• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.05.2017

14:24

MSP: Izgubili smo dragog kolegu!

Politika

MSP: Izgubili smo dragog kolegu!

Podeli vest

Ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo je danas da je ambasador Srbije u Libiji Oliver Potežica podlegao povredama zadobijenim u saobraćajnoj nesreći u Tunisu, gde se nalazio po nalogu tog resora

Ministarstvo je sa dubokim žaljenjem saopštilo da deleći bol porodice i prijatelja ambasadora Potežice u ovim tešim trenucima, MSP i svi njegovi radnici su svesni da su izgubili kolegu koji je svoj život u potpunosti, ne samo posvetio, već i ugradio i poistovetio sa diplomatskom službom svoje zemlje i njenim interesima.

Komemoracija će se održati u Ministarstvu spoljnih poslova, a datum održavanja će biti naknadno utvrđen.

Podseća se da su zbog poznate situacije u Libiji, sve strane ambasade akreditovane u Tripoliju su svoje kompletno finansijsko poslovanje, još početkom 2011.godine, izmestile u Tunis, navodi se u saopštenju MSP-a.

Inače, ambasador Potežica je zaposlen u Ministarstvu spoljnih poslova 1. novembra 1978. godine, a službovao je u Iranu, Jordanu, Palestini i Libiji.

Kao vrstan poznavalac sveta islama svoju profesionalnu karijeru je u celini proveo u regionu Bliskog istoka i to, kao po pravilu, u najtežim periodima ovog područja. Odijum prema Srbiji koji je na tim prostorima tokom devedesetih godina bio snažno prisutan i stereotipe o Srbima i Srbiji on je uspešno razbijao svojim predanim radom i autentično neformalnim i iskreno ljudskim nastupom prema domaćoj sredini.

Tokom perioda boravka u Beogradu ostajao je u kontaktu sa ovim područjem, kroz knjige, publikacije i članke iz oblasti međunarodnih odnosa, spoljne politike, istorije diplomatije i to najvećim delom upravo u vezi sa pitanjima islama i Bliskog istoka.

Bio je član Udruženja novinara Srbije, generalni sekretar Centra za proučavanje religije i versku toleranciju, predsednik Srpsko libijskog društva prijateljstva, potpredsednik Jugoslovensko arapskog društva prijateljstva, član Upravnog odbora Srpsko iranskog društva prijateljstva i počasni predsednik Srpsko palestinskog društva prijateljstva.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija