• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.01.2017

12:32

AUSTRIJA: Samo Kurc može da spasi Narodnu partiju!

Politika

AUSTRIJA: Samo Kurc može da spasi Narodnu partiju!

Podeli vest

U Narodnoj partiji Austrije (OVP) i na početku nove 2017. godine postoji unutrašnja nestabilnost i podela, te sve ukazuje na to da ovu stranku može spasiti samo najmlađi član vlade Sebastijan Kurc, pokazuju istraživanja javnog mnjenja

Već duže se spekuliše da bi Kurc mogao doći na čelo OVP pred parlamentarne izbore, koji bi regularno trebalo da se održe iduće godine, ali sada je sve izvesnije da bi glasanje moglo biti održano još tokom ove godine.

Istraživanje javnog mnjenja u Donjoj Austriji, pokrajini u kojoj je OVP najjača stranka, ide u prilog promeni na čelu narodnjaka.

Sa aktuelnim liderom Rajnhodlom Miterlenerom na čelu, prema istraživanju koje je objavio dnevnik "NOeN", stranka bi osvojila svega 22 odsto.

Time bi OVP bila samo tesno ispred Socijaldemokratske partije (SPO) I Slobodarske partije (FPO), koje bi mogle dobiti po 20 odsto glasova.

Podsećanja radi, na prošlim izborima 2013.godine je OVP u Donjoj Austriji osvojila 30,6 odsto.

Međutim, sa Kurcom na čelu stranke OVP bi uspela čak i da poveća svoju snagu u Donjoj Austriji.

Prema istraživanju, OVP bi na čelu sa Sebastijanom Kurcom osvojila čak 41 odsto bi u Donjoj Austriji.

U toj varijanti bi SPO osvojila 21 odsto glasova, a FPO svega 15 procenata.

Ovih dana se spekuliše da bi OVP mogla izvršiti izmene pojedinih svojih ministara u vladi Austrije, a među njima su ministar pravosuđa Volfgang Brandšteter i ministarka za porodična pitanja Sofi Karmasin.

Ova dva člana vlade već duže ne uživaju poverenje lidera OVP I vicekancelara Miterlenera.

Prema pisanju bečkog dnevnika "Kurir", generalni sekretar OVP Verner Amon navodno zahteva ove izmene i sondira raspoloženje u stranci.

U nedelju će, u Beču, vrh stranke sa saveznog i pokrajinskog nivoa održati sastanak na kojem će razmatrati budućnost stranke, a tako su moguće i izvesne izmene.

Javna je tajna da unutar stranke veliki broj članova želi Kurca za novog šefa OVP, te je pitanje kada će se mladi političar odlučiti na ovaj korak.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija