• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.03.2017

11:49

DJB: Za nas nema notara, kao za SNS i DS!

Politika

DJB: Za nas nema notara, kao za SNS i DS!

Podeli vest

Pokret Dosta je bilo i danas je uputio zamerke na, kako tvrde nedovoljan broj notara i kaže da "izbornim štabovima SNS i DS očigledno notari stoje na raspolaganju od prvog dana u punom radnom vremenu"

DJB u saopštenju navodi da su dobili prvog dana prikupljanja potpisa samo dva notara, a navodi zatim mesta gde su, kažu dobili notare na po nekoliko sati u narednim danima.

"Notarima je potrebno oko 5 minuta za jedan potpis. Jedan notar, ako radi 10 sati, može da overi oko 150 potpisa dnevno. Da bi se prikupilo 10.000 potpisa za dva dana, potrebno je da više od 30 notara radi po 10 sati dnevno" izveo je računicu DJB.

Oni kažu da je većina njihovih odbora obezbedila notara tek od danas, 5. marta, ali i da ni to nije u punom radnom vremenu.

DJB zahteva od ministarstva pravde i komore javnih beležnika da prestane manipulacija notarima, prestanu opstrukcije, ometanje izbornog procesa i privilegovanje kandidatura i tvrdi da izbornim štabovima SNS i DS notari stoje na raspolaganju od prvog dana u punom radnom vremenu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dr za rock and roll

pre 7 godina

Psihopata narkomanska cemu li se nada?

komo

pre 7 godina

Tesko nama ko nam je bio ministar i ko zeli da bude vrhovni vodja. Odvojio sam minut zivota da se pozabavim prostom matematikom koju deca u uce u drugom razredu osnovne skole i dosao do rezultata da kad bi imali 30 notara sve zavrsili za max 3 dana. Ipak izgleda da je narod  malo progledao pa nece da glasa za bolesne lopove. Jos me interesuje zasto za funkcije nije obavezan lekarski pregled.n

Juuuuu

pre 7 godina

eee da mi je na dva dana tvoga mozga da se malo odmorim..\n

Rade

pre 7 godina

Nije problem u notarima, imaš opština u kojima i sudovi overavaju, problem kod DJB je nedostatak ljudi koji će dati potpis.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija