• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

02.02.2017

11:30

ČANAK: LSV još nije odlučio koga PODRŽAVA u trci za predsednika

Politika

ČANAK: LSV još nije odlučio koga PODRŽAVA u trci za predsednika

Podeli vest

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je danas da još nije doneta odluka kog kandidata će LSV podržati na izborima za predsednika Srbije i da to može odlučiti samo Glavni odbor

Čanak je za televiziju N1 rekao da se na sednici Predsedništva stranke govorilo o predsedničkom kandidatu i da je dogovoreno da se obave razgovori sa Sašom Jankovićem.

Čanak je, medjutim, naveo i da će "iako nema takvih ambicija", ipak prihvatiti da bude kandidat ukoliko Glavni odbor (GO) LSV donese takvu odluku, zbog stanja u zemlji i regionu.

- Mi ćemo pokušati da razgovaramo sa ljudima koji su orijentisani na gradjansku opciju i desni i levi centar. Sigurno je da nećemo razgovarati sa desničarima s kojima nemamo dodirnih tačaka i naravno sa eventualnim kandidatom vladajuće garniture. Ukoliko GO donese odluku da ja budem kandidat prihvatiću -  rekao je Čanak.
 
On je kazao da se posle sastanka Predsedništva, sa Jankovićem dogovorio da se vide proteklog ponedeljka, ali da je dan pre sastanka dobio SMS poruku Jankovića, da on ne misli da treba da se sastanu.

- Dobio sam SMS poruku da on ne misli da treba da se srećemo i da je on shvatio ukoliko ću se ja kandidovati da ne treba da razgovaramo - kazao je Čanak. 

Lider LSV je rekao da od Jankovića sada zavisi da li će biti sastanka i dodao da ga čudi stav Jankovića da je problem da se sretne sa bilo kim ko hoće da ga podrži. 

On je kazao i da je bio zaprepašćen odlukom Marinike Tepić da istupi iz LSV kada konačna odluka o predsedničkom kandidatu nije doneta.

Govoreći o Vuku Jeremiću kao predsedničkom kandidatu, on je rekao da misli da su razlike između njih prevelike. Za Jeremića je rekao da je "jedan od najprofesionalnijih kandidata, s velikim diplomatskim iskustvom, sposobnošću javnog nastupa" i da može da "bude okosnica stvaranja neke nove grupacije desnog centra u Srbiji".

Po njemu, međutim, problem s Jeremićem je to što nastavlja tradiciju preuzimanja postojećih poslanika i pravljena poslaničkog kluba od, na izgled nezavisnih poslanika a to "naknadno krojenje izborne volje građana nije dobro". 

On je i Jeremiću i Jankoviću zamerio što nisu reagovali na gostovanje haškog osudjenika na tribini Srpske napredne stranke u Beškoj i što su reagovali samo zbog napada na pripadnike Inicijative mladih za ljudska prava.

- Daleko je važnije što niko nije odreagovao što Veselin Šljivančanin promoviše svoje viđenje stvarnosti na tribini u Beški - koja je među mestima, poput Platičeva i Hrtkovaca, odakle su 90-ih godina masovno proterivani Hrvati zbog politike koju promoviše Šljivančanin. Kako to da se reaguje na nasilje, a ne na politiku koju on promoviše - rekao je Čanak.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
nati

pre 7 godina

Svima je vise nego jasno da je vama narod zadnja rupa na svirali i da se vi jedino borite za sebe da dodjete na vlast kakvu takvu,da bi dobili privilegije i da bi punili svoje dzepove,sve drugo sto pricate je samo izgovor za tu sustinu.Jadni ste i bedni svi vi koji radite za svoju licnu korist a na stetu naroda.\n

milorad

pre 7 godina

DVOUME SE IZMEDJU SOROSEVOG I NATO KANDIDATA

Bojan

pre 7 godina

To ce toliko bitno da utice na ishod da postoji mogućnost odlaganja. Ma dajte molim vas! Koga briga koga ce podržati partija koja broji 200 clanova sa sve rukovodstvom.n

perica

pre 7 godina

Kakva vest ! Nije briga ni kandidata ni naroda koga ce huligan canak podrzati !

boban

pre 7 godina

Jak si mi ti štih. Mnogo se narod sekira koga ćeš ti podržati.Koga ti podrziš taj na sreću nema šanse .Strašno ko se sve u ovoj napaćenoj Srbiji pita.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija