• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/blic

22.12.2016

19:19

(VIDEO) PRONAĐEN SNIMAK BERLINSKOG UBICE: Veselio se i pevao, a onda seo KAMION SMRTI i napravio PAKAO!

Politika

(VIDEO) PRONAĐEN SNIMAK BERLINSKOG UBICE: Veselio se i pevao, a onda seo KAMION SMRTI i napravio PAKAO!

Podeli vest

Dva dana nakon terorističkog napada u Berlinu nemački mediji su naišli na snimak osumnjičenog napadača Anisa Amrija (24). Otkriveno je da je od 2011. do 2015. godine bio u zatvoru u Italiji jer je zapalio jednu školu. Trebalo je da bude deportovan u Tunis, ali ga oni nisu hteli nazad

Snimak je 26. septembra napravljen u Berlinu, a juče je objavljen na Fejsbuk stranici "Bellingcat", koja se bavi istraživačkim novinarstvom i koja navodi da je brat napadača potvrdio da se Anis nalazi na snimku

Snimak je 26. septembra napravljen u Berlinu, a juče je objavljen na Fejsbuk stranici "Bellingcat", koja se bavi istraživačkim novinarstvom i koja navodi da je brat napadača potvrdio da se Anis nalazi na snimku

Anis Amri je osumnjičen za napad kamionom u kojem je stradalo najmanje 12 osoba. Policija je našla njegova dokumenta u kamionu koji je udario ljude na božićnom vašaru. Kasnije je saopšteno da su pronađeni i njegovi otisci prstiju na vratima kamiona.

Prethodno su nemački mediji objavili da je nemačka policija napravila brojne propuste i da je sumnjala da je on potencijalni džihadista.

(VIDEO) TERORISTIČKI NAPAD U BERLINU! "Kamion smrti', gazio posetioce Božićnjeg sajma, poginulo najmanje 12 osoba!

"Der Špigel" citira bezbednosne izvore koji kažu da je Amri u razgovorima sa ekstremističkim "propovednicima mržnje" Abe Valae nudio više puta da izvede samoubilački bombaški napad.

OVO JE TERORISTA IZ BERLINA! Nemačka policija otkrila identitet ubice iz "kamiona srmti"!

ZA GLAVU VOZAČA KAMIONA SMRTI 100.000 EVRA: Nemačko tužilaštvo raspisalo nagradu za hvatanje teroriste Amrija!

Bogat dosije

 List Stampa iz Torina navodi da se Amri za vreme arapskog proleća 2011. godine iskrcao na ostrvu Lampeduza, u blizini afričke obale, a predstavljao se kao maloletnik iako je imao 18 godina.

On je zatim otišao u prihvatni centar za maloletnike Belpaso u Kataniji, u istočnom delu Sicilije, gde je već u oktobru skrenuo pažnju na sebe pošto je s još trojicom sunarodnika uhapšen zbog paljenja jedne škole i osuđen na četiri godine zatvora, piše milanski list Korijere dela sera. 

SRBIN DŽIHADISTA: Ko je Boban S. kod koga je živeo osumnjičeni Tunišanin

Amri je kaznu počeo da izdržava u zatvoru u Kataniji, a potom je premeštan u različite ustanove širom Sicilije i na kraju završio u Palermu, navodi Korijere dela sera i dodaje da mu kazna nije smanjivana zbog veoma lošeg vladanja u zatvoru. 
 

nemačka policija/twitter

NEMAČKA POLICIJA NAPRAVILA NIZ PROPUSTA! Za planove Anisa znalo se mesecima!

Isti list piše da je po izlasku iz zatvora 2015. godine Amri poslat u centar za identifikaciju migranata u Kaltaniseti, u centralnom delu Sicilije, gde je odlučeno da bude deportovan u Tunis, ali je njegova zemlja "odbila da primi građanina koji je u svom rodnom gradu Gazi već pravio brojne probleme". 

Korijere dela Sera dodaje i da tuniske vlasti nisu u zakonskim rokovima sprovele postupak Amrijeve identifikacije, neophodan za njegov povratak u Tunis, zbog čega je Italija bila u obavezi da ga "pusti da ode". 

- Ako je tačno da je Amri radikalizovan u našim (italijanskim) zatvorima, onda smo mi ti koji imamo problem- navodi milanski list. 

Italijanska ministarstva unutrašnjih poslova i pravosuđa, kao ni kaznene ustanove, nisu želeli da komentarišu tvrdnje italijanskih medija.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
DS

pre 7 godina

Kinkel,njemacki ministar spoljnih poslova 1991 god"Srbe treba baciti na kolena". Helmut Kohl:"Neka se Srbi podave u sopstvenom smradu". Necemo spominjati Hitlera i njegova zlodjela nad nama Srbima,Jevrejima,Romima i Rusima.. I sta sad hocete od mene,da zalim Nijemce,je li? U svojim osjecajima,mislima i izjavama zastupam samo RECIPROCITET,sta neko misli o mome narodu to ja mislim o njima,ko zali zrtve moga naroda,zalim i ja zrtve njegovog naroda,i tacka,zavrsena emisija..

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija