• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

07.12.2016

18:14

MIROVIĆ OTKRIO: Budžet za poljoprivredu u Vojvodini 1,37 milijardi dinara!

Politika

MIROVIĆ OTKRIO: Budžet za poljoprivredu u Vojvodini 1,37 milijardi dinara!

Podeli vest

Predsednik vojvodjanske vlade Igor Mirović izjavio je danas da će podrška razvoju zadrugarstva i poljoprivredne proizvodnje u 2017. godini biti veća nego do sada, jer je Pokrajinska vlada u budžetu za narednu godinu za poljoprivredu isplanirala 1,37 milijardi dinara

Mirović je na svečanoj akademiji koja je danas u Novom Sadu održana povodom 170 godina zadrugarstva u Vojvodini, rekao da je to gotovo dva puta više nego što je u poljoprivredu usmereno tokom 2016. godine.

- Iz temelja smo izmenili model finansiranja javnih potreba i u prvi plan stavili principe razvoja, ekonomske opravdanosti, podsticanja privrednog rasta i poverenja i saradnje svih nivoa vlasti - rekao je Mirović.

On je najavio i da će budžet za 2017. godinu biti za deset odsto veći nego ovogodišnji.

Dodao je da je danas, posle 170 godina, u Vojvodini aktivno oko 400 zemljoradničkih zadruga, a da je za njih vezano oko 100.000 ljudi koji obradjuju više od trećine od ukupno 1,75 miliona hektara obradive zemlje u celoj pokrajini.

Svečanu akademiju je organizovao Zadružni savez Vojvodine. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija