• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.02.2017

20:47

RAT STRANIM PLAĆENICIMA, SRBIJI TREBA TRAMPOV ZAKON: Zabraniti rad NVO agenturama koje izazivaju sukobe i haos u zemlji!

Politika

RAT STRANIM PLAĆENICIMA, SRBIJI TREBA TRAMPOV ZAKON: Zabraniti rad NVO agenturama koje izazivaju sukobe i haos u zemlji!

Podeli vest

Vlast u Srbiji treba hitno da primeni zakone koji važe u SAD i zabrani rad stranim NVO agenturama koje dobijaju milione evra sa Zapada samo da bi izazivale sukobe, podele i haos u našoj zemlji

Vlada Srbije bi pod hitno morala da predloži zakone kojima bi, po ugledu na SAD, na svojoj teritoriji ograničila rad stranih NVO agentura čiji je jedini zadatak da izazivaju sukobe i stvaraju haos u Srbiji, smatraju stručnjaci, sagovornici Informera.

Amerikanci su ih najbolje nazvali
Čudi me što aktivisti tog sektora sami ne traže da ih zovemo stranim agenturama, sada kada su i Amerikanci tako rešili
Nikola Vrzić, novinar "Pečata"

Na taj način bi se, kako ističu, jednom zasvagda stalo na put organizacijama poput soroševsko-šiptarsko-fašističke Inicijative mladih za ljudska prava, koja je za poslednje tri godine sa Zapada dobila čak 1.004.237 evra samo da bi inicirala društvene sukobe u Srbiji.

Nazovimo pravim imenom

Članovi takve NVO u Americi bi, na osnovu Zakona o stranim agentima iz davne 1938. godine, ali i nedavne uredbe novog predsednika Donalda Trampa o zabrani lobiranja za strane države, dobili zvaničnu etiketu "stranih agenata".

Bili bi, takođe, dužni da državi dostave apsolutno sve podatke o svojim vezama sa stranim silama, uključujući i poreklo, visinu i namenu svake dobijene donacije.

print

U našoj zemlji, međutim, NVO agenture milionski finansirane iz inostranstva mogu bukvalno da rade šta i kako hoće, a njihova jedina obaveza jeste da plaćaju porez.

Da je Srbiji neophodna nova regulativa o NVO i da bi najbolje bilo primeniti pravila koja se danas sprovode u SAD smatra novinar "Pečata" Nikola Vrzić. On kaže da ovdašnje NVO napokon treba nazvati pravim imenom - stranim agenturama!

- Čudi me što aktivisti tog sektora i sami ne traže da ih tako nazovemo, imajući u vidu da je najveća savremena demokratija to tako rešila. Podsetiću vas, pre 80 godina je u Americi donet FARA zakon, koji podrazumeva da oni koji dobijaju novac izvan SAD i učestvuju u političkom životu treba da objasne u kakvim su odnosima sa tim zemljama. Domaće NVO imaju političku ulogu i preko njih se Zapad meša u unutrašnje stvari naše zemlje, a to onda mora da se nazove pravim imenom - napominje Vrzić. 

print

Lider radikala Vojislav Šešelj ide i korak dalje i predlaže da se u Srbiji pod hitno primeni "Putinov model", koji je civilni sektor finansiran spolja stavio pod strogu kontrolu vlasti (vidite okvir).

- Zapadne NVO u Srbiji su strani plaćenici i rade u interesu svojih finansijera, a često je to suprotno interesima Srbije. Oni su zato domaći izdajnici. Mogu oni da dobijaju novac od stranih vlada, ali onda su to klasični strani agenti. Pritom, dobar deo tih organizacija finansira se i iz našeg budžeta, što je stravična greška pošto je jedini njihov cilj rušenje države - ističe Šešelj.

I država radi isto

Na drugoj strani, osnivač Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić podvlači da i sve državne institucije dobijaju strane donacije.

- Predsednik, ministarstva, projekti Vlade, pa čak i državni budžet najvećim delom se finansiraju iz inostranstva. Evropska komisija je najveći finansijski izvor Vlade Srbije i civilnog društva. Pitanje je da li onda i Vladu smatramo stranom agenturom?! - pokušava da se 'izvadi' Kandićeva namerno prećutkujući činjenicu da država sarađuje sa stranim vladama i institucijama na sasvim drugačijim osnovama. 
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
patolog

pre 7 godina

Koliko vidim ovde je reč o NVO koje šizofreno napadaju sve po Srbiji i uporno pokušavaju da Srbiji i Srbima nataknu ludačku košulju sistemom kuvane žabe......neće moći.. jeste da je po narudžbi IsilBakija i Balkanskog kasapina iz Prištine koji je prodavao organe srpske nedužne dece i civila....Logičko pitanje......Da nisu pare koje dobijaju od nalogodavaca deo para od prodatih srpskih organa....dobro bi bilo to ispitati......napokon...

lavica

pre 7 godina

Drzati strane placenike(neprijatelja)u svojoj drzavi da slobodno zive I krecu se.dovoditi ih na TV da javno pljuju po svojoj drzavi, ne reagovati je van svake pameti u stvari mene zanima ko je njima to stvarno dozvolio?Idite van Srbije bando placena!

nesa

pre 7 godina

treba zabraniti,ali ovo je srbistan radi svako kako mu je volja da ruši našu srbiju

Radovan

pre 7 godina

Da treba doneti zakon.Pogledajte sve te źene koje se navidno bore za demokratiju.Sve su ruzne nezadovoljne i uz strane pare lupaju gluposti ? Sve vole šiptare sve su borci za ljudska prava.Kako ihnije stid.Da li one sebe slusaju!Pa i stara Jugoslsvija je razbijena takvim demokratama? Sve to treba zabraniti ?Kakva sramota! Jad i beda ?

Darko

pre 7 godina

Treba predloziti zakon da svi koji su do sada pravili haos u Srbiji i uzimali pare od stranih placenika uhapse i osude na 20 godina robije. Pocev od frizerke dobro poznatoj javnosti pa nadalje. Isto tako ukinuti i televizije koje propagiraju mrznju prema ovoj zemlji. Dosta je vise bilo! Sto je mnogo, mnogo je!\n

hitno

pre 7 godina

Ja sam ZA. Isto i Putin ih je proterao i tek onda napravio silu od Rusije. To je zlo koje podriva zemlju zbog para. Briga njih za bilo koga od nas. Njima su vazne pare a da bi plasirali laz i neistinu.

zoran

pre 7 godina

Ja ne bi mnogo promenijo sa tim nasim ?spiunima.To nam jedan doprinos koji pada sa neba,samo nek povecaju malo te njihove cene nemoj da se prodaju bass tako jeftino,ali kad pogledas i to su mnogo placeni.Sa druge Strange ih registrovari u crnu knjigu da u buduce nebudu imali nikakva prava u drzavi,penzisku,zdravstvenu,lecenje,popustima iiiiii.Neka traze od onih koji ih finansiro i za koga su radili.

momir

pre 7 godina

Jedno je sigurno, ova gospodja Anita se ocigledno dobro hrani.\n

perica

pre 7 godina

Podrzavam zabranu rada ovih "NVO" ! Inikada nesto slicno da se nedozvoli !

Zivko

pre 7 godina

Strani okupatori i domaci izdajnici. CIA,VATIKAN i ova buckasta Anita. Raskrinkaj ih gvozdenom pesnicom Dragane J. Vucicevicu.Samo tako se moze spasiti Srbija.

Mladen Mladenovic

pre 7 godina

Šta sve trpi ova država i ovaj narod? Ova dama sa izblajhanom kosom a čini mi se i mozgom i moralom, verovatno smatra da bi Srbija trebala da se odrekne svog teritorijalnog integriteta zato što je ona u Prištini, pronašla ljubav u nekom šiptaru?! I to bestidno, kao kakav argument iznosi u emisiji u kojoj je gostovala sa gospodinom Vučićevićem?! Tipična srpska palanačka preklapača, koja ima gadan zadatak. Pitam se zašto se ne preseli u Prištinu? Zar je sramota da živi sa svojim dečkom? Ili, on već ima ženu i decu a ona mu dodje kao neka srpska meta na kojoj vežba gadjanje? Fuj...

Realista

pre 7 godina

DILEMA ! Ne mogu da utvrdim da li su ove zene odvratnije spolja ili iznutra !!?? One su bruka za divni zenski rod !!! Dosta bre vise lazne demokratije i prava ! Pa i Srbija i srpski narod imaju pravo da se zastite od ovih odvratnih stvorenja i njihovih propovedanja iz kojih tece zlobna mrznja prema Srbiji i svemu sto je srpsko a iskrena ljubav prema parama i osecaju moci i zasticenosti !!! Zakonom regulisati pravo Srbije na sopstvenu zastitu od ovih laznih NVO !!! Ukinuti i proterati neprijatelje zemlje je osnovno i ustavno pravo svake zemlje , pa zasto ne i Srbije !!! Zatvoriti ova tovilista !!!

Mladen Mladenovic

pre 7 godina

Da Vam rešim dilemu?! Pošto je teško utvrditi ko je odvratniji i ružniji od ovim žena koje imaju glavu konja a telo žene, odvratnost treba rangirati prema novcu koji dobijaju. Što su donacije veće to je njihova odvratnost, ružnoća i mizernost , u skladu sa platama, takodje veća. Ovakva fizička i moralna čudovišta, ovakve olupine i bivše žene ni majka ne može da voli.

Patriota

pre 7 godina

Tuzno je sta rade ove spodobe od zena za koje sitne pare prodaju svoju Otadzbinu .Pitam se samo sta bi bile u stanju da rade za vise para.

Nesa

pre 7 godina

Sve bre zene vode taj spijunski ne vladin "sektor". Ili nesto ne valja sa nasim zenama, ili sa muskarcima.

Nebojsa

pre 7 godina

Odavno to trazim. Sve NVO koje se finasiraju iz inostranstva moraju se zabraniti i njihovi clanovi proglasiti agentima stranih sluzbi.\nNe trebaju vise nama price da oni pune budzet i placaju poreze u Srbiji tim parama. One su zlo koje mora biti unisteno.\n

Peca

pre 7 godina

Ma Seselja za predsednika pa da vidite . On jedini to može na pravni način da dovede u red. GLASAM ZA SESELJA

Djilkos

pre 7 godina

Dali je moguce da u zemlji Srbiji postoje ovoliko odvratnih vestica? Ove organizacije sve moraju biti zakonim proglasene za ilegalne strane spijunske organizacije, koje podrivaju drzavni poredak Srbije.

Zoran

pre 7 godina

Vucicevicu proveri koliko je Ceda Jovanovic dugo studirao koji mu je prosek i kako mu je mentor odustao od diplomskog rada jer nije ispunio ni jedan uslov. Skandalizovaces se kad vidis cudo nevidjeno, Gori je od Tome diplome. E sada se Vucicevicu pokazi. Obecao si u TV emisiji na Pinku. Njegovo studiranje je skandal nad skandalima. Neke su mu ispite upisivali posle petog oktobra a da se nije ni pojavljivao na fakultetu. Po svom vozacu je slao indeks na fakultet. U to vreme je zario i palio sa dosovcima. Dokle vise njegov bezobrazluk, lopovluk i drskost.

21vek

pre 7 godina

Vlada radi za svoj narod a ova smeca,za eurice u dzepice,protiv svoga.

xxx

pre 7 godina

Oblast apsolutno treba urediti jer njima elementarni zadatak da Srbija bude slaba država koja bi bila vazal.

stefke

pre 7 godina

Jel ovo Boki 13 ili neka rodjaka od Bokija ? Sta je slicno kod ovih nvo bitcherki ? Same sebi seku shishke, neke na serpu neke lenjirom, to je karakteristicno za vecinu neuroticara koji nikako da se pronadju ili istrajavaju na merenju drustvenih vrednosti prema svom guberu, bas demokratski, zivi i nateraj druge da zive onako kako ti to zamisljas. Ne teram ja njih da zive okruzeni pederima i lezbejkama sa slicnim frizurama, vec oni mene teraju jos i da izadjem da ih uredno pozdravljam. To je fenomen samo za velike gradove gde su ovakvi izolovani od realnog zivota, dok su u malim sredinama ovakvi uvek u svom imaginarnom filmu, a da im das lopatu u ruke da nesto rade oni bi filozofirali o izgledu lopate umesto da pomognu i drugima koji uveliko rade, je*o vas soros i zuta bagra. Sve ce se to iskoreniti iz Srbije vrlo brzo, pa neka marsiraju po vasingtonu i ispred soroseve kuce u duginim bojama.

ljubomir

pre 7 godina

Pod hitno doneti Zakon kojim se zabranjuje rad NVO (strane agenture),domace izdajnike:Kadicku,Bisero,Milic,Zajovic i Miticku strpati u zatvor ili oduzeti im drzavljansvo i proterati iz Srbije.

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20