• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

11.05.2017

00:23

DAČIĆ O ŠIPTARSKOM PLAĆENIKU VOKERU: Sramotnom ulogom ugrozio reputaciju OEBS-a

Politika

DAČIĆ O ŠIPTARSKOM PLAĆENIKU VOKERU: Sramotnom ulogom ugrozio reputaciju OEBS-a

Podeli vest

Srbija će od OEBS-a tražiti da se hitno odredi prema ulozi bivšeg šefa njene misije na Kosovu Vilijema Vokera o dogadjajima koji su doveli do bombardovanja SRJ, a povodom Vokerove izjave da radi na projektu stvaranja "velike Albanije", pišu Večernje Novosti

Kako je navedeno, pismo će u ime države poslati ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

- Reputacija ove organizacije, koja ima misije u kriznim područjima širom sveta, ozbiljno je dovedena u pitanje. Voker je kao šef Verifikacione misije OEBS na Kosovu i Metohiji, praktično bio kreator izveštaja o dogadjajima u Račku, koji su bili okidač za bormardovanje NATO. Njegovo priznanje sada baca potpuno drugačije svetlo na te dogadjaje i OEBS na to ne sme da ostane nem- rekao je Dačić.

DAČIĆ: Predložiću vladi da Vokeru ZABRANIMO ULAZAK NA TERITORIJU SRBIJE!

Srbija će svoje stavove izneti 16. maja i na sednici Saveta bezbednosti UN, na kojoj će govoriti ministarka pravde Srbije Nela Kuburović.

Ona je za "Novosti rekla" da će na sednici istaći da je Srbija posvećena miru i opredeljena za nastavak dijaloga sa Prištinom, ali da neće ostati nema na pretnje koje dolaze od albanskih političkih lidera, velikoalbanskih lobista i onih koji se protive osnivanju Specijalnog suda za procesuiranje ratnih zločina koje su počinili pripadnici OVK.

DAČIĆ: Valjda će EU da shvati da su albanski političari glavna pretnja na Balkanu, ali i u Evropi!

Vilijam Voker, koji je 1999. godine bio šef Verifikacione komisije OEBS-a na Kosovu, čiji je izveštaj o Račku, gde su srpske snage bezbednosti navodno izvršile masakr nad albanskim civilima, bio uvod u kasnije NATO bombardovanje SRJ, izjavio je u Prištini da se zalagao za nezavisnost Kosova, a da sada ima plan za ujedinjenje svih Albanaca.  

(VIDEO) VUČIĆ ODBRUSIO VOKERU: Hoćeš veliku Albaniju... Da li nam to pretiš? E pa nemoj više da nam pretiš!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
tony

pre 6 godina

Ovaj voker stari magarac pravi velike probleme svuda po balkanu a naracito u Srbiju i makedoniju njega treba obesiti za testiklar da visi na neko drvo..

Mile

pre 6 godina

Sve je ovo mlacenje prazne slame. Niko nece na zapadu da revidira svoje stavove. Ovde se sada postavlja samo jedno pitanje, a to je: Sa kojim ciljem je zapad ponovo aktivirao ovog krvoloka i ima li kod nas neko (bezbednosna sluzba, politucar ili drugi pojedinac) ko moze sada odrediti kad, gde, i na koji nacin ce ovaj lazljivi ubica da ponovi Racak i izvrsi dobijeni zadatak.

DEDA RAKA

pre 6 godina

Ama, kakav OEBE i kakvi bakrači, pravdu deli onaj koji je najjači ! Džukele nam pravdu dele , ko ne sluša Zapad - predstoji mu napad !

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija