• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

07.03.2017

13:44

SNP: Vlada da odbaci predlog Kurca da u zemljama Zapadnog Balkana budu otvoreni migrantski centri!

Politika

SNP: Vlada da odbaci predlog Kurca da u zemljama Zapadnog Balkana budu otvoreni migrantski centri!

Podeli vest

Srpska narodna partija zahteva od Vlade Republike Srbije da energično odbaci predlog ministra spoljnih poslova Austrije, Sebastijana Kurca, da u zemljama zapadnog Balkana budu otvoreni centri za prihvat migranata iz Evropske unije

"Upozoravamo da je ovaj predlog iznet kao deo paketa mera za deportaciju migranata iz Nemačke, koji je uoči izbora u ovoj zemlji donela administracija kancelarke Angele Merkel. Kako se bude bližila jesen i izbori u Nemačkoj, tako će pritisak na Srbiju da primi migrante iz ove zemlje biti sve snažniji", navodi se u saopštenju SNP.

Srbija tom pritisku mora da se odupre, ističu u SNP, i da već sada zauzme jasan stav da neće dopustiti razmeštanje novih kvota migranata na našoj teritoriji.

"U ovom trenutku na teritoriji Republike Srbije nalazi se preko 10.000 migranata, od kojih je manji broj smešten u prihvatnim centrima, dok se veći broj njih kreće slobodno po Srbiji ugrožavajući bezbednost i imovinu naših građana. Migranti se sve češće ponašaju agresivno i vrše brojna krivična dela kao što su tuče, krađe, pokušaji ubistava i silovanja, ali i sama ubistva", stoji u saopštenju stranke Nenada Popovića.

Ovo vidimo kao ogromnu pretnju za nacionalnu bezbednost i bezbednost svakog građanina Republike Srbije. Srbija ne sme da dozvoli da postane rezervna zemlja za migrante u Evropi , zaključuju u SNP.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nikola

pre 7 godina

Popovic prica ovo vec dve godine vezano za migrante. Niko ga ne slusa. Kad postanemo karantin za migrante bice kasno

Jelena

pre 7 godina

Odmah zatvoriti granice. Migranti su pretnja za bezbednost gradjana Srbijr

Djurovic

pre 7 godina

EU nam preko Kurca kaze sta misli o nama...

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija