• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.06.2017

19:46

SRPSKA LISTA, RIKALO: Kazna zbog izbornog spota je školski primer ŠIPTARSKE REPRESIJE

Politika

SRPSKA LISTA, RIKALO: Kazna zbog izbornog spota je školski primer ŠIPTARSKE REPRESIJE

Podeli vest

Srpski član Centralne izborne komisije Kosova (CIK) Nenad Rikalo, izjavio je danas da je kazna od 25.000 evra "školski primer represije" prema srpskom narodu i prema Građanskoj inicijativi Srpska lista

- Današnja odluka Panela za žalbe, da se Srpska lista kazni sa 25.000 evra zbog spota koji smo emitovali, klasičan je primer, školski primer institucionalne represije prema jednom narodu. Ovde se radi o srpskom narodu i Srpskoj listi- naveo je on u izjavi Tanjugu.

Rikalo je istakao da taj potez predstavlja kulminaciju negativnog odnosa prema Srpskoj listi, ocenjujući tu odluku kao klasičan primer institucionalne represije prema srpskom narodu i Srpskoj listi.

- U tom spotu naš politički stav da ne želimo da imamo kosovsku vojsku, nazivanje Kosova i Metohije kao geografske odrednice, oni kažnjavaju sa 25.000 evra. To je kulminacija negativnog i kulminacija represije koja je počela prema Srpskoj listi- istakao je.

- Od samog početka ovog izbornog procesa, prema Srpskoj listi u albanskim medijima se napravila vrlo negativna slika. Sve ono što su naši politički stavovi naišlo je na vrlo negativan komentar i negativan otpor unutar kompletnog albanskog medijskog polja- ocenio je Rikalo.

SRPSKA LISTA KAŽNJENA SA 25.000 EVRA: Predizborni spot "Kosovo je Srbija" naljutio Šiptare!

Kako je ranije danas objavljeno, Izborni panel za žalbe i predstavke u Prištini kaznio je Srpsku listu na žalbu BIRN-a i Internews Kosova sa 25.000 evra zbog izbornog spota koji, kako je navedeno u obrazloženju, "promoviše i podstiče mržnju protiv postojanja države Kosova". 

U obrazloženju odluke, između ostalog, se navodi da se u spotu "izlažu preteće poruke protiv formiranja vojske Kosova i potpunog funkcionisanja države Kosova, poziva na očuvanje srpskih institucija na Kosovu, dok se Kosovo naziva Kosovom i Metohijom…".

Kaže se i da je u spotu "korišćena karta Srbije na kojoj je ubrojano i Kosovo" te da takve poruke "promovišu i podstiču mržnju i provokacije protiv postojanja države Kosovo".

Srpska lista, kako se navodi, ima rok od 15 dana da plati kaznu pod pretnjom izvršenja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija