• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.04.2017

16:31

RISTIČEVIĆ O PROTESTIMA: Diktatura manjine nad većinom!

Politika

RISTIČEVIĆ O PROTESTIMA: Diktatura manjine nad većinom!

Podeli vest

Predsednik Narodne seljačke stranke Marijan Rističević očekuje da se poštuje izborna volja većine građana i da se zaustavi diktatura manjine nad većinom, kao i sukobi koje, kako navodi, gubitnici izbora planiraju

- Priča o diktaturi ima pokriće samo u činjenici da je ovo diktatura manjine nad većinom. To mora da bude signal svima da moramo učiniti sve da ne dođe do sukoba, ekscesa, provokacija i izgreda, koje, verujem, izborni gubitnici i njihovi štabovi, po porudžbini, uveliko planiraju i pripremaju - istakao je Rističević.

Prema njegovim rečima, tražili su od naroda, da u ime stabilnosti države, doprinese da pobeda Aleksandra Vučića bude što ubedljivija.

Rističević podseća da je kao neko ko je podržavao kandidata i ubedljivog pobednika na predsedničkim izborima, Aleksandra Vučića, pre izbora, pozivao birače da svojim glasom pobedu učine što ubedljivijom u prvom izbornom krugu i tako osujete nameru onih koji su, kroz predsedničke izbore, imali nameru da organizuju nemire u cilju destabilizacije države i sprečavanja njenog daljeg ekonomskog oporavka.

- Građani, nosioci državnog suvereniteta, to su i učinili, i sada je na legalno izabranim državnim organima da ukazano poverenje, nesumnjivom većinom, opravdaju - naveo je Rističević. 

On podseća da su izbori održani po pravilima koje je donela bivša vlast, uz većinu u biračkim odborima od 70 odsto u korist opozicije i većinu u Republičkoj izbornoj komisiji, takođe, u korist opozicije.

 

 

- Uprkos čistoj i nadasve ubedljivoj pobedi, sa minimalnim brojem podnetih prigovora na izborne radnje, danas imamo proteste koje su organizovali poraženi kandidati, članovi njihovih izbornih štabova, vođe propalih političkih stranaka, koji nemaju obraza makar da se potpišu ispred organizatora i saopšte svoje zahteve - ukazao je Rističević.

Prema njegovim rečima, političke kukavice, te "velike“ političke vođe, koje se šetaju i pozivaju na borbu protiv medijskog mraka, a pri tom zaboravljaju da imaju supružnike koji uređuju program i informativne emisije na RTS, ti nazovi borci, nikako da nam saopšte koji to član ili pristalica vladajuće koalicije uređuje, vodi ili utiče na bilo koji program RTS-a.

Rističević smatra i da je pozivanje da vlast utiče na privatne medije neprihvatljivo, posebno ako taj poziv upućuju navodne demokrate i borci protiv cenzure, koji su tražili da država izađe iz medija, što je ona i učinila.

A sada traže da država natera privatne medije da rade isključivo u njihovu korist. Valjda kao što to čine N1 i Danas. B92, N1, RTS, NIN, Vreme, Nedeljnik, Danas, Blic... su mediji koji su više nego dostupni poraženim snagama, ljudima koji zaboravljaju da su, dok su vladali, zabranjivali novine, upadali u redakcije i zauzimali televizije sa nacionalnom frekvencijom - ističe Rističević.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija