• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik

08.07.2017

18:04

NATO DAO ZAGREBU ZADATAK DA PREKO ŠIPTARA ZAPALI BALKAN: Strah od Srbije i Putina okovao SAD i njihove savezinke!

Politika

NATO DAO ZAGREBU ZADATAK DA PREKO ŠIPTARA ZAPALI BALKAN: Strah od Srbije i Putina okovao SAD i njihove savezinke!

Podeli vest

Stvaranjem vojske Kosova još jedna regija i još jedno parče na Balkanu - Kosovo, bilo bi trajno pokriveno NATO plaštom. NATO, doduše u okviru Kfora već obitava na Kosovu. Problem je što je to misija i ima rok trajanja. Vojska Kosova je trajna priča koja bi kroz ulazak u NATO Srbiju bukvalno stegla u obruč, tako čvrst da bi izraz "gore visoko, dole tvrdo" dobio i bukvalno značenje

Kakav je interes Zagreba da podrži vojsku Kosova? Odgovor je prilično lak, ali veoma opasan po Srbiju. Destabilizacija. Zagreb želi da bude lider na Balkanu. To može samo ako mu Srbija ne stoji na putu, a koja po svom geostrateškom položaju zauzima prostor koji se ne zove za džaba "kapija Istoka i Zapada".

EU ne želi da ide protiv Srbije

Strah da bi Moskva u Srbiji mogla da nađe utočište, i vojno i političko, tako je snažan da je NATO odrešio ruke svojim saveznicima u okruženju da učine i nemoguće samo da Rusiju ne puste na Balkan. S druge strane, iako to na prvi pogled ne izgleda tako, daleko umerenija EU ne deli u potpunosti stavove NATO-a oko iste stvari, što je paradoksalno, jer su gotovo sve članice EU i članice NATO-a.

U svakoj čorbi mirođija

Da li je Hrvatska postala glavni NATO motor na Balkanu? Politički lomovi u Makedoniji i Kosovu u protekle dve do tri godine nisu prošli, a da Zagreb nije bio - mirođija. Ako malo dublje zakopamo u odnose "lijepe njihove", Makedonije i Kosova, na površinu će isplivati štošta, kao na primer da Hrvatska pretenduje da bude, ili već jeste glavni NATO lobista na Balkanu.

MEŠKOV ODBRUSIO ŠIPTARIMA: Odustanite od formiranja vojske Kosova, obezbedite Srbima ljudska prava!

Činjenica je da je Makedonija, sa novom Vladom Zorana Zaeva koja je otvoreno za brz ulazak u NATO, sa Hrvatskom u više nego dobrim odnosima. A odnosi stvoreni još devedesetih između Kosova i Hrvatske, potpomognuti Albanijom, koja je takođe članica NATO-a, sada definitivno izlaze na videlo.

To se pokazalo u više navrata, a poslednju potvrdu da Hrvatska ozbiljno radi na pomoći Kosovu po ovom pitanju, otkrio je i Aljbin Kurti, koji je u intervjuu za televiziju "Klana Kosova", rekao da će vojska Kosova biti formirana u partnerstvu sa Tiranom i Zagrebom.

Učešće Albanije u ovom projektu može se donekle i razumeti, jer Edi Rama nikad nije krio da želi da vidi vojsku Kosova. Pitanje je kakav je interes Zagreba u svemu tome.

ROGOZIN BEZ DLAKE NA JEZIKU: Daćemo Srbiji sve što joj treba, a AKO NAS NAPADNE NATO - UNIŠTIĆEMO IH!

Odgovor je prilično lak, ali veoma opasan po Srbiju. Destabilizacija. Hrvatska veoma dobro zna da je Kosovo nerešeno pitanje, ne samo srpsko, već i reklo bi se svetsko. 

Reuters/Public

Isto tako zna da bi se pomaganjem Kosovu, koje je pod jurisdikcijom UN i Rezolucijom 1244 i dalje srpska teritorija, pomoglo stvaranje vojske na jednom delu teritorije druge države, što bi se moglo smatrati i više od mešanja u unutrašnje poslove suverene države Srbije. 

Ako tome dodamo da je Srbija izabrala vojnu neutralnost kao svoju zvaničnu politiku u momentu kad je okružena sa svih strana, posle prijema Crne Gore u NATO, ovom alijansom, ne treba puno razbijati glavu o tome - da li nam Hrvatska misli dobro.

ULAZAK CRNE GORE U NATO BIO JE ZATVARANJE OBRUČA OKO SRBIJE, A MAKEDONIJA ĆE TAJ OBRUČ JOŠ DA STEGNE: Iza svega krije se pritisak na Beograd da prizna Kosovo!

Zagreb ima, reklo bi se, dve uloge. Prva je da po svaku cenu postane zemlja-lider na Balkanu. To može samo ako joj na putu nije Srbija, koja po svom geostrateškom položaju zauzima prostor koji se ne zove za džaba "kapija Istoka i Zapada".

Druga uloga je put koji je izabrala da do toga dođe - NATO. Problem je što međunarodne političke, da ne kažemo civilne sile, partnera vide u Beogradu, a ne u Zagrebu.

Slepa poslušnost Zagreba

U tom kontekstu NATO ima razloga da koristi Zagreb, dok Hrvatska koristi Kosovo kako bi Srbiju održala u stanju pripravnosti. Hrvati su u prednosti jer su članica EU, pa i iz tog ugla nije nebitno koliko jak pritisak mogu da izvrše na Beograd. U tom smislu, normalno je da su "kanap za zatezanje" Srbije našli na Kosovu. Taj kanap nije kratak, jer su uvereni da uz toliko NATO saveznika oko Srbije mogu i Moskvu držati podalje od Balkana.

Hoće da budu lideri 

Zagreb ima, reklo bi se, dve uloge. Prva je da po svaku cenu postane zemlja-lider na Balkanu. To može samo ako joj na putu nije Srbija, koja po svom geostrateškom položaju zauzima prostor koji se ne zove za džaba "kapija Istoka i Zapada".
Druga uloga je put koji je izabrala da do toga dođe - NATO. Problem je što međunarodne političke, da ne kažemo civilne sile, partnera vide u Beogradu, a ne u Zagrebu.

Strah da bi Moskva u Srbiji mogla da nađe utočište, i vojno i političko, tako je snažan da je NATO odrešio ruke svojim saveznicima u okruženju da učine i nemoguće samo da Rusiju ne puste na Balkan.

SRBIJA SPREMA 1.500 RAMBO RATNIKA: Vojna jedinica najboljih specijalaca moći će u svakom trenutku DA SPREČI UDAR NA NAŠU ZEMLJU!

S druge strane, iako to na prvi pogled ne izgleda tako, daleko umerenija EU ne deli u potpunosti stavove NATO-a oko iste stvari, što je paradoksalno, jer su gotovo sve članice EU i članice NATO-a.

Jaram NATO-a koje je na svoj vrat navukla Hrvatska, na sopstveni zahtev, samo pokazuje da je ona ta koja je svoju suverenost dala pod zakup ovoj vojnoj alijansi, a da je račun izgleda namenjen nama. Jer, ne zaboravimo, ne tako davno, Hrvatska i Albanija su u zajedničkom pismu generalnom sekretaru NATO-a Jensu Stoltenbergu izrazile podršku dobrosusedskim odnosima i regionalnoj saradnji, ali i zabrinutost zbog događaja koji mogu uticati na sigurnost Kosova.

(VIDEO) ŠIPTARI U PANICI ZBOG VOJSKE SRBIJE: Traže od Brisela i SAD da ih zaštite, tvrde da se SPREMAMO NA KOSOVO!

No, ne treba zaboraviti ni da odnosi Hrvata i Albanca sežu duboko u prošlost, možda i dalje od 1989. i štrajka u rudniku "Trepča", kad su "gladnim" albanskim rudarima "braća Hrvati" na zadnja vrata slali i donosili banane.

NATO je u međuvrmenu na Kosovu i Metohiji napravio specijalnu šiptarsku jedinicu ROSU!!!

Vojska naše zemlčje , poručuju eksperti, slovi za najjaču na Balkanu i svaki pokušaj Albanaca da napadnu Srbiju prošao bi katastrofalno!!!

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 6 godina

Добро је да све СОТОНИНЕ Слуге буду на - једном месту... Кад Путин распали... -једним ударцем, да побије гамад...!! Да се не .... - "злопате пуно"...!! Не би било "човечански"...!!

Emil

pre 6 godina

Ma stvarno banane Hrvati donosili rudarima u Trepci..pa kako kad je to 600km od Hrvatske..mozda po golubovima poslali...a srpska protuavionska obrana zakazala...

Branislav

pre 6 godina

Umesto što izigravaš idiota raspitaj se kako!? Informacija je tačna, a ti se glupiraj koliko te volja!

mauser

pre 6 godina

A ti si obavještajac, pa znaš neke podatke? Ne budi smiješan.....

Anarhista

pre 6 godina

У мирно доба, пропаганда и страх су основни алат против црних сила. У време рата, гасне коморе су ремек дело против антиХриста. Само Атомска Србина Спашава.

zagor

pre 6 godina

Kad nakon genocida i strahovitih ratnih zločina 90ih nije bačena bomba na srbe,ne vjerujem ni da ce sad zbog Kosova...

jova

pre 6 godina

Hrvatska kao zemlja propada,kao i Nato,njima su odbrojani dani imaju još malo vremena i prostora da svoje puste želje istaknu, Hrvatska kao zemlja zla propada,pa kako može da bude nekakav Lider zla, Evropska unija propada ,a sa njima i Nato,Amerika propada Šiftari će uskoro da bježe sa Kosova,u Albaniju,Bonstil baza se povlači sa Kosova,sve te zle zemlje moraju propasti zbog prolivene krvi pravednoga i poštenoga naroda koga su ubili,i njihov vođa je propao u Americi.Dolazi 8.Kralj koji će vladati svetom,to je Bog dao da se zapiše u Bibliji Otkrivenje 17:11.i to nemože da zaustavi nijedan čovek na zemlji tako da demonski umni degenerici sveta,neće više nikada vladati zemljom,nego će biti uništeni.jer im je vođa propao,Bog ga je skinuo sa vlasti,a vladao je 6000 i nešto godina.A to Bibliski nepismen narod nezna.živi bili pa videli.

Mara

pre 6 godina

Angela Merkel se izgleda probudila iz dubokog idilicnog sna i sad vidi pravu stvarnost, onakva kakva jeste.Sile najveceg zla predvodjene americkim degenericima i psihopatama su konacno razotkivene,nacistima i cionistima se blizi kraj,hrvati drzite se jer ste vi najvece zlo u Evropi i treba da vas nema.To ustasko zlo mora da nestane s lica zemlje i da se zatre u korenu,takvi kakvi jeste ne treba da postojite,vi ste ruglo i sramota za 21-i vek.\n

Remington

pre 6 godina

Pogledaj se u ogledalo pa ćeš shvatiti da je sve kontra.

Ucitelj

pre 6 godina

Opet panicite. Ne pali to vise. Narod nije glup. Niko nas nece napadati. Dosta je bilo ratova.Dosta smo dece izgubli.

ČITATELJKA

pre 6 godina

Aaaaooooo kakav naslov i kakav tekst - idealan da svii sa niskim IQ poveruju da je tako kako je napisano.

Dragomir

pre 6 godina

Падне ли Србија под ноге муслимана СЛЕДЕЋА ЈЕ ХРВАТСКА!Македонија се трза а следећа је Бугарска,Румунија,Мађарска ... Уместо да су све поменуте државе помогле да се са нашег Космета албанци врате у Албанију које је Тита НАМЕРНО пустио да се насељавају данас страхују да су готови од бројних муслимана азиланата!Толико их има (Кап по кап) да никаква струјна ограда не помаже?Свет би нас помогао да нисмо били комуњаре црногорца Милошевића и босанца Шешеља!

mauser

pre 6 godina

Čitam članak i komentare pojedinaca i ne mogu vjerovati čime se ljudi pucaju.....kakav napad, kakv rat, ljudi pa svi se bore kako će preživjeti odo danas do sutra, a vi se nabrijavate oko neisina i laži....

BorisDe

pre 6 godina

Rusi i Grci misle da su im hrvati prijatelji a hrvati prijatelji sa albanijom i odmah priznali kosovo i salju svoje trupe u pomoc poroshenku azOvcama da ubijaju Ruse i Srbe. \n

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Tutinac koga su izrešetali "vračarci" sveodočio u Specijalnom sudu! Pomagao sam načelniku Milenkoviću kada sam ranjen
Hronika

Tutinac koga su izrešetali "vračarci" sveodočio u Specijalnom sudu! Pomagao sam načelniku Milenkoviću kada sam ranjen

Samir Divljanović, iz Tutina, kog su kako navode u Tužilaštvu za organizovani kriminal, 29. decembra 2019. u Beogradu pokušali da ubiju pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića, takozvani "vračarci", ispričao je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je upucan kada je došao da "pomogne načelniku Četvrtog odeljenja Slobodanu Milenkoviću".

16.04.2024

13:41

Sport

Planeta

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!
SPREMA SE OBRAČUN

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!

Pre dva dana u Litvaniju je stigla avangarda nemačke oklopne brigade, koja će od 2027. godine biti stalno raspoređena u toj baltičkoj državi. Ovo je prvi put od kraja Drugog svetskog rata da je Bundesver trajno rasporedio svoje snage van nemačkih granica. To je veliki izazov za nemačku vojsku, koja se suočava sa nedostatkom bukvalno svega - naoružanja, opreme, municije, a pre svega ljudstva.

16.04.2024

11:40

Tajni plan Putina za Iran i Izrael! Ovo odlučio da uradi?! Oči celog sveta uprte u Rusiju: Ako je tačno, čeka nas još strašniji scenario!
NJIH CILJA

Tajni plan Putina za Iran i Izrael! Ovo odlučio da uradi?! Oči celog sveta uprte u Rusiju: Ako je tačno, čeka nas još strašniji scenario!

Oči sveta su trenutno uprte u situaciju na Bliskom istoku. Prvi put u istoriji Islamske Republike, Iran je u nedelju uveče direktno napao svog najvećeg neprijatelja Izrael. Prema Izraelu, ukupno je ispaljeno oko 300 projektila, ali su gotovo sve presreli izraelska vojska i njeni saveznici. Mnogi su odmah postavili pitanje kakva je uloga ruskog predsednika Vladimira Putina ovom sukobu.

16.04.2024

10:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija