• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

14.01.2017

18:14

HRVATI DOLIVAJU ULJE NA VATRU! Ikone u vozu su dokaz da su Srbi još sto godina iza nas!

Politika

HRVATI DOLIVAJU ULJE NA VATRU! Ikone u vozu su dokaz da su Srbi još sto godina iza nas!

Podeli vest

Hrvatski mediji jedva čekaju da se odnosi na relaciji Beograd-Priština dodatno zaoštre. Tome u prilog svedoči novi u nizu tekstova koji se na negativan način osvrnuo na vest da se ka Kosovskoj Mitrovici posle 18 godina uputio voz iz Beograda. Hrvatski portal "Index" uveliko dramatičnu situaciju potpaljuje naslovom "Mislite da je Hrvatska zaostala? Ove fotografije su dokaz da je Srbija barem sto godina iza nas"

Oni u tekstu navode da je "Srbija voz" u saradnji sa dizajnerom Andrejem Vasiljevićem napravio voz koji je kako kažu u najmanju ruku "neukusna provokacija", jer je pun natpisa "Srbija je Kosovo" i "Kosovo je srpsko".

printscreen

Hrvate je šiptarsko divljaštvo očigledno obradovalo, jer s radošću prenose da je srpski voz naišao na žestoke kritike s Kosova.

Oni naglašavaju da je bivši ministar spoljnih poslova Kosova Petrit Selimi voz na liniji Beograd-Kosovska Mitrovica nazvao "odvratnom zloupotrebom religije" te optužio Srbiju da je pokrenula ilegalnu železničku liniju, sa čijim stavovima se slaže i Edita Tahiri.

 

 

S druge strane, Hrvati kažu da je Srbija u svoju odbranu poručila da nema nameru nikoga da provocira već da je voz ukrašen "motivima kulturnog i duhovnog nasleđa Srbije s Kosova i Metohije".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dr

pre 7 godina

A ti si zaostali ustasa koji nezna ama bas nista,obicna 100ka...........

Steva

pre 7 godina

Voz izgleda nakaradno i samo ce biti povod da ga siptar porazbijaju kamenicama ako ne i necim ozbiljnijm....

Nonsense

pre 7 godina

Воз је прелеп, осликава српску културну баштину на КиМ, свака земља се поноси својом историјом и културом само испрани мозгови попут твог, то могу сматрати накарадним.

ceo

pre 7 godina

Odlican dizajn voza. Tacno je da je provokativan za Albance ali i za nas je otimanje KiM vise od provokacije. Mislim da treba odgovoriti potpunom izloalcijom kosovskih prevoznika, stalnim kontrolama kao i sabracajnim kontrolama gastrabajtera koji idu put KiM. Ovo nema veze sa podrskom ili ne podrskom Vucicu ili bilo kome. Ima veze sa zastitom Srbije i Srba na KiM. Ovi koji bi predali zemlju neka truckaju gluposti kao i do sada. Znamo o kavim se osobama radi. Njihova rec ne vredi nista.

Emina

pre 7 godina

Da nemozete shvatiti da kosovo nije Vase!!!!!ceo svet se smeje sa vama!!!! Kosovo ima svoje pasose... nema srpske!!!!! Shvatite jednom Kosovo nije Vase!!!!!!!

Nesa

pre 7 godina

Pa i da si u pravu da je nakaradan ne treba ga razbijati. Sta ako i ti nisi lep. Zar te treba kamenovati. Na kraju to je upravo ta kulturna bastina (freske iz manastira sa KiM) koju su aplicirali da cuvaju kao svetsko kulturno blagu kod UNESCO-a, trazeci prijem i clanstvo.

Sava

pre 7 godina

Zamolio Bih Seselja da tim Ustasama posalje jos malo Srpskih cokoladica. Da imaju sta da jedu I da gledaju svoja posla.\n

Lala iz Banata

pre 7 godina

Веруј бесном псу... - НЕ, Хрвату и Шиптару...!!

mihajlo

pre 7 godina

bice hrvatima zanimljivo kad krene ista kompozicija kroz republiku srpsku do zadra,samo ne na sinama..

Kekoo

pre 7 godina

Neka krene jer će bit zaustavljen kod hrvatskog zemuna

Marko

pre 7 godina

Pošaljite vi taj svoj voz sa mnogo vagona do Zadra pa da vam pošaljemo ostatak od 4% preostalih Srba iz Hrvatske u vašu majćicu Srbiju!!

Joop Sumaher

pre 7 godina

Bagro...hrvatska...dali su trebali napisat na vlaku...Alojzije Stepinac...ili za dom spremni...nemojte srdit srbe...necete imat mesta u vasoj lijepoj...a tek ce te vidjet kakva ce to biti oluja...\n

sekula

pre 7 godina

Mi i volimo sto smo ako su u pitanju Ikone iza njih, bojle tako nego da smo po ustastvu, ne dao Bog, ispred njih

dr za rock and roll

pre 7 godina

Da Srbi slave svece i boga a vi hitlera. J... v... p... m

ATOMSKA SPARTA

pre 7 godina

Vidi se da su ujkani uvek nervozni zbog svoje genocidne proslosti, ocito je da im savest nije cista, ali to je normalno, jer i oni znaju za onu: "cini dobro ne kaj se, cini zlo nadaj se", pa im se verovatno negde u podsvesti generise strah da bi mozda jednog dana i oni mogli da odgovaraju za sve svoje zlocine i sva svoja nedela nad Srbima, izgleda da ipak RSK jos uvek negde postoji i to vise tamo kod njih u njihovim glavama negoli, na zalost, u nasim, ali u svakom slucaju sasvim je sigurno da ce jednog dana oziveti potpuno i u stvarnosti, pravdom do pobede!

Sargarepac

pre 7 godina

Dzabe hrvatima katolicke crkvice..to u Boga nema veru\n

Dardanel

pre 7 godina

I šta, Slobo bio lud što je predložio bojkot njihove robe. Pokiušajte makar sedam dana da ne idete u Ideu i druge HR prodavnice, ne kupujete Kraš, Ledo, i drugo,........

nada

pre 7 godina

Srbija bar ima istoriju vrednu stotinama godina koja se nemoze osporiti u odosu na Hrvatsku koja se moze samo ponositi sa ustastvom i zlocinackom istorijom i time uciti svoj narastaj ! Koliko god se oni smeju djavo dodje po svoje !!!!!!!!!!!!!

Radovan4

pre 7 godina

Hrvati, pa vi ste bre jos u pecine, nikad iz njih necete izaci. Sto se tice siptara vodite ih kod vas pa se s njima j....e.\n

Uvoga

pre 7 godina

Ovo je provikacija samo zato što ste kosovo predali 1999 šteta ali je tako

007Bond

pre 7 godina

Само нека пене...Јер иће српски воз и кроз Републику Српску Крајину, али преко Републике Српске!

Luka

pre 7 godina

Oni koji nemaju sopstvenu istoriju, sopstveni jezik, nisu istorijski narod kevću o zaostalosti ? Oni koji NIKAD nisu imali svoju državu sem kada im je to neko drugi poklonio ? Oni kojima je data džava, ista uzeta i izgubljena u birokratskoj EU ? Težak jad i čemer progovara iz njih ! Teški kompleksi frustriranih fašista...Sve što imaju od smisla života je mržnja prema Srbima. Ljudske mizerije i karikature.

Tereza

pre 7 godina

Ok...ajde sad u Ideu u šoping da malo zaradimo.

biber

pre 7 godina

xxaxaxaxaxax skoro sam prosao kroz hrvatsku i video koliko ste jadni i siromasni a vi ste u eu... Zato ne s......i molim te

nati

pre 7 godina

Ko je hrvatima kriv sto su podanicki narod bez istorije i kulture a i siptarima koji hoce da preuzmu srpku kulturu i da je u svetu predstave kao svoju.Lopovska druzina hoce da prdi u jednu tikvu kao i svaki beskucnik koji nema svoj identitet pa pokusava da ga stekne kradjom tudjeg.\n

Marcco

pre 7 godina

Nije njima lako. Čim zagrebu malo "svoju" istoriju nalete na Srbe i srpsko nasleđe...

gagi

pre 7 godina

MI PRAVOSLAVNI SRBI SMO 1000 GODINA ISPRED VAS SRBA KATOLIKA IZ HRVATSKE,MI VOLIMO SVOJU VJERU I SVOJE SVECE.ZAMISLITE KADA BI SMO TEK STAVILI SVOJE,NAUČNIKE,NOBELOVCE,KRALJEVE,KOJE VI SRBI KATOLICI NEMATE NITI ĆE TE IKADA IMATI.VI IMATE MATIJU GUBCA,I SELJAČKU BUNU,KOJU I DANAS MOŽETE DIĆI JER STE DANAS VEĆI SELJACI NEGO ZA VRIJEME MATIJE GUBCA.DA...SELJAČINE

milena

pre 7 godina

Hrvati od Srbije traže vraćanje kulturnog blaga , upravo ikone iz pravoslavnih hramova u Hrvtskoj koje su donete u izbeglištvo. Nemaju svoje a traže naše da im se vrate da i oni imaju srednjevekovne ikone. Licemernost hrvata prevazilazi sve granice.

car

pre 7 godina

Neka šiptari znaju da je taj voz tek početak demokratije da svate da je kosovo Srbija.

info

pre 7 godina

istorija umetnosti zapada nikada nije ni htela da vidi srednjovekovna umetnička dela iz srbije (freske, ikone, arhitekturu...), koja su prethodila i nadahnula ranu italijansku renesansu. ko god je studirao istoriju umetnosti po jedinoj, obaveznoj, knjizi ''istorija umetnosti'- janson (prva godina), i sam je video da srednjevekovno slikarstvo istočnog carstva, vizantijsko, tu - ne postoji, nema ga! i, sada, nam hrvati, kažu da, naravno, ni za njih to nije umetnost, nije kulturna istorija sveta. a tu su, upravo u srbiji, a ne ni u hrvatskoj, ni u sloveniji, u tim civilizovanim , naprednim kulturama, vrhunska dela lepote, snage, likovnih i duhovnih vrednosti, srednjevekovnog slikarstva, i zajedničke kulture. neka pokažu šta se dešavalo na njihovoj teritoriji u to, isto, vreme? da li mogu da se, uopšte, uporede njihove ''freske'' sa vizantijskim? nismo mi, ovde, za to blistavo nasleđe- zaslužni, ali bi bilo primitivno i glupo i nekulturno ne videti tu vrednost i lepotu. da su mudri, da su kulturni, ''zapadni'' prijatelji bi uživali u lepoti ma odakle ona dolazila. ali,pošto je sa teritorije srbije- eto, njima je bljak. ali, zatiranje, traje iz centra, oni samo slušaju, i to vekovima.

Gogo

pre 7 godina

Bar da je natpis na srpskom jeziku. OK, svi ste u pravu. Hrvati nemaju državu i povest, ali puno bolje žive od Srba. Etiopija ima državu 2000 godina pa vidite ih.

Djoko

pre 7 godina

Sta vi mislit 100 godina iza vas.pa mi Srbi idemo u drugom prava. Nas voz ide prema istoku

Cvetko1970

pre 7 godina

СИНУ ТИСУЋЉЕТНЕ КУЛТУРЕ Ти не знаде мрети крај сломљеног мача, На пољима родним, бранећи их часно Китио си цвећем сваког освајача, Певајућ’ му химне, бестидно и гласно. Слободу си вечно, закржљала раcо, Чек’о да донесу туђи бајонети, По горама својим туђа стада пас’о, Јер достојно не знаш за Слободу мрети. Покажи ми редом Витезе твог рода, Што балчаком с руку сломише ти ланце, Где је Карађорђе твојега народа, Покажи ми твоје термопилске кланце. С туђинском си камом пузио по блату, С крволоштвом звера, погане хијене, Да би мучки удар с леђа дао Брату, И убио пород у утроби жене. Још безбројна гробља затравио ниси, А крваву каму у њедрима скриваш, Са вешала старих нови коноп виси, У сумраку ума новог газду сниваш. Бранио си земљу од нејачи наше, Из колевке пио крв невине деце, Под знамење срама уз име усташе, Ставио си Христа, Слободу и Свеце. У безумљу гледаш ко ће нове каме, Оштрије и љуће опет да ти скује, Чију ли ћеш пушку обесит’ о раме, Ко најбоље уме да ти командује. Јован Дучић

Petar

pre 7 godina

Kada je reč o upotrebi simbola jedne države i nacije, Hrvati su svoju šahovnicu stavili čak i na GAĆE! Tek toliko o Srpskim simbolima na vozu.

DRAZA

pre 7 godina

IKONE SU PROVOKACIJA IKONAMA SRBIN VELIKU SRBIJU STVARA IKONAMA SE DRUGI UBIJAJU STO JE ISLAMISKOM TERORISTI EKSPLOZIV OKO POJASA SRBINU JE IKONA

jonino

pre 7 godina

Pa ako ste vec htjeli uspostavit zeljeznicku vezu s kosovom, cemu odmah ti natpisi !!

Aleksandar

pre 7 godina

Pa neka smo i sto godina iza vas.! šta onda?, zašto se uopšte uporađujete sa nama zar vam nije poniženje. Ja se sa vama nikada ne upoređujem, niste na našem nivou i to je to.

Sale

pre 7 godina

Ja na svom automobilu nikada ne bih napisao ime grada ili drzave odakle poticem. Postoje valjda propisane oznake. A avioni? Lako je njima. Oni lete i ne moze niko da ih pokrsi.

nina

pre 7 godina

Njima je uvek smesna kultura starih naroda I ne mogu da je shvate. A sta ocekivati od onih sto im je Hitler i ustasluk pocetak nacionalnog identiteta. A pre toga su bili obicni birosi sto su ih prebacivali sa jedne pustare na drugu kao svaku drugu stoku I marvu.

Cro

pre 7 godina

Danas je 25 godina od medjunarodnog priznanja Hrvatske, hvala Vatikanu i Islandu, Ukrajini, Njemackoj i Austriji

smrt fasizmu

pre 7 godina

pa ikone su staruje od sto godina, vi nizete da slavite nesto iz 20 veka! stavite sliku tudjmana ili hitlera! i bilo bi pametno da gledate svoja posla!

Deda Zvonce

pre 7 godina

ДЈБ-Двери ботови и функционери се нафатираше, Шиптари и усташе одрешили кесу!

Bogdan

pre 7 godina

Pa bolje da budemo iza vas, nego ispred vas, ako ste me razumeli sta sam hteo reci.

buba

pre 7 godina

ala su pustili ..žišku...i sad jedni i drugi ponovo u rat.......posla nemate...živite na dnu egzistencije...ajde zaratite.........e tesko vas posvadjati........a političari će sedeti u toplim sobama i navijati......i posle ćete opet tražiti pomoć, invalidnine........strašno

Miroslav

pre 7 godina

Mi Srbi smo Kosovo izgubili još 1999, kao što smo izgubili i Krajinu i sve ostale srpske zemlje. Krivac za to je loša spoljna politika.

Vlada

pre 7 godina

Nemoj se predstavljati kao srbin kad svi znamo da si ustasa.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija