• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dobromirović

04.06.2017

21:14

DMITRIJ ROGOZIN O NAORUŽAVANJU SRPSKE VOJSKE: Spremili smo 'tor', 'buk' i S-300, SAD JE SRBIJA NA POTEZU!

Politika

DMITRIJ ROGOZIN O NAORUŽAVANJU SRPSKE VOJSKE: Spremili smo 'tor', 'buk' i S-300, SAD JE SRBIJA NA POTEZU!

Podeli vest

Koji će PVO sistem biti isporučen, zavisi od srpskog budžeta i strategije šta je sve vašoj zemlji potrebno od oružja i opreme, poručio je Dmitrij Rogozin na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu

Potpredsednik ruske vlade Dmitrij Rogozin poručio je da je Moskva spremila moćne sisteme protivvazdušne odbrane (PVO) "tor", "buk" i S-300 i da sada samo od Srbije zavisi koji će od njih biti isporučeni našoj zemlji!

ROGOZIN: RUSIJA IMA S-300 ZA SRBIJU! Ipak isporuka moćnog oružja zavisi od JEDNOG VAŽNOG DETALJA!

Rogozin, koji je jedan od najbližih saradnika Vladimira Vladimiroviča Putina, u obraćanju novinarima na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu rekao je da Rusija "nema ograničenja za Srbiju". Prema njegovim rečima, sada je Beograd na potezu pošto pitanje isporuke raketnih sistema zavisi samo od srpskog budžeta i od strategije odbrane naše zemlje.

Odbrana naroda

Dok SAD spremaju novi petooktobarski prevrat, pošto je Hojt Ji okupio "opoziciju", Rusija želi da nas naoruža kako bismo branili narod na KiM i u RS
Vladan Glišić, lider Narodne mreže

Uskoro dogovor

Dmitrij Rogozin je naglasio da je sve oružje i oprema za koje je naša zemlja zainteresovana spremno za isporuku u najkraćem mogućem roku.

- Srbija je prilično zainteresovana za stvaranje protivvazdušne odbrane za borbu izbliza i sa srednje udaljenosti, dakle za sisteme "tor" i "buk". Sistemi S-300 i S-400 projektovani su za borbu znatno daljeg dometa i mnogo su skuplji. Pitanje isporuka ruskih PVO sistema zavisi od budžeta koji je Beograd spreman da obezbedi i potroši, ali i od vaše strategije. U svakom slučaju, mi nemamo ograničenja za Srbiju - naveo je Rogozin.

Printscreen You Tube

mojugao

SRETO MALINOVIĆ
GENERAL U PENZIJI

Nabavka PVO sistema nije aktuelna zbog ograničenog novca i prioriteta obnavljanja RV i PVO. Ostalo su samo spekulacije.

Niko od zvaničnika nije juče hteo da komentariše ove navode. Ipak, više izvora u vrhu vlasti nezvanično nam je potvrdilo da će uskoro biti dogovorena isporuka ruskih PVO sistema, ali nisu hteli da otkrivaju nikakve druge detalje.

S druge strane, stručnjak za terorizam i ekstremizam Marija Đorić kaže da je rusko oružje velika šansa za našu zemlju.

 

DAČIĆ: Sankcije Rusiji nikad!

Tanjug

Vršilac dužnosti premijera Srbije Ivica Dačić sastao se juče u Sankt Peterburgu sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom, kojem je preneo stav da Srbija nikada neće uvoditi sankcije protiv te zemlje.
- Rekao sam da prijatelji ostaju prijatelji i da nikada nećemo uvoditi sankcije Rusiji - rekao je Dačić, dok je Lavrov najavio da će u ponedeljak u Beograd doputovati šef ruske Dume Vjačeslav Volodin.

- Sistemi "buk" i "tor" služe za borbu izbliza i sa srednje udaljenosti, dok je S-300 namenjen za borbu daljeg dometa. Sa sistemom S-300 Srbija bi znatno ojačala odbrambeni sistem, ali je veliki problem što on mnogo košta i u nabavci i kasnije u održavanju i opsluživanju. Ipak, Srbija je jedini iskreni prijatelj Rusije na ovim prostorima, te će se verovatno napraviti povoljan međudržavni aranžman - uverena je Đorićeva.

Iskreno savezništvo

Vladan Glišić, lider Narodne mreže, ocenjuje da je Rogozin svojom izjavom ponovo potvrdio čvrsto savezništvo Moskve sa Beogradom.

- U trenutku kad je Amerika pokazala da Srbiji sprema novi petooktobarski prevrat, pošto je zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Brajan Hojt Ji okupio "opoziciju" i dao joj podršku i za primenu nasilnih metoda, Rusija je spremna da nas naoruža kako bismo mogli da branimo narod na Kosovu i u RS. Opet se jasno vidi ko nam je prijatelj, a ko ono drugo - zaključuje Glišić.
 

Informer
Informer

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
grof01

pre 6 godina

Naravno,samo lova!!!Nema ništa džabe pa čak ni jeftinije.Toliko o ruskoj braći :)))

Mig29

pre 6 godina

Кад браћа добију статус ко натовци добићемо коју батерију гратис.

grof01

pre 6 godina

Kakav status imaju rusi u Kazahstanu?Nisu ni braća po vjeri kao sa srbima,pa opet Kazahstan davno dobio BESPLATNO sistem S300! Rusija,NIKAD,ama bas NIKAD u istoriji nije pomogla srbe u odsudnim i bitnim momentima.Ovo sad je samo iskorištavanje Srbije za sukobljavanje sa zapadom.Srbija je postala ruska gubernija u srcu zapada,i bojim se da ce to morati da plati.Demantuj me činjenicama

grof01

pre 6 godina

Kakav status ima Kazahstan i Kazahstanci kod Rusije i rusa,kada su im ovi na poklon dali S300???

mirko

pre 6 godina

Prvo prijatelju da braci damo status koji smo dali neprijateljima onda mozda dobijemo buk ili s300 koji je nekih par hiljada puta vredniji od izandjalih hamera za dzabe... Sve je na nama samima...

pomracenje uma

pre 6 godina

A da se ipak obratimo nato snagama da nam opet poklone tomahavke i osiromaseni uranijum kao nekad. Donacija, ono kao.... .milosrdna, andjeoska...a kralju. Sledeci put ukljuci tu mozdanu vijugu koju imas pre nego sto napises nesto.

Prle

pre 6 godina

Samo da se čovek čudom čudi,šta smo kupili i dobili od Rusije.

Prle

pre 6 godina

Za migove nisu u pitanju meseci već nedelje, sada su u pitanju dani, i to 60 dana.A verovatno ce biti u upotrebi 2020 godine kada bude izvršen remont.

Ljubo

pre 6 godina

Normalan Srbin ,ovo ne moze da razumi ,da se Vojska ko starlete ponasaju ,one sa isturanjem zadnjice ,a Vojska sa podacima ,nagadjanjima ,da narod u frizeraju odlucuje sta treba i sta i koliko ,.Jedno sigurno znam sve sto dodje ,nece biti upotrebljeno nikada ,za vecu Srbiju ,za nasu buducnost sto dolazi .Tako nam je bilo u istoriji ,dok veliki tata odluci da smo mirni i mozemo nesto kupiti ,a kada osluci da nas rasturi ,onda pod sankcije ,zavadi pa vladaj ,tako da zeljezo zastarii i izdajnici sa njim upravljaju ...Srbijo uozbilji se ,

Era

pre 6 godina

Tolika priča, a još ni čačkalica iz Rusije nije stigla, a amerčki ambasador izvadio Hamere iz džepa.

Mile

pre 6 godina

Hamera ima i prekovise ameri poklanjau ono od cega koristi nema

vev

pre 6 godina

E, to tek nije jasno, do juce bese spijun, posebno za vreme izbora i sad evo Hameri. Pa super, lepa su to vozila za svakojake potrebe! e zato nema ni cackalica iz Rusije. Pa nis onikao mi naivni pa da posalju ovima sto nam poklonise Hamere, da malo prostudiraju to oruzje! Od cega ce Hamer da te odebrani? I odkud posle podrske opoziciji taj isti Skot, donsi-izvlaci iz dzepa hamere? Jesmo li svi lobotomisani ili veci deo? Dok trepnes zveknuce nas, samo ako nest ne uradimo po njigovoj volji.

Nonsense

pre 6 godina

Наивни Еро, не даје ти Скот хамере зато што те воли већ зато да ти замаже очи. Хрвате и Шиптаре наоружава ракетама, а нас разоружава колико му допустимо прави пример је афера тенк бај Шутановац.

Vladimir

pre 6 godina

A da možda predložimo reviziju prodaje NIS-a? Ili, neka nam daju naoružanje na "recku", pa neka se naplate iz Južnog toka...

mile

pre 6 godina

Hameri su mnogo bolji avioni od MIG-a.Mnogo je, i previse natobotova.\n

BorisDe

pre 6 godina

Tako je, sad trebamo spremiti lovu i to je to. Hvala Rusija! Najbolji potez ikada. Mi smo na redu i ajde da jednom u životu uradimo pravu stvar i zaštitimo naše interese! Ulog nije toliko veliki, koliko sa tim možemo da dobijemo svoj suverenitet nazad!

ČITATELJKA

pre 6 godina

Teško onom koga Rus brani, a naročito ako je to maketama ili obećenjia...

Placards

pre 6 godina

Može I bez love ako Im damo iste povlastice koje uživaju NATO u Srbiji,a to je pun diplomatski imunitet I baza u Nišu,Ali nesmemo neki me I da infuse fotelju.

Ljubisa

pre 6 godina

Najbolje i najjeftinije, gledajuci dugorocno, je kupovina sistema S-400. Ustedeli bi novac a imali bi modernije sredstvo. Zato jer se S-300 polako izbacuje iz upotrebe jer vec postoji i S-400 i S-500.

Ante

pre 6 godina

Iskreno, vama je dovoljan Buk. Sa S-300 pokrivate sve susjedne zemlje, a to nitko ne voli, pa ce vam samo stvarati probleme, poslije ce te da se cudite zasto nemate podrsku od nijednog susjeda. Mada opet, bili ste cilj NATOa, smatrate da je Kosovo vase, pa su moguca opet ratna dejstva, sto donekle i opravdava takvo naoruzavanje. Naravno, ako ima para za to, ipak najminimalniji sistemi od svega toga, da se barem brani Beograd, nije ispod pola miljarde eura, ako ne i vise. A to i dalje ne garantira da to NATO ne bi unistio u prvim minutama napada. Dakle, ima pozitivnih, ima negativnih strana, ali na kraju, vase pare - vas izbor.

leonida

pre 6 godina

Nemoj te mi zameriti, neznanje je velika stvar zato bolje da pitam pametnije; šta ako su naši "veliki prijatelji i donatori" u tim poklonima ugradili po jedan čip za praćenje---?

Sloba

pre 6 godina

Vama nikako nevalja kao ljudi nemaju sta da jedu tacno je to ali ako nas neko napadne onda stvarno nece imati narod sta da jedu.A Rusi vam nevaljaju pa trazite od Amera ne da nam poklone nego da nam prodaju malo sutra ni to nebi moze samo neko smesno oruzije da gadjamo vrabce tako da vidite sta se desava na balkanu pogotovo koliko se Albanci sile svaki put tako da nam treba oruzije imali za jeli ili ne.

Srpska

pre 6 godina

Mene da se pita i da se radi o Rep.Srpskoj i da se nalazimo u ovom slucaju samo S-300... Lako bi skupili tu lovu.Imamo i kriminalaca i tajkuna i obicnog naroda.Ajmo svi svoj cip i mirna Bosna :))

MOLIM

pre 6 godina

Koji buk?Koji Tor?Koji S-300? Pretpostavljam po karakteristikama da je u pitanju Buk M2...S-300 koja verzija,Pmu 1,Pmu 2,V??velike su to razlike... A PMU 3 je S-400 Trimuf,koji bi nama najviše odgovarao da pokrijemo ceo balkan...ali mi smo budaci pa ne možemo da ga nabavimo,barem na otplatu...A što se tiče Tora,ne vidim potrebu za njim... Nama treba. S-300 PMU-2,S-400 PMU-3,Buk M3,M2,S-350 Vitez...Kupi se malo po malo jedan po jedan i posle samo se dopunjava,uz savremeni radar kojeg rusi zovu "Nebo" ima li bi sjajnu zaštitu,pa nisu ludi turci što uzimaju S-400...Malo po malo svi će da pređu na Stelth avione pa i helikoptere,sa čime da ih hvatamo?A preti nam opasnost svakog trenutka da izbije neki dzumbus...

ugljesa

pre 6 godina

kada je vec spremno davaj davaj sve spremljeno.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija