• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.08.2017

12:04

VUČIĆ POSLE SASTANKA SA TAČIJEM: Hapšenje Mitrovića je vrhunac licemerja Prištine!

Politika

VUČIĆ POSLE SASTANKA SA TAČIJEM: Hapšenje Mitrovića je vrhunac licemerja Prištine!

Podeli vest

Hapšenje Bogdana Mitrovića je vrhunac licemerja, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da je na današnjem sastanku sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem otvorio i pitanje hapšenja Mitrovića


Vučić je u Briselu naglasio da se to hapšenje nije smelo dogoditi. 

- U pitanju je čovek koji ima tri ćerke i dva sina, koji je tamo išao mnogo puta i prijavio se na listu. Interesantno je da ga je prijavio komšija koji mu je uzurpirao i oduzeo imovinu. Prijavio ga je posle 18 godina, valjda plašeći se da će mu je tražiti nazad. To je vrhunac licemerja - poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. 

On je posle sastanka sa predsednikom Kosova i šeficom EU diplomatije Federikom Mogerini naglasio da će Srbija pratiti slučaj Mitrović i da se nada brzom rešenju. 
 

Od konkretnih pitanja, koja su već bila deo dijaloga Beograda i Prištine, potvrđen je dogovor o pravosuđu, najavljeno otvaranje Mosta na Ibru do kraja godine i konstatovano da po pitanju formiranja Zajednice srpskih opština Priština nije načinila nikakav napredak, rekao je predsednik Srbije novinarima u Briselu.

Vučić je istakao da bi rešenje istorijskih odnosa Srba i Albanaca mnogo značilo i za Beograd i za Prištinu, te da će se ti razgovori nastaviti, mada, istakao je, niko nije preveliki optimista.

ZAVRŠEN SASTANAK Vučića, Tačija i Mogerini u Briselu!

Ipak, rekao je Vučić, "vidimo malu šansu rešavanje istorijskog pitanja između Srba i Albanaca i moramo da je iskoristimo".

- Vredi probati zbog budućnosti - rekao je Vučić.

Razmotrena su, kako je rekao, i sveukupna regionalna pitanja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija