• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.02.2017

11:45

HARADINAJEV ADVOKAT UJEDA: Dačiću, Evropa je položila test BOMBARDOVANJEM SRBIJE!

Politika

HARADINAJEV ADVOKAT UJEDA: Dačiću, Evropa je položila test BOMBARDOVANJEM SRBIJE!

Podeli vest

Arijan Koci, advokat Ramuša Haradinaja koji je osumnjičen za najteže ratne zločine, smatra da je izjava šefa srpske diplomatije Ivice Dačića da Haradinajevo izručenje Srbiji predstavlja test za Evropu, pritisak na francusko pravosuđe

- Evropa je položila taj test kada je odlučila da bombarduje Miloševićevu genocidnu vlast. Svet je shvatio ko je dželat a ko žrtva - rekao je Koci, objavila je Koha.net.

On je rekao da u srpskom rukovodstvu još uvek ima "pojedinaca sa Miloševićevim mentalitetom".

- Ova izjava je konkretan slučaj pokušaja uticanja na francusko pravosuđe - rekao je Koci, prenosi portal Kos sev.

Dačić je ranije rekao da je suvišno komentarisati besmislene Haradinajeve izjave i da Beograd očekuje da on bude izručen Srbiji po poternici naših pravosudnih organa.

 

 

- Čekamo izručenje Haradinaja. To je ujedno i novi test za Evropu i za pravosudni sistem Francuske. Jer, do sada, niko od albanskih terorista nije odgovarao ni u Haškom tribunalu, a mnogi svedoci protiv njih masovno su nestajali - rekao je Dačić u petak za Sputnjik povodom izjave Haradinaja da bi Priština trebalo da podigne poternicu za njim, kao i za premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Ramuša Haradinaja, lidera bivše "OVK" Srbija sumnjiči za ratne zločine protiv civilnog stanovništva na KiM 1998. i 1999. godine. 

Uhapšen je 4. januara na granici Švajcarske i Francuske po Interpolovoj poternici, a Srbija je potom uputila Francuskoj zahtev za njegovo izručenje o čemu će odluku saopštiti apelacioni sud u Kolmaru 2. marta. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Roko

pre 7 godina

A sta je sa tom srbskom=chetnicko=partizansjom hrabroscu. Sad ce Rusija... Samo se nadajte. Ne crkni magare do zelene trave.

buda

pre 7 godina

Zaista je umjetnost biti zgodan i pametan kao ovi nasi komsije...Sto im je licna higijena vrlinaa...Nije jasno ni to sto prije nekoliko godina oko 100tibjak Albanaca jedva je znalo da pise.Otkud sada advokati jos ovako bistri?

zora

pre 7 godina

Onda si ti nepismen advokat ako tako tumacis ubistva EU i Amerike.Oni nisu polozili test bombardovanjem Srbije, vec dokazali da za njih pravo ne postoji a ubice se koriste za njihova nedela.Sve vase ubice Srba su se za sada izvukle,ratni zlocin ne zastareva a geo politika se menja.Jos ce se pricati o Kosovu.

nada

pre 7 godina

Ovo je test za pravosudne organe Francuske da pokazu da politika nije ispred zakona i izruci krvnika Srbiji !!!!!!!!!!!!! Ovakvom izjavom advokata koji stiti monstera samo pokazuje da je i on krvnik koji brani krvnika a nikako Daciceva izjava koja je zasnovana na neoborivim dokazimima !!!!!!!!!!!!!!

perica

pre 7 godina

Ovaj je "pravo" zavrsio vecernjim kursom za ceriri vikenda u neku od vojnih baza ! Tek sad Evropa polaze test i Francuska ima priliku da posteno reaguje i tako se indirekno izvini narodu i Srbiji i Predsedniku Milosevicu !

ZN

pre 7 godina

Aha, ma kako da ne, baš se na njih može uticati. Oni će sa njim uraditi tačno ono što će najviše otežati Srbiji. Čekaju pravi trenutak i Soroš direktivu. Kao što je uradio i Hag u svoje vreme.

lela

pre 7 godina

evropa je položila ispit ....., i na kosovu od posljedica osiromašenog uranijuma umiru i šiptari kao snoplje

Loznicanin

pre 7 godina

Ovaj Koci zaboravlja da su i na Kosovo pale tone bombi,od kojih ce on,ali i njegov klijent,kao i ostali sunarodnici,pre ili posle snositi posledice.Ali,doci ce dan kada ce glavom bez obzira,bezati preko Prokletija.

Dragan Skopje

pre 7 godina

Hrvat...glup si k...c,a mozda si siptar na vremeni rad kod brace hrvata.

Barbara Liry

pre 7 godina

"Evropa je položila test BOMBARDOVANJEM SRBIJE!" Tacno i jako dobro da je to Haradinaj rekao. On je evropski covek. Njegova se u EU slusa, cuje i postuje. Zasticena zver je rekla veliku istinu. I na ovo ce EU ostati "gluva", jer dobro je da to Srbima neko kaze u nase ime. Hoce li biti pameti da shvatimo tezinu izrecenoga, a od EU precutanoga (cutanje, odobravanje)?

Srpkinja

pre 7 godina

Tačno Evropa je položila test kao zločinačka družina i napala državu koja je branila svoje teritorije.

Zvezdan

pre 7 godina

Odvratna bagra... krivo mije sto nismo uradilo to zasta nas optuziste... sad bi bio mir. Ali nebrinite,  ima vremena... \n

branko1

pre 7 godina

Koci, pitaj tvoju ženu dali sam I ja prošao test kod nje

marko

pre 7 godina

Eu je polozila test kako od teroriste napraviti politicara. A kad pogledas to mu je isto. Politicari i jesu teroristi. Uvek su tu da terorisu narod koji ih je izabrao.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija