• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.06.2017

21:58

MANDATARKA PROČITALA EKSPOZE, USLEDILA ŽUČNA RASPRAVA: Skupština završila rad, o vladi nastavljaju sutra!

Politika

MANDATARKA PROČITALA EKSPOZE, USLEDILA ŽUČNA RASPRAVA: Skupština završila rad, o vladi nastavljaju sutra!

Podeli vest

Skupština Srbije završila je večeras rad, a raspravu o izboru nove vlade nastaviće sutra u četvrtak 29.7.

Predstavljajući ekspoze, mandatarka Ana Brnabić rekla je da bi bila ponosna ako se bi se rezultati dosadašnje vlade ponovili za njenog mandata, ako je parlament izabere za novu premijerku.

Ona je istakla da su ključni prioriteti nove vlade digitalizacija, obrazovanje i ekonomski razvoj.

Brnabić inače može da računa na podršku 129 poslanika SNS, odnosno liste "Aleksandar Vučić-Srbija pobeđuje" kao i na glasove koalicionih partnera, što je najmanje 156 poslanika "za". 

ANA BRNABIĆ: Ne brani vlada gej paradu, već prava građana!

Podršku vladi je ranije najavio i poslanik Zelene stranke Goran Čabradi, jer će se kako je saopštio, formirati Ministarstvo za zaštitu životne sredine.

Poslanik JS Dragan Marković Palma jedini je član vladajuće koalicije koji je najavio da neće glasati za Brnabić.

Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović rekao je danas će ta partija svim srcem glasati za mandatarku Anu Brnabić i predložene ministre i podvukao da je mandatarka u politički život uvela novi stil, da na državu ne treba da se gleda stranačkim očima.

PALMA: Brnabić je dama i neću reći nijednu ružnu reč

Socijalisti su, takođe, najavili podršku uz ocenu da se nastavlja kontinuitet prethodne vlade koja je postigla odlične rezultate u vezi sa evrsopkim integracijama, ekonomskim reformama i spoljnom politikom.

Opozicija je upravo zamerala kontinuitet, a pojedini su izrazili sumnju da će Brnabić voditi vladu uz opasku da je “ikebana, maska”, te da nema političku moć i iskustvo.

(HIT FOTO) ŠTA LI SANJA? Radikalka Vjerica Radeta zaspala dok je mandatarka Ana Brnabić izlagala ekspoze!

U žustroj raspravi u kojoj je na kritike opozicije često odgovarala i mandatarka, izrečene su i dve opomene Bošku Obradoviću zbog vređanja.

Poslanici sutra nastavljaju rad u 10 časova, a krajnji rok za formiranje vlade je 30. jun.

EKSPOZE ANE BRNABIĆ: Rezultate moje vlade poštovaće i oni koji su me osporavali i koji su mi se podsmevali!

SEDNICA SKUPŠTINE KASNILA POLA SATA! Pozlilo ministru energetike Aleksandru Antiću, krenuo mu kamen u bubregu!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Maxmen

pre 6 godina

Bravo Ana,navijam za tebe svim srcem kao novog Predsjednika vlade Srbije ti si ovde upala ko kec na desetku.Znam sigurno da ces napraviti dobar posao jer si izuzetno sposobna osoba. Jedino kod tebe mi se ne dopada tvoja sexualna orjentacija,sve ostalo je za cistu 10 ~ku.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija