• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.07.2017

23:55

GORAN RAKIĆ O FORMIRANJU VLASTI NA KiM: Srpska lista očekuje konsultacije narednih dana!

Politika

GORAN RAKIĆ O FORMIRANJU VLASTI NA KiM: Srpska lista očekuje konsultacije narednih dana!

Podeli vest

Predsednk Srpske liste Goran Rakić izjavio je da u narednih nekoliko dana očekuje konsultacije sa albanskim političkim liderima, posle čega će doneti odluku da li će učestvovati u upravljanju privremenim institucijama vlasti na Kosovu i Metohiji, pišu "Večernje novosti"

Upitan koje uslove ima Srpska lista, on je rekao da, pošto još ne znaju koja im je albanska politička opcija najprihvavljivija, teško je reći da li će i u kolikoj meri učestvovati u vlasti. 

- Odluke nećemo donositi brzopleto, već u konsultacijama i u dogovoru sa Beogradom- rekao je Rakić. 

Upitan da li cje to smetati eventualnim koalicionim partnerima, on je rekao da ke svima, pa i albanskim političkim liderima jasno da opstanka Srba na KiM ne bi bilo bez pomoći Vlade Srbije.

- Ne vidim razlog zašto bi to njima smetalo, pogotovu što se na većem političkom nivou odvija i dijalog Prištine i Beograda. I nama ponekad ne odgovara to sto albanski lideri često neke odluke donose u konsulacijama sa pojedinim inostranim ambasadama- istakao je Rakić.

KURTI: Haradinaj je spreman da srađuje i sa Srpskom listom

ĐURIĆ SAVETUJE SRBE NA KOSOVU: Srpska lista nek ne žuri u vezi sa formiranjem vlade!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija