• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.12.2016

10:13

(VIDEO) ČEPURIN NA PITANJE DA LI JE POSETA LAVROVA PODRŠKA NIKOLIĆU: To je srpska logika, ruska logika je skroz drugačija!

Politika

(VIDEO) ČEPURIN NA PITANJE DA LI JE POSETA LAVROVA PODRŠKA NIKOLIĆU: To je srpska logika, ruska logika je skroz drugačija!

Podeli vest

Predstojeća poseta šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova Srbiji je redovna i isplanirana tako da će u središtu biti tri osnovne teme - razmatranje globalne situacije, regionalnih pitanja i bilateralni odnosi, rekao je danas ambasador Ruske Federacije u Beogradu Aleksandar Čepurin

 

- Rusija će se potruditi da uradi sve što je moguće, ako Srbija to želi, da bezbednost Srbije bude na vrhuncu. Trudimo se da srpske interese uzimamo u obzir - rekao je ruski diplomata gostujući na TV Pink.

Upitan da li Rusija otvoreno podržava neku političku opciju i da li je razlog posete Lavrova navodna podrška Tomislavu Nikoliću na predstojećim predsedničkim izborima, Čepurin kaže da je to "srpska logika, a da je ruska logika skroz drugačija".    

- Pojam kao što je ruski faktor uvek je prisutan, i u Srbiji uzimajući u obzir naše odnose. To je jedna stvar, a što se tiče mešanja mi to ne radimo i nismo nikad radili. To je principijelni stav Rusije - rekao je Čepurin dodavši da sa ruske strane nikad nije postojao pritisak ili uticaj na Srbiju.

Čepurin nije želeo da precizira li će i kada doći do isporuke ruskih aviona i naoružanja Beograd.

A o eventualnoj poseti ruskog premijera Dmitrija Medvedeva, Čepurin kaže da to zavisi od lidera dve zemlje i da će do nje doći čim se uspostave rokovi te posete.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
stevica

pre 7 godina

Srbijanci...ovim vam je gospodin Čepurin, ambasador Rusije lepo poručio ko ste i šta ste...

vlada

pre 7 godina

Kako su samo "zabriniti" mediji u Srbiji, da Rusi možda ne preteruju u svojim kontaktima sa našim zvaničnicima! To samo pokazuje koliko smo "okupirana" država od strane zapada i antiruskog lobija! To što Vučića "cimaju" na brifing u američku ambasadu, posle i najmanjeg kontakta sa Rusima - nikom ne smeta!? Gospodine Čepurin, želim Vam što više susreta i dogovora sa našim vlastima i maksimalne saradnje! To većina srpskog naroda i očekuje! Živeli i hvala Vam!

nati

pre 7 godina

90%Srba se divi vasem predsedniku Putinu i vasoj politici a onih 10%su americko-evropski placenici koji bi i rodjenu decu prodali za dolare i evre.To je zuta olos- elita koju svi preziru i koja jos ne zna da je prezrena a ne zna i da ta EU nece postojati u 2017-oj god. ovakva kakava je sada.Srpski narod vidi u Putinu  najveceg svetskog lidera kakvog ni jedna zemlja nema.Cast nam je sto uvazavate srbe kao slovensku bracu,jer mi to i je smo.\n

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija