitali ste u novinama.

Marko

pre 7 godina

Dolazi da poveca cene gasa i da se ogrebe o Srpsku sirotinju

Slobodan

pre 7 godina

Nije on tako malouman kao ti i retki primerci tebi slični. Svako normalan zna da cenu gase ne povećava samo prodavac već cenu gasa određuje pre svega onaj od koga je ti kupuješ. Da li si se nekada zapitao koliko je državna marža ugradila sebe u tu cenu gasa. Ako u Republici Srpskoj imaju sa uračunatom državnom maržom cenu gasa manju od 40,00 dinara, zašto takvog računa nebi imali i kod nas na pumpama, već je kod nas preko 80 posto skuplji gas, ko uzima od krajnjeg korisnika tu razliku od preko 32,00 dinara po litri?

vlada

pre 7 godina

Zahvaljujući Rusima udišete ovozemaljski vazduh! Jedino ,ako ste ostali bez roditelja, imate "opravdanje", inače pripadate jednoćelijskim organizmima! ...."nastradali" ste kad ste /devedestih/ ostali bez časova /zbog štrajka/ i bili sretni što će te ostati neobrazovani! Zato danas primitivno i razmišljate, i koga briga za elementarno znanje i opštu kulturu!?

DUSAN

pre 7 godina

Dobro nam dosao.Samo neka dodje sa MIGOM a nek se vrati sa ER SRBIJA.

Tile

pre 7 godina

Nema sreće. Ništa oni dobro ne nose Srbiji. Olupine i propagndu zapadu da se daje oružje ( krama). Srbiji je mesto u evropi a ne na istoku.

Todor

pre 7 godina

Ne znam sta ce doneti ali znam sigurno da ce odneti dobre pare za polovnu i rabljenu robu sa ogranicenim vremenom operativne upotrebe.

stojko

pre 7 godina

Koliko demokrata na jednom mestu.Mi smo zaboravan (glup)narod, pa ne pamtimo dobrocinstva kroz blizu i dalju istoriju.Podrska svima na balkanu osim srbima.to nas kosta zivota, unistavanjeu 72 slike,kosova,r.srpske,duklje(novokomp. crne gore), i ko zna cega.A zli Rusi nas cuvaju u "un" od genocida,gubitka teritorija,Malo naoruzanja,prjateljstvo....Ovi "gradjani Srbije" su veciti kontrasi, nikad zadovoljni,...za koga su oni nesto uradili'

cobe

pre 7 godina

Ne razumem zasto nam ne prodaju licencu za s-300 , kada znaju da nemamo para da kupujemo oruzje ?

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija