• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. ANĐELKOVIĆ - M. DOBROMIROVIĆ

30.11.2016

19:45

ČOVIĆ ŠOKIRAO JAVNOST: Ko je ubio Đinđića? PITAJTE FRIZERKU S NOVOG BEOGRADA!

Politika

ČOVIĆ ŠOKIRAO JAVNOST: Ko je ubio Đinđića? PITAJTE FRIZERKU S NOVOG BEOGRADA!

Podeli vest

Nebojša Čović tvrdi da sve o atentatu na premijera Srbije zna 'frizerka s Novog Beograda', bivši kruševački tužilac, izvesni Batica i Sneki iz 'Frigostroja'!?! Čović: Nisu potrebna pojašnjenja, sve je jasno

Bivši potpredsednik Vlade Nebojša Čović potpuno je šokirao javnost tvrdnjom da sve detalje o ubistvu premijera Zorana Đinđića 2003. godine zna izvesna "frizerka sa Novom Beograda"!

Pored "frizerke", Čović je u svojevrsnom rebusu spomenuo i "kruševačkog tužioca", izvesnog "Baticu", kao i Sneki iz firme "Frigostroj"!?!

Činjenice

* premijer Srbije i lider DS Zoran Đinđić ubijen je 12. marta 2003. godine ispred zgrade Vlade Srbije
* za organizovanje atentata na 40 godina zatvora osuđen je Milorad Ulemek Legija
* na istu kaznu osuđen je i Zvezdan Jovanović, neposredni izvršilac ubistva
* politička pozadina ovog ubistva nikada nije otkrivena

Necenzurisana pitanja

Nebojša Čović je juče odgovarao na pitanja navijača KK Crvena zvezda na sajtu tog kluba, čiji je inače predsednik. Jedno od pitanja bilo je i ko je ubio premijera Đinđića. Na ovo pitanje on je doslovce odgovorio:

Što se tiče Zorana, s kojim sam mnogo iskrenije i bliskije sarađivao od mnogih koji se i dan-danas pozivaju na njegov lik i delo, to pitajte "frizerku" sa Novog Beograda. A možete da pitate i bivšeg kruševačkog tužioca ili Baticu i Sneki iz "Frigostroja". Možda na njih naletite u jednom prestižnom hotelu ili u restoranu "Pilence", možda tamo naiđete i na još neke koloritne likove pretežno obojene u žuto...

Kada smo ga juče pozvali da pojasni ovaj više nego čudan odgovor, Čović nam je poručio da nema potrebe za dodatnim pojašnjenjima!?!

- Odgovorio sam na sva necenzurisana pitanja. I svima je sve jasno... - rekao je Čović, odbijajući svaki dalji razgovor na ovu temu.

Mesto sastajanja
Možda na odgovorne za Đinđićevo ubistvo naletite u jednom prestižnom hotelu ili restoranu "Pilence"
Nebojša Čović

S druge strane, advokat Đinđićeve porodice Rajko Danilović kaže da nema predstavu o čemu govori Čović.

- I ja se pitam šta znače ova imena. Čović se igra vrlo ozbiljnom temom i verovatno pokušava da bude duhovit, a to je vrlo neumesno. Posebno jer su njega dovodili u vezu sa celom tom pričom... Politička pozadina ubistva se neće otkriti sve dok se konkretno ne pokrene to pitanje. Nije dovoljno samo da se stekne politička volja da se to najavi, već treba neko to i da realizuje - ističe Danilović.

Klupko se odmotava

Na drugoj strani, lider SRS Vojislav Šešelj uveren je da ovo nije šala i da Čović "verovatno zna" o čemu priča.

- Ne znam te ljude o kojima Čović govori jer sam u vreme Đinđićevog ubistva već bio u Hagu. Ono, međutim, što sigurno znam jeste da će se Đinđićeve prave ubice naći tek kada se otkrije politička pozadina ubistva Mileta Lukovića Kuma i Dušana Spasojevića Šiptara. Njih su policajci mučili i ubili po direktnom nalogu vrha vlasti koju su, između ostalih, činili upravo Čović, Čeda Jovanović i Dušan Mihajlović. Čović je svestan da se klupko odmotava otkad sam to javno rekao... - zaključuje Šešelj.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nislija lazov

pre 7 godina

On sve zna samo treba neko da ga pritisne da to i javno kaze.

Lazni bot

pre 7 godina

Pa naravno zasto pliva u svakoj vlasti i kod Slobe Djindjica i Vucica o svima zna nesto vise a odavno treba da je u zatvoru.

Lala iz Banata

pre 7 godina

Тужилачка Истрага...!! И СВИ... - редом на Полиграфско тестирање...!! Ко "не прође" - "ПАО ЈЕ..."!! ... А онда...?....Зна се...!!

vlada

pre 7 godina

Da li je to uopšte i važno!? ...."važno" da je dobio ulicu, a u planu je i spomenik! Katastrofa!

slavica

pre 7 godina

Pilence restoran na Autokomandi, Batica Andrije Draskovica drug.........

Brc

pre 7 godina

Ćoki,siva eminemcija petoktobarske Srbije.Nedodirljiv za pravdu,obogatio se na muci srbskog naroda,pion ko zna kojih stranih sluzbi sto nesmetano rove jadnom Srbijom.Legalizovao kapital,preko fabrike Fmp,usao u kk crvena zvezda,mesija za navijace zvezde.Ne zanima ih sto je "poštenjačina",vazno da je zvezda naša prva ponovo.

brc

pre 7 godina

ako je tako pravilno,kao sto ti kazes,onda smo mi Srpi a ne Srbi.

gago

pre 7 godina

Ko je naredio rusenje silerove?Da za svaki slucaj ne ostane neki bunker da vaznim stvarima

stefke

pre 7 godina

Tuzilastvo bi trebalo da ispita Covica o ovim tvrdnjama, a ne da mediji resavaju njegove rebuse. Tada je bio na dunkciji i pod zakletvom, da li i to ima oznaku tajnosti. Ili ce svi da se prave da su frizerke koje mudro cute, ili ce svi da glume covice koji zagonetkama prikrivaju dokaze ili mute vodu da bi oklevetali nevine, drzava pod hitno da reaguje na ovo.

Sale

pre 7 godina

Zanima me kako se FMP izvukao iz stecaja. Da li i to rade neke frizerke, rostiljdzije, piljari, kuvari i njima slicni...ili su mozda i malo parice iz budzeta?

stojko

pre 7 godina

U svakoj pravnoj drzavi ovakve izjave preuzimaju policija i sudstvo jer to sto je on rekao mora da objasni njima.Odredjuje mu se zastita kao svedoka sve dok se klupko ne odmota.Kako je moguce da covek koji "toliko zna" nije nikada ozbiljno ispitivan iako se posle 13 godina jos uvek ne zna narucilac ubistva prmijera?

bgcaffe

pre 7 godina

Dr Čović nema veze sa ubistvom, jer je bio u dobrim odnosima sa pokojnim Đinđićem , ali nije mu bio pajtos kao neki !!! Dakle, treba tražiti ubicu na drugoj strani, a to se nekome ne dopada. Oni koji su mu bili baš bliski su verovatno bili umešani. Ko je znao gde se kreće itd...

Melentije

pre 7 godina

Miloš Obrenović i Karađorđe bili su u "jačim" odnosima, kumovskim ! Kad apetiti za vlašću narastu, mnoge relacije među ljudima se menjaju !

ddd

pre 7 godina

Enigma za predškolsko!:) Za Brankicu Stanković (Insajder, B92) se pričalo da je frizerka. A "Pilence" je Petao, odnosno Cafe Bar Crveni Petao u Cara Lazara. Foliranti se kao čude, ne znaju o čemu Čolić priča?!

asid

pre 7 godina

Treba verovati onima koji su neposredno učestvovali u organizaciji. Možda bi trebalo pitati i izvesnog Čeda zašto je hitno mor'o da to popodne, sreda je u pitanju, otputuje helikopterom do Sarajeva a potom avionom do Londona a onda navodno nije mog'o do subote da se vrati u Beograd jer je mor'o, valjda dok onaj što je za života bio poznat po jednom izrazito izraženim delom lica ne poruši tvrdjavu u kojoj je onaj što je izvršio osamoubistvo iz zasede uz pomoć prijatelja često boravio, da se skijja u Italiji iako mu je Premijer streljan.

Bexi

pre 7 godina

Da nisu tamo slucajno isli kod frizera u isto vreme politicar i legionar...

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija