• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.03.2017

12:22

ŠTA ĆE TO BITI KAD NAS SKOT HVALI?! Srbi, čestitam vam na borbi protiv terorizma!

Politika

ŠTA ĆE TO BITI KAD NAS SKOT HVALI?! Srbi, čestitam vam na borbi protiv terorizma!

Podeli vest

Američki ambasador u Srbiji Kajl Skot čestitao je Srbiji na izradi nacionalne strategije za borbu protiv terorizma, kao i na borbi protiv nasilnog ekstremizma i radikalizacije, izražavajući nadu da će vlada usvojiti tu strategiju


On je, međutim, upozorio da su države Zapadnog Balkana meta za regrutaciju i ključna ruta za ulazak ekstremista.

Učestvujući na tribini o prevenciji nasilnog ekstremizma, američki diplomata je podsetio da ISIS ima propagandu strategiju za Balkan i da u njoj koristi jezik regiona i društvene mreže u cilju regrutuacije.

- Treba da razmislimo kako da priđemo mladim ljudima, da kritički promišljaju o onome o čemu čitaju i slušaju, naročito na internetu - rekao je Skot.

SKOT I KUBUROVIĆ: Podrška Srbiji u borbi protiv krijumčarenja ljudima!

Ambasador SAD je ukazao da se u izveštaju Stejt dipartmenta navodi da su se teroristički napadi u 2015. godini dogodili u 92 zemlje i da je na desetine hiljada ljudi ubijeno ili ranjeno.

Napadi su se događali u zonama nestabilnosti, poput Južne Azije i Bliskog istoka, ali raste broj napada u SAD i Evropi.

AMERIČKI AMBASADOR SKOT: Formiranje vojske Kosova tek po usvajanju ustavnih amandmana!

- Dovoljno je da kažem 11. septembar ili železnička stanica u Madridu, Brisleski aerodrom, Šarli Ebdo, Nica, Berlinski božićni sajam i već nam se pred očima javljaju strašne slike brutalnih i kukavičkih napada - kazao je Skot.

On je dodao i da smo svi pod rizikom, ali smo i deo rešenja, a da zajednički prioritet mora biti borba protiv ekstremizma i sprečavanje radikalizacije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miša Zemun

pre 6 godina

Čim nas ameri hvale to je samo znak da treba da otvorimo četvoro oči! Koga god oni stave u fokus to je samo zato da bi naneli neko zlo.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija