• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R. Barjaktarević

08.12.2016

21:21

ŽENE U CRNOM RUŠE ZID U KRUŠEVCU: Protest NVO oko dela romskog naselja!

Politika

ŽENE U CRNOM RUŠE ZID U KRUŠEVCU: Protest NVO oko dela romskog naselja!

Podeli vest

Više nevladinih organizacija održaće sutra, povodom 10. decembra, Dana ljudskih prava, protest u Kruševcu protiv odgovornih za podizanje zida oko dela romskog naselja "Marko Orlović"

Prema navodima Udruženja žena Peščanik, zid dužine 120 i visine dva metra, "prvi i jedini te vrste u opštini Kruševac, sagrađen je tako da zaklanja romsko naselje i to na području, na kojem je planirana gradnja objekata stranih investitora".

- Podsećamo da su 22 nevladine organizacije tokom novembra potpisale zahtev za hitno uklanjanje zida, a da je Regionalni centar za manjine uputio zahtev Poverenici za ravnopravnost da ispita slučaj", stoji u saopštenju.

(FOTO) NIJE BERLINSKI! U Kruševcu niče zid, a niko ne zna zašto, međutim Informer zna!

Udruženje je u saopštenju pozvalo građane i građanke da "podignu glas protiv rasizma, getoizacije i "zida-izama" svih vrsta, fizičkih i onih u glavama.

Protest pod nazivom "Stop rasizmu-sve smo mi Romkinje i Romi! Rasistički mrak u budžak" počeće u 17 časova ispred zida, na prostoru između 2 kružna toka, preko puta benzinske pumpe.

Organizatori su Udruženje žena Peščanik, Mreža Žene u crnom, Mreža žena Rasinskog okruga i Ženski Romski centar "Daje".

Ovim povodom razgovarali smo sa gradjanima Kruševca. Većina njih kaže da taj zid ispred romskog naselja ,,Marko Orlović,, nikome ni malo ne smeta, ,,samo smeta nevladinim organizacijama i opoziciji vlasti,,.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Miroslav

pre 7 godina

To je protest više stranih plaćenika da prave nerede po državi na čelu sa onim gargamelom srašom zajović....

zene u

pre 7 godina

zutom se brinu o zidu...strasne li ste....sto vam ja nisam vlast bile bi pored sporeta a ne vatale zjale....

andjelka

pre 7 godina

vi ste stvarno za ludnicu zid se stavlja da bi se smanjila buka od kola sta pricate budalestine

Zorus

pre 7 godina

Zorus - Pobogu, zene! Ne neodgovorna deca! Rec je o zastoitnom zidu, kaskvih je po svetu, bolje reci Evropi, pored magistralnih puteva, koliko hocete! Iskreno, muka mi je od te crnine...Dajte neku vedriju boju, ako za boga znate. A, ne znate- Pustite komentar, o cemu se radi...

dragan

pre 7 godina

ma koje nevladine organizacije nema ih nigde samo u srbiji i dosta vise sa pravima manjina i roma svi imaju veca prava od samih srba kome se ne svidja ima pasos pa na put u bolje drzave.n

Sava Prokopović iz Ritopeka

pre 7 godina

Женке у црнини, јуриш!

Goran

pre 7 godina

Da sad svi pametuju a niko nece da kaze da je tu bilo ruglo,gomila starog gvozdza,da su istrcavali na ulicu ispred kola.Sramota,tu teba da bude zid i to ne islim samo ja nego vecina gradjana

Idioti

pre 7 godina

Zid u 21.veku,jako zanimljivo,oce da im stave i one zute trake oko ruku da se lakse raspoznaju.

Lala iz Banata

pre 7 godina

Зидајте куће,,,Отварајте радна места, ... Школујте ту децу....Маните се политике...!! Она прво и затрује душу човекову....!! Требају нам ЗИДОВИ... али зидови "плача", над бедом у којој живимо...

faca

pre 7 godina

I treba da bude zid nego sta...pa da su vopdili racuna kako im izgledaju dvorista nebi ga podigli...a ove sto prave guzvu oni to rade zbog para koje su dali stranci da prave nerd i guzvu...granja treba,iskreno mislim

DUSAN

pre 7 godina

U svakom gradu u Evropi postoje takvi zidovi.Sta je s tim budalama.Pa da nisu Romi iza zida, oni bi protestvovali sto su Srbi iza zida.

ujne

pre 7 godina

zar ce nam one praviti materijalnu stetu po Srbiji. Naplatitio porez za sve prihode koje su imale crnokosuljasice.

Mamaja

pre 7 godina

Nek idu nek ruse ograde po Dedinju, Vracaru, Senjaku kad su tako odvazne.

CICKA

pre 7 godina

За коју годину и без тог зида биће њихови на власти у Скупштини Србије и не само тамо , немам ништа против , можда они доведу Србију на право место и заведу ред али дотле их од малена едуковати правим вредностима и моралу ако имају од кога да науче јер ово што гледају није то, добро је да ће нечему да се науче на западу на коме више бораве него у Србији.

sinisa

pre 7 godina

Treba opravdati Sorosovu donaciju.Sram ih bilo..........

bombo njer

pre 7 godina

Zene u crnom su zene sa crnim gacama ,pantalonama ili suknjama.Ko su one i sta predstavljaju.Mozemo ih poslati kolindici da zajedno reklamiraju cokoladice.

ukinuti

pre 7 godina

sve nevladine organizacije jer nisu nezavisne....kako su to nezavisne a neko ih finansira..? Kao , ja te finansiram a ti radis kako ti hoces, gde to ima..?

Milos

pre 7 godina

Trebao je jos veci zid! Zene u crnom neka se raspitaju malo kako se oni ponasaju.

vladbgd

pre 7 godina

dosta je vise, tih "zena u crnom", dobre pare dobijaju, kako bi se, kobajagi, borile za ljudska prava. Sve ih treba poslati na poljoprivredno dobro, da rade, lezilebovicke

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija