• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.03.2017

15:27

ZAHAROVA: Namera Prištine da formira vojsku je opasna za stabilnost na Balkanu!

Politika

ZAHAROVA: Namera Prištine da formira vojsku je opasna za stabilnost na Balkanu!

Podeli vest

Namera Prištine da formira oružane snage Kosova veoma je opasan korak za stabilnost na Balkanu i u suprotnosti sa rezolucijom Saveta bezbednosti UN, izjavila je danas portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova

 - Smatramo da je namera vlasti u Prištini da, uprkos stavu Beograda i kosovskih Srba, sprovede transformaciju Kosovskih snaga bezbednosti u punovažne oružane snage, apsolutno neodgovoran korak i smatramo da je on veoma opasan za stabilnost na Balkanu i evropskom kontinentu u celini -  istakla je Zaharova, prenosi "Sputnjik".

Ona je naglasila da je "ideja o stvaranju Kosovskih oružanih snaga u suprotnosti sa osnovnim dokumentom, odnosno Rezolucijom Saveta bezbednosti UN 1244". 

"Sputnjik" podseća da je prošle nedelje kosovski predsednik i bivši ratni komandant Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Hašim Tači predao na usvajanje parlamentu u Prištini zakon o transformaciji Bezbednosnih snaga Kosova u kosovsku vojsku.
 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vlah alija

pre 7 godina

ako je sta opasno za stabilnost balkana onda je to rusko zabadanje nosa u tudja posla pa videli smo sta su pokusali u crnoj gori

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija