• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Večernje novosti

15.12.2016

23:58

PROVALJENA HRVATSKA ZAVERA: Zaustaviti u Evropskom parlamentu Mekalisterov izveštaj o napretku Srbije!

Politika

PROVALJENA HRVATSKA ZAVERA: Zaustaviti u Evropskom parlamentu Mekalisterov izveštaj o napretku Srbije!

Podeli vest

Poslanici Hrvatske u Evropskom parlamentu "spremaju nove ucene za Srbiju" kroz "brojne amandmane koje će najverovatnije podneti na izveštaj o napretku Srbije izvestioca Dejvida Mekalistera", saznaju "Večernje novosti"

List piše da se svi hrvatski poslanici - od levice do desnice, spremaju da zatraže oštriji stav EU prema Beogradu i zahtevajući rešavanje mogobrojnih otvorenih bilateralnih sporova.

- Hrvati će opet nastojati da proguraju zahteve da Srbija odustane od procesuiranja ratnih zločina počinjenih u Hrvatskoj, pronadje sve nestale i koriguje granicu na Dunavu.

VUČIĆ: Neće nam držati lekcije oni koji stavljaju 'Za dom spremni' u Jasenovcu i kojima smetaju srpske čokoladice!

Na listi primedbi, piše u članku, biće i zahtev za hrvatsku manjinu, kao i osuda nesaradnje Srbije sa Haškim tribunalom.

PLENKOVIĆ O BLOKADI SRBIJE: Bajden mi je "u načelu" ukazao na potrebu pomoći zemljama na putu ka EU i NATO!

List piše da bi i Mekalister prvu verziju izveštaja trebalo da Evropskom parlamentu dostavi početkom iduće godine, rečeno je listu unjegovom kabinetu.

BRISEL: Uskoro poziv Srbiji za poglavlje 27!

"Večernje novosti" tvrde da je moguće da će amandmane podneti i evroposlanici Mađarske, Bugarske i Rumunije, najverovanije, kao i prethodni put, tražeći bolji status svojih nacionalnih manjina u Srbiji.

HRVATI UMISLILI DA SU MNOGO VAŽNI: Evropska komisija traži za Srbiju otvaranje poglavlja 26!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
posmatrac sa severa

pre 7 godina

Srbija mora doneti zakon po kojem ce manjine biti tretirane na isti nacin kao sto smo mi Srbi tretirani u susednim zemljama; Albaniji, Hrvatskoj, Federaciji BiH, C.Gori, Rumuniji Bugarskoj (tamo uopste ne postoji nacin da se borimo za svoja prava jer imaju takav ustav, ne priznaju manjine) Sloveniji. Reciprocitet pa kako ko nama tako mi njima. Sve po zakonu. Sto se tice EU, nama i nije mesto u tom kotlu. Nema zapad dusu, emocije, porodicnu privrzenost. Oni sve mere brojkama, kvadratima, kubicima, kilogramima, govorim o materijalnim dobrima. I nisu oni bogati zato sto su vredniji od nas vec zato sto im mi radimo za duplo manju platu od njih samih.

Dejan

pre 7 godina

Немој никад да нас приме,шта ћемо тамо са смрадовима.Невидим бољитак за раднике,за тајкуне ЕУ је мека.

nokola

pre 7 godina

eto vam evropa sviste isti,mi necemo bitaki inemozemo sa vama.

Miroslav

pre 7 godina

kronjani ko kronjani kompleks manje vrednosti. Oni traže nešto od gazda sluga ostaje sluga. Ako im gazde izađu u susret onda će oni da mrdaju repićem ko kučići.....

Dragana

pre 7 godina

Po uzoru na Hrvatsku korigovanje granice će tražiti i Mađarska, Bugarska i Rumunija. To je krajnji cilj Hrvatske. Nije njima dovoljno da Srbija ne udje u EU, vec da Srbije nestane. Jer, kad svedok nestane nema ko da svedoci o tvojoj krivici. Oni na sve načine pokušavaju da operu svoju istoriju i svoju ulogu u II svetskom ratu. Srbija je nezgodan svedok pa je valja ukloniti. Uostalom, svoju hipoteku genocidne zemlje sada svim silama pokušavaju da svale na Srbiju povodom poslednjeg rata. Zato sada užurbano menjaju istoriju. No, ostaje im drugi, mnogo nezgodniji svedok - Izrael.

amigo

pre 7 godina

za mnjine uvesti americki standard,,t,j, neka rade sta oce ali za svoje pare,,

Tikabot

pre 7 godina

Pa pisali ste ranije da je taj Mekalister soroševac, šta je ovo sad...svi tekstovi su vam protiv našeg ulaska u EU, a onda je dobro što nas Hrvatska blokira...odlučite se već jednom, ako znate gde hoćete da idemo, a ne kako vetar duva...

Darlinka

pre 7 godina

Muka mi je već od svega. Jedino što znam to je da moj narod, srpski narod, je jedini ne zaštićen u ovoj državi. Bruka i sramota.

clan biblioteke

pre 7 godina

Ne treba nama evropska unija , ali nam ne trebaju ni domace izdajice ,oni sto nas klevetaju na svakom cosku za saku dolara pod pokroviteljstvom NVO..

kiklop111

pre 7 godina

Večernji list navodi i da je NATO spreman da operativno interveniše na Balkanu kad to bude potrebno kako bi spečio međuetnički sukob i promovisao sigurnost i stabilnost. Pojedini beogradski tabloidi međutim to su protumačili kao plan za agresiju na Srbiju i pripremu za rat. Predsednik Vlade Srbije koji je krajem novembra boravio u NATO-u čini se ne deli njihovu zabrinutost. "Nisam osetio nikakvo neprijateljstvo članica NATO-a. Bez obzira na naše teške odnose mi imamo i mnogo partnerskih akcija i sa tim ćemo da nastavimo u budućnosti jer je važno da sačuvamo mir i da se ponašamo odgovorno", kaže premijer Vučić.

nati

pre 7 godina

Pa o kakvom se progonu ratnih zlocinaca govori u poglavlju o jurisdikciji kad Cokolindica kaze da u Hrvatskoj nema ustasluka,svi su veliki evropejci- demokrate i prijateljski orijentisani prema susedima.Njihova negativnost samo sto nas ne zapali.Neka zovu Hilari-vesticu da im pomogne u unistavanju Srbije,ona bi to rado ucinila ali na zalost nije vise u funkciji.Hrvati samo jedu g.ovna,najbolje bi bilo da se udruze sa sebi slicnima kao sto su siptari,albanci,arapski djihadisti,to je njihov rang,a da se manu Srbije jer su oni autenticna i stvarna nacija za razliku od njih.\n

vladbgd

pre 7 godina

Mozete da nam pljunete pod prozor. Uvek smo bili, jesmo i bicemo superiorniji od vas, bili ili ne bili u EU

ANTE BAN

pre 7 godina

Pa- komšije- što to vas briga? Vi ionako ne želite ući u EU!

stuns

pre 7 godina

Neće se korigovati granica na Dunavu, a kurvatska će još i da vrati sve što je otela!

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija