• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Alo

03.09.2017

21:52

ŠOKANTAN INTERVJU VOJISLAVA ŠEŠELJA: Tadić je zarazan, stigla ga je Lazareva kletva, Zorana je ćurka, lideri opozicije moraju u penziju!

Politika

ŠOKANTAN INTERVJU VOJISLAVA ŠEŠELJA: Tadić je zarazan, stigla ga je Lazareva kletva, Zorana je ćurka, lideri opozicije moraju u penziju!

Podeli vest

U šokantnom intervjuu za Alo, lider radikala Vojislav Šešelj, bez dlake na jeziku govori o Borisu Tadiću, Zorani Mihajlović, liderima opozicije... Njegov intervju prenosimo u celosti:

Priznao nam je da li planira da drži dijetu i otkrio kako je proveo leto, a svoje političke protivnike u komentarima nije štedeo...

U medijima se pojavila informacija da ste pre nekoliko dana pozvani iz Haga da odete tamo na izricanje presude, koje je zakazano baš na dan Sveta tri jerarha, krsnu slavu SRS-a.

- Meni nije poslat nikakav poziv. A da li planiraju da mi šalju, to njih treba pitati.

Lideri opozicije moraju u penziju

Da li mislite da ima šanse da se lideri opozicije, koji se malo svađaju, umire, ujedine i izađu u jednoj koloni na beogradske izbore?

- Njihov je problem problem vođstva. Prvo, oni koji su se eksponirali u vreme dvanaestogodišnje dosmanlijske vladavine ne mogu da shvate da ne mogu steći narodno poverenje i oni treba jednostavno da se povuku iz politike. To su Tadić, Jovanović, Čanak, Živkovič, Šutanovac. Od novih nema nikakvog kvaliteta. Jeremić je pokazao da nije čovek ozbiljnog kvaliteta, Janković čini nebulozne stvari na političkoj sceni, neverovatno je kako se on ponaša i kako priča. To je muka zapadnih službi koje na tome rade. Oni i dalje tragaju za pravim čovekom. Boško je sramota za politiku, prljavi ljotićevac koji mašta o musolinijevskom sistemu.

A šta biste radili kad bi vas ipak pozvali?

- Ništa, ja sam završio sa Haškim tribunalom. Ja sam pobedio, nisam tražio da me puste, nisam nikakve uslove prihvatao, oni su mene izbacili. Držali su me 12 godina, nisu uspeli ništa da mi dokažu i to je za mene završena stvar. Ako oni odluče da me vraćaju, to se mene ništa ne tiče, pritisak će ići prema Vučiću i njegovom režimu. A da li će oni popustiti, to njih treba pitati. Ja neću ni mrtav pristati da idem, sigurno, moraće da vode sudski postupak.

Kako vam se čini Dačićev predlog o razgraničenju Kosova?

- To nije Dačićev predlog, o tome se 20 godina vodi rasprava, to je prvi plasirao Dobrica Ćosić. Ja sam uvek bio protiv toga. Mi srpski radikali smatramo da nema potrebe da delimo ono što je u celini naše. Mora Kosovo potpuno da se vrati u sastav Srbije, pod našu kontrolu, pa onda da raspravljamo o autonomnim pravima Albanaca.

Kakvu budućnost predviđate Tominom Savetu za saradnju sa Kinom i Rusijom?

- To je najobičnija glupost, samo troši velike pare iz budžetske rezerve. To treba ukinuti i raspršiti, šta može on tu da radi? On priča da ima prijatelje neke, samo ne znam kakve, on je u očima Kineza i Rusa bio bitan dok je bio predsednik, a sada je ljudska olupina i ništa više. Ne znam kako je Vučić isto tako dozvolio da Nikolić ostane u predsedničkoj rezidenciji. Trebalo ga je kao kofer odatle izbaciti kada sam nije to uradio čim je predao dužnost.

Dragica se više nigde ne pojavljuje. Da li vam nedostaje?

- Pa šta će više, presušili joj izvori novca. Niko više ne razbacuje pare na njih. Ona ni ranije nije predstavljala ništa, prva dama u našem sistemu ne postoji, to je glupost.

Pišem knjigu „U Srebrenici se nije dogodio genocid”

 Jeste li vi išli negde na odmor? Kako ste proveli leto?

- Nigde nisam išao, celo leto sam proveo u svom dvorištu. Imam porodični bazen, koji sam malo koristio. Svaki dan sam radio na knjizi „U Srebrenici se nije dogodio genocid”. Planirao sam da izađe u septembru prošle godine, ali nisam uspeo da je završim.

Generalno, vaša svaka knjiga je veoma „obimna“, jeste li sigurni da ih neko čita od korice do korice?

- Siguran sam da neko čita, ozbiljne knjige se pišu za ozbiljne čitaoce. Nije ovo zabava. Nažalost, takvih čitalaca ima sve manje, jer se tiraž naučnih knjiga u našoj zemlji sveo na 300 do 500 komada, retko koja ima tiraž od 1.000 primeraka.

 Jeste li spremni za beogradske izbore? Izašli ste sa kandidatom Miljanom Damjanovićem poprilično rano...

- Mi se spremamo neprekidno i tokom leta smo imali aktivnosti koje vodi naš gradski odbor, a na jesen ćemo se svi iz rukovodstva stranke uključiti i učinićemo sve što je u našoj moći da postignemo dobar rezultat.

Zašto ste isključivi u stavu da nikada ne ulazite u koaliciju? Možda biste bolje prošli na taj način...

- Besmisleno je ići u predizborne koalicije. To je kod nas dovedeno do apsurda. Demokratska stranka se pocepala u 20 malih stranaka, o onda prave koaliciju, to je ludilo. Ako zaslužujemo cenzus, narod će nam dati dovoljno glasova za cenzus, a ako ne zaslužimo poverenje, ko nam je kriv.

Gojim se od voća, ne od svinjetine

 Priča se da ste počeli sa ozbiljnom dijetom, je l‘ to istina?

- Nije istina, ja u stvari jedem malo mesa, ali jedem meso. Ne pada mi na pamet da isključim svinjetinu. Ali ja imam velike voćne terapije, jedem velike količine sezonskog voća i to me goji. Sada mi je sezona smokava, svaki dan pojedem po kilogram smokava. Bojić mi direktno iz Crne Gore nabavlja smokve. Onda mi ide sezona borovnica, a i one su kalorične. To što ja možda nekima delujem gojazno uglavnom je stvar voćnog šećera, ali zbog tih antioksidanasa.

 A ako se Đilas uključi u trku na beogradskim izborima?

- On može da osvoji određeni procenat glasova, teško mi je da procenim koliko. Bio je u povoljnoj situaciji kada se povukao, nisu se mediji raspisivali o njemu. Bio je zaštićen i to mu je vetar u leđa za početak, ali pitanje je kako bi prošao na izborima i pod kojom bi firmom išao. Ne može osvojiti vlast, ali možda dođe do cenzusa.

 Zorana Mihajlović vam je posebno inspirativna, često tvitujete o njoj?

- Ona je smišljeno htela da izazove incident sa Kinezima da bi pokvarila srpsko-kineske odnose. Ona ima nalog, ranije je kvarila srpsko-ruske odnose. Otišla je na gradilište na Preobraženje i naravno koga da zatkne kada su Kinezi angažovali podizvođače Srbe, koji ne rade na taj praznik, zato nije bilo Kineza. Vučić je tu morao da se izvinjava posle i vadi situaciju, pa je poveo ćurku Zoranu, pa je tamo bila besna kao besna hijena, kamera je hvatala kako reaguje kad vidi Vučića i kineskog ambasadora, samo što nije režala.

 Kada konačno idete kod Kolinde, toliko dugo to najvaljujete, a nikako da odete?

- Vrlo uskoro. Kada Vučić krene, idem i ja, pa da vidimo kome će Kolinda veću pažnju da posveti. Kada se ja pojavim, njoj Vučić neće pasti na pamet.

Tadića je stigla Lazareva kletva, on je zarazan

Rekli ste jednom da će onoga ko izda Kosovo stići Lazareva kletva. Da li vi stvarno verujete u to?

- Mislim da je ta Lazareva kletva izuzetno ozbiljna stvar. Mnogi to potcenjuju zato što još ima mnogo tragova komunističkog duha u našem narodu. Najbolji vam je primer Boris Tadić. On je isporučio Hagu Župljanjina, Karadžića, Hadžića, Mladića i na njega je palo strašno prokletstvo. Ja se iskreno bojim toga, nikada se sa njim ne bih rukovao, niti bih voleo da sedim u njegovoj blizini. On je opasan i za svoje najbliže i za okolinu.

RADIKALSKA POLITIČKA DINASTIJA! Šešeljev sin novi poslanik!

ŠEŠELJ MORA NAZAD U HAG! Lidera radikala na dan krsne slave pozivaju u tribunal NA IZRICANJE PRESUDE!

ŠOKANTNE TVRDNJE LIDERA SRS o zločinačkom planu Tribunala! ŠEŠELJ: Hag isplanirao UBISTVO MLADIĆA!
 

 

 

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nenad

pre 6 godina

Samo napred od istine niko nemoze pobeci ko gresi i treba da ga stigne debela kletva \n

Jovana

pre 6 godina

Pa ako cemo realno i Seselj je odavno zasluzio penziju.

Milan

pre 6 godina

Da se i ja jednom slozim sa njim sto se tice Tadica koji je zajedno sa Jeremicem izdao i Kosovo i sve nase ljude koji zive tamo.

Stojan

pre 6 godina

Za opoziciju je rekao istinu, a to je da s svi oni politicke olupine.

mangusta

pre 6 godina

Ovaj intervju uopste nije sokantan,to smo od Vojislava i navikli.

Veka

pre 6 godina

Jedno je sigurno, a to je da je opozicija zrela za ludnicu i penziju. Kako ko od njih.

Trajko

pre 6 godina

Ne mora opozicija u penziju, narod ih zna, zna njihovo znanje, neće niko glasati za njih, nema brige za građane Srbije.

ouzt6

pre 6 godina

Svako dobije ono što je zaslužio, kad-tad. Građani cene domaćinsko ponašanje sa svojim novcem...

seka

pre 6 godina

Covek je izuzetno inteligentan ali je na pogresnoj strani

Ana

pre 6 godina

За Тадића је у праву он је политичка прошлост .

Stanko

pre 6 godina

Цела опозициона сцена је смешна и јадна , без идеје , програма и циља.

Deja

pre 6 godina

Zar on nije rekao da će otići u političku penziju, ako Beli bude imao više glasova od njega?

ljubo gurovic

pre 6 godina

vi ste d.seselj odavno curan uprkos dr diplomi.vasa dela to sama nam kazuju ako cemo iskreno.srpskom narodu vi ste podmetno kukavicije jaje.bez ljutnje same cinjenice vaseg rada sve same od sebe govore.ili bolje receno dokazuju i nema dalje.

novica

pre 6 godina

Ćuran je onaj ko tako misli....Šešelj je pobedio haški tribunal, tačnije oterao ih je u tri pm, i on je jedini pored Georgi Dimitrova koji je pobedio Nemački sud na vrhuncu hitlerizma, odnosno fašizma, a to je danas i cela evropa, naravno pod podmuklim voćstvom povampirene Nemačke...

marija

pre 6 godina

Ne samo da su opozicioni lideri za penziju nego i Vojislav Seselj.

marija

pre 6 godina

Vojislav Seselj treba da ostavi politiku i da puste mlade da se ne bi vise brukao.

Zoran

pre 6 godina

Delim isto mišljenje sa Šešeljem da od ovih što se sada zovu opozicija niko nem abaš neke velike i sigurne šanse ni da prođu cenzus a ne drugo.

aca

pre 6 godina

Ovo pitanje i odgovor za Tadica je sto posto na mestu.

Marija

pre 6 godina

čini mi se da je najpametnije reko da svi samozvani lideri iz opozicije moraju u penziju i da dopuste vođenje mladima i neiskvarenima.

dejan

pre 6 godina

U pravu ste za opoziciju,sto pre i to u ne zasluzenu penziju.

Neša

pre 6 godina

Šešelj je u pravu , ovakva opozicija nema šta da traži na sadašnjem političkom nebu.

Branko

pre 6 godina

Šešelj je po običaju direktan, ali za neke stvari je u pravu. Ne verujem da Tadić mirno spava.

Bojan

pre 6 godina

Opozija je olos koji se samo okuplja da pljuje castan i posten narod.

Hemera

pre 6 godina

Vojislav Šešelj zaista preteruje. Nije fer da toliko vređa Zoranu Mihajlović.

maki

pre 6 godina

Šešelj je grubo iskren i u mnogome je u pravu. Stari lideri opozicije jesu za penziju jer su dokazali svoju nesposobnost da vode. Novi opozicionari su nesposobni čak i za bavljenje politikom.

Laza

pre 6 godina

Vojislave, zasto se vi ne penzionisete... Vidim da pokusavate na sve nacine da budete interesantni, a niste...

pluskvamperfekat

pre 6 godina

Ovaj covek jos uvek zivi u proslosti

Vedran

pre 6 godina

Seselj gura svoj sina u politiku pa sada napada opozicione lidere da idu u penziju.

vojo

pre 6 godina

Seselj je kontroverzna licnost i to u pravom smislu te reci

Filip

pre 6 godina

Opozicija je krenula u borbu za par procenata glasova a Seselj samo pokusava da spase SRS kao stranku ali mu nece uspeti.

ivana

pre 6 godina

Pa i ti trebas u penziju zajedno sa ostalim lidercicima propale opozicije!

Nina

pre 6 godina

Današnja opozicija nije ni nalik na one opozicije što su bile. Ovi su se pretvorili u zveri, kojima ništa nije sveto. Ni život ni porodica. Oni su svoje završili. Penzija ih je dočekala pre nego što su je i ostvarili.

Miki

pre 6 godina

Na sledećim izborima ako predje 2% biće uspeh a cenzus je nedostižan.

samoja

pre 6 godina

Seselj jede voce i goji se, nikako od mesa. Svasta i od njega mozemo da cujemo...

Stanojka

pre 6 godina

Ti si, Seselju, dobrovoljno otisao u Hag bas pred ubistvo Djindjica najavljujuci njegovo ubistvo. Mislio si da ces se iz Haga vratiti za godinu dana, a oni te zadrzase 12 godina. Sad se plasis da nisi bas toliko sposoban da se opet izvuces iz njihovih kandzi, pa ti ponovni dobrovoljni odlazak vise ne pada na pamet. S druge strane, znas da pricas da Kosovo mora potpuno da se vrati u sastav Srbije, ali ne dajes resenje kako. Ne mislis valjda da ce nasa deca opet ginuti za unapred izgubljenu stvar, dok ti i ostali politicari krijete svoju po inostranstvu? Mala digresija: ako si posten politicar kako se predstavljas, odakle ti kuca sa bazenom, od cega zivis kad ti je tiraz 300 knjiga i od cega izdrzavas i skolujes toliku decu? Sto se Tome tice, tu se slazem s tobom. A ti, sedi kuci, jedi voce i leci se.

straja

pre 6 godina

Steta sto u ovom slucaju pamet i obrazovanost ne idu zajedno sa mudroscu!!!!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!
Fudbal

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!

Odigrani su revanš mečevi četvrtfinala Lige šampiona, nakon čega smo saznali imena četiri preostala kluba koja će se boriti za najvredniji trofej u evropskom klupskom fudbalu. Pored toga, eliminacija Arsenala od minhenskog Bajerna imala je za posledicu to da engleski velikan neće igrati na Svetskom klupskom prvenstvu 2025. godine! Umesto "tobdžija" tamo će se naći austrijski Salcburg za koji nastupaju trojica srpskih fudbalera! Nema sumnje da će domaćim ljubiteljima fudbala reformisano takmičenje biti vrlo interesantno, jer će na njemu nastupiti veliki broj srpskih igrača!

18.04.2024

14:48

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija