• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.01.2017

14:25

KUSTURICA: Baviti se danas politikom je kao stati na odron koji će da vas odnese!

Politika

KUSTURICA: Baviti se danas politikom je kao stati na odron koji će da vas odnese!

Podeli vest

Proslavljeni reditelj Emir Kusturica izjavio je danas da sebe nikako ne vidi u politici i da je baviti se politikom danas na Balkanu kao "kada biste stali na odron i znali sigurno da će da vas odnese"

- Ja se divim ministru Vladanu Vukosavljeviću da se uopšte bavi politikom i on to radi iz obrazovanja i potrebe da u svakoj sferi dovede red i pokuša da učini nešto dobro, ali ja mislim da je bavljenje politikom na Balkanu kao kada biste stali na odron i znali sigurno da će da vas odnese - rekao je Kusturica odgovarajući na pitanja novinara povodom spekulacija da bi mogao da se kandiduje za predsednika Srbije.

- Kako Andrić napisa negde ''mrtvom se vuku u zube gleda'' i ja mislim da je to najvažnije. Ovaj novi svet, posebno vaš svet, koji je spoljni svet koji barata informacijama, ne pravi razliku između mrtvih i živih i utoliko je mnogo važno da se čovek ne postavi na klizavicu dok živi, pa da kad umre da bi mogli eventualno da mu zameraju, kao što su novinari zamerali Momi Kaporu dok se još nije ohladio - dodao je reditelj na konferenciji za novinare u Ministarstvu kulture.

Osnivač festivala "Kustendorf" naglasio je da sebe nikako ne vidi u politici.

- Oni koji pomisle da bih ja to mogao, ne shvataju do koje je mere do komplikovano, do koje mere to ne podrazumeva znanje, temperament i do koje mere je to u savremenim uslovima uglavljeno u kapital i sve ono što on predstavlja i šta bi taj političar trebalo da predstavi, ne samo rečju - kazao je on.

Kusturica je ocenio da smo "došli u vreme kada više ideje, pamet na tom nivou predsednika i predsednika vlade ne predstavljaju samo ono što oni osećaju i misle nego ono ispred čega stoje".

Priznati reditelj će danas govoriti na svečanosti povodom Dana Republike Srpske i očekuje negativne reakcije zbog toga.

- Biće sto posto sve najgore o meni. Ja sam toliko navikao na to, da kada ne bi izgovorili taj jedan paket besmislica i gluposti, bio bih vrlo zbunjen. Tako da očekujem sve najgore, a kada čuju govor, biće ''oduševljeni'' - rekao je Kusturica.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
cerkez

pre 7 godina

Mislio sam da se ovaj povukao iz javnosti!!! Neko laze debelo!!

tt

pre 7 godina

Ja mislim sve najbolje o Kusturici, da je dosegao "svoju zvezdu" ali da je nemirnog duha i istraživačkog i da će takav ostati, jer je njegovo individualno neshvaćeno u kolektivnom zbog konfrontacija kolektivnog tj. kolektivnih ,kojima pripada . Svi pripadamo Bogu, ali svako bira način na koji Mu pripada. Kustin način vodi " kopanjem brazdi u društvu" mnogo dubljih od onih koji prave političari.Ma kako to pojedincima izgledalo.

Ljubo

pre 7 godina

Kusto ,veliki pozdrav ,Mir Boziji , Hristos se rodi .Ziv bio .

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(FOTO) Pogodili ga Rusi! Moćno oružje SAD hitno vraćeno iz Ukrajine! Fotografije iz Pensilvanije otkrile sve: Oštećeno je...
REMONT

(FOTO) Pogodili ga Rusi! Moćno oružje SAD hitno vraćeno iz Ukrajine! Fotografije iz Pensilvanije otkrile sve: Oštećeno je...

Na društvenim mrežama su se u proteklih nekoliko dana pojavile slike oštećenog vučnog lansera M903 sistema PVO "patriot", koji je iz Ukrajine prebačen u SAD radi popravke. Kako se navodi, lansirna platforma je na američki kontinent transportovana uz pomoć aviona An-124, koji je petog aprila poleteo iz poljskog grada Žešov i sleteo na aerodrom Harisburg u Pensilvaniji.

23.04.2024

10:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija