• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

01.09.2017

18:19

DODIK SUTRA U BEOGRADU: Sa Vučićem i Brnabićkom o zajedničkim projektima i deklaraciji!

Politika

DODIK SUTRA U BEOGRADU: Sa Vučićem i Brnabićkom o zajedničkim projektima i deklaraciji!

Podeli vest

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik potvrdio je da će se sutra u Beogradu sastati s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ističući da odnosi RS i Srbije nikada nisu bili bolji

On je za Srpsku novinsku agenciju (SRNA) rekao da će na sastanku na kom će biti i predsednica Vlade RS Željka Cvijanović i premijerka Srbije Ana Brnabić, biti reči o novim zajedničkim projektima, kao i o Deklaraciji o zaštiti i očuvanju srpskog naroda.

On je rekao da je "ambicija da u kontinuitetu sagledaju sve što su do sada činili i radili".

- U okviru Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama na nivou predsednika i premijera Srpske i Srbije dogovoren je Kolegijum koji funkcioniše u kontinuitetu. Sve se radi u funkciji pripreme zajedničke sednice vlada Srpske i Srbije koje će kasnije operativno razraditi sve projekte koji će biti realizovani - naveo je Dodik.

On je dodao da će na satsnku biti reči o Deklaraciji o zaštiti i očuvanju srpskog naroda, kako bi se uspostavio zajednički fond za podršku srpskoj zajednici u regionu, ali i šire.

- Naš cilj jeste da se srpsko nacionalno prisustvo obezbedi zajedničkim anagažovanjem na projektima u okviru standarda i procedura poznatih u Evropi i da se počne graditi drugi pristup Srbima, u smislu da se odbiju kvalifikacije o bosanskim, albanski, hrvatskim, mađarskim Srbima, jer smo mi jedan integrali narod - naglasio je Dodik.
 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija