• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.12.2016

15:30

AMERIČKI AMBASADOR SKOT: Uradićemo sve da pomognemo Srbiji da pobeđuje!

Politika

AMERIČKI AMBASADOR SKOT: Uradićemo sve da pomognemo Srbiji da pobeđuje!

Podeli vest

Srbija može da bude sidro stabilnosti i motor rasta u regionu, a SAD će uraditi sve da pomogne Srbiji da pobeđuje, izjavio je ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot

 

Skot je naveo da je njegova zemlja posvećena tome da pomaže Srbiji po pitanju ekonomskih reformi i vladavine prava, na putu prema Evropskoj uniji, kao i u stvaranju boljeg života građana.

"Radeći zajedno u 2017. godini, uradićemo sve što možemo da pomognemo Srbiji da pobeđuje. I to da pobeđuje ubedljivo", napisao je američki ambasador u autorskom tekstu za srpsko izdanje magazina "Turning Points".

Skot je naveo da sa optimizmom gleda prema 2017. godini i da se nada da će SAD nastaviti da grade partnerstvo sa Srbijom, da ga produbljuju i proširuju.

Ambasador ocenjuje da je ovogodišnji napredak u pogledu smanjenja nezaposlenosti i većeg rasta postavio temelje da Srbija postane još prosperitetnija nacija, atraktivnije mesto za investicije, snaga mira i stabilnosti u regionu i još snažniji partner SAD i EU.

Tanjug

Skot navodi da srpska ekonomija raste, da u Srbiju dolazi sve više stranih investitora, uključujući i američke kompanije, koje, kaže, obezbeđuju hiljade kvalitetnih radnih mesta.

Navodi i da će sve veća saradnje SAD i Srbije doneti koristi,

Ističe da dve zemlje sarađuju na polju bezbednosti, da trupe dve vojske zajedno vežbaju, te da se zajedno bore i protiv terorizma ISIS-a i drugih nasilnih ekstremista, te da su posvećene globalnom miru.

Skot dodaje i da će SAD nastaviti da čine sve što može da podrže Briselski dijalog pod pokroviteljstvom EU, kako bi Srbija i Kosovo mogli da nastave napredak u normalizaciji odnosa, koja će, navodi, poboljšati život svih stanovnika na Kosovu i ojačati regionalnu stabilnost. 

"Turning Points" je godišnjak "Njujork tajmsa" u kom se pred novogodišnje podvlačenje računa predstavljaju najvažniji globalni trendovi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
milovan

pre 7 godina

Molim vas ko boga.Samo nam vi nemojte pomagati. Dovoljno ste pomogli sa raznim bolestima i bombama.

Lala iz Banata

pre 7 godina

Ако је и од једног " Скота"... - много је...!!

Miroslav

pre 7 godina

Ajde nemoj ti pomagati SRBIJI jer je vaše pomaganje dobro poznato. Vama amerima jedino može verovati čedo ,čanak,živković i razno razni soroševci.......

Tito

pre 7 godina

Rast u kriminalu, ne treba pomoc, mozemo mi i sami.

dragan

pre 7 godina

idi begaj bre ko u bajke veruje istina je da ste nas srbe unistili i sada ljubav nema granice i ja bi iz ljubavi da vas nema vise dosadni ste i bogu i narodu lazete pa i sami mislite da je istina a istina je da ste se ZAJEBALI \n

vlada

pre 7 godina

..... vi ste novinari, i čemu "prohibicija" na komentar ....šalim se ali da je prisutan "ruski faktor" - i tekako!

vlada

pre 7 godina

....objavljujete mi ovu glupost, verovatno namerno, a moj cinizam je upućen Skotu, koji TOBOŽE uvažava Srbiju /lažno/ najviše, a u suštini je prisutna ruska logistika! I vi se pravite "nevešti"!

Dragan

pre 7 godina

A sta je dosad SKOTINA pametno rekla da bi bilo objavljeno ??...

Boki

pre 7 godina

Stvarno bi nam pomogli da nam plata ratnu odštetu.Mogli bi sigurno da kupimo još jedno sto migova

nati

pre 7 godina

Samo ti Skote nemoj da nas spasavas, od toga smo vec prepolovljeni kao narod,nego skupljaju pinkle i odlazi iz Srbije,Tramp dolazi.\n

Peca

pre 7 godina

Samo vi nama vratite Kosovo i Metohiju , kancelujte im državu i razminirajte one zaostale bombe( možete i Siptare da pustite da se tamo setaju ) i platite odstetu. Toliko A pocetak .ostalo će Rusi da Doniraju .

SARA

pre 7 godina

DAJTE NAM NAZAD OTETO KOSOVO I SKLONITE VASU AMERICKU BAZU I NAPUSTITE SRBIJU SKOTE.\nONDA MOZE DA PREGOVARATE SA SRPSKIM NARODOM SRBIMA A NE SA TIM KOJE POTPLACUJETE.\n

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija