• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnik

19.06.2017

13:33

ZLOČINAC U NEVIĐENOJ PANICI! Ako hoće da bude premijer Ramuš Haradinaj mora sa Srbima u koaliciju!

Politika

ZLOČINAC U NEVIĐENOJ PANICI! Ako hoće da bude premijer Ramuš Haradinaj mora sa Srbima u koaliciju!

Podeli vest

Ratni zločinac i kandidat za premijer lažne države Kosovo Ramuš Haradinaj u neviđenoj je panici, jer će biti prinuđen da pravi bolne kompromise kako bi došao na vlast u Prištini

Lider Alijanse za budućnost Kosova (ABK), članice koalicije PAN Ramuš Haradinaj, kojeg Srbija potražuje zbog ratnih zločina, prema ocenama analitičara, našao se između "dve političke vatre“.

Koalicija PAN, tzv. "ratna koalicija“, osvojila je najveći broj poslaničkih mandata, pa bi prema ustavu Haradinaj trebalo da prvi dobije mandat za sastav nove vlade. Analitičari, međutim, takvu mogućnost ne vide jer bi u tom slučaju Haradinaj morao da pravi veoma bolne kompromise, kojima, kako kažu, nema kraja.

Prema pisanju prištinskih medija, Haradinaj ima mogućnost da vladu formira sa manjinama, koje imaju ukupno 20 poslanika, od kojih 10 pripada Srbima koji su, kako se navodi, u potpunosti okrenuti Beogradu, što nikako ne odgovara lideru ABK.

Uz manjine, on bi morao da obezbedi još dva-tri poslanika sa strane.

Druga mogućnost je da Haradinaj vladu formira sa koalicijom LAA, koju čine Demokratski savez odlazećeg premijera Ise Mustafe, Alijanse za novo Kosova i Inicijativa, što bi značilo da bi morao da prepolovi pozicije u izvršnoj vlasti.

Pritom Mustafin DSK odbija svaku mogućnost da uđe u postizbornu koaliciju sa DPK, koja je deo PAN koalicije, jer je smatra odgovornom za izazivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Analitičarima se, piše prištinski portal "Zeri“, nikako ne dopada da buduća kosovska vlada zavisi od raspoloženja Srpske liste, koju podržava vlada u Beogradu, i to bi, kako smatraju, bilo najgore moguće rešenje za Kosovo.

Haradinaj je, međutim, uveren da će formirati vladu koja će, kako tvrdi, vrlo brzo početi da radi bez bilo kakvih izazova, kupovine poslanika ili žrtvovanja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Drago

pre 6 godina

Ako Srbi pristanu, da formiraju vladu sa tim ratnim zločincem onda smo stvarno prodane duše i onda treba, da se isele svi sa Kosova jer nemaju šta, da traže na Kosovu. Znam, da je politika takva kakva je i da je u politiki sve moguće osim poštenja ali, da bi sa takvima pravili vladu to bi bilo više nego odvratno. Srbi pamet u glavu i nemojte dozvoliti, da se prodate za jednu fotelju. Nadam se da se to neće desiti i ako je sve moguće pogotovo kod nas Srba.

Brta

pre 6 godina

Lepo kaze nas narod:\"Ne pljuj ruku ,koju ces mozda morati da ljubis.\"\n

MIODRAG JOVANOVIĆ

pre 6 godina

KAKO RATNI ZLOČINAC? JE LI UHAPŠEN, SUĐEN ,...

Vasko

pre 6 godina

Dogovorice se sa Srbima i oformice Vladu. Prosto.

Ljubo

pre 6 godina

Haradinnaj u " panici" (?) ,a Srbi su u ":sramnoj situaciji" (!),ako moraju i ako im se namece da budu u vlasti sa takvima .Nismo znali ,nisu nam dali izdajice ,da se mnogo ranije Kosovo i Metohija zavrsi .

Barbara Liry

pre 6 godina

A, sta tek Srbi treba da kazu? Sa zlocincem, koji se krvi srpske "napio" u koaliciju? Nemoj da jos i Haradinaja pocnemo zaliti. Poucena nedavnim iskustvom (hapsenje, pa pustanje, pa izbor u vladi KIM-a) verujem da ce biti kako Hardinaj kaze. Nema tu ni straha ni panike. “ Haradinaj u nevidenoj panici”; nesto ne mogu u to da verujem. Tesko je to utuviti u ovu rodoljubivu srpsku glavu. Malo perise se od nas trazi.

RINGISPIL

pre 6 godina

Zlocinac je tipican egzemplar NIZE LJUDSKE RASE.

dejan

pre 6 godina

a sta smo onda mi sto sa takvim pravimo vladu ?

Lala iz Banata

pre 6 godina

Прво на суд...У БЕОГРАДУ, јавно суђење - и пред камерама...а после како хоће...

Beloica

pre 6 godina

Molim redakciju Informera da ne prikazuje slike od ovog odvratnog i ljigavog monstrouma

Jure

pre 6 godina

Amer sto prizna, to je tako. Sviđalo se to nama ili ne, Kosovo je država. Slobo je sve zeznuo. Trebalo je ici obrnutim redosledom, a ne kretati od Slovenije.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija