• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/RTS

12.09.2017

09:20

RAKIĆ NAJAVIO: Vrlo brzo biće formirana Zajednica srpskih opština!

Politika

RAKIĆ NAJAVIO: Vrlo brzo biće formirana Zajednica srpskih opština!

Podeli vest

Srpska lista se neće ponašati ucenjivački niti gurati prst u oko Albancima, ali će biti kamen u cipeli koji će stalno podsećati Prištinu na svoje obaveze, izjavio je danas predsednik Srpske liste Goran Rakić najavljujući da će vrlo brzo biti formirana Zajednica srpskih opština

- Mogu sto odsto da obećam i da garantujem da će Zajednica srpskih opština biti formirana vrlo brzo - rekao je Rakić gostujući na RTS govoreći o razlozima učešća Srpske liste u kosovskoj vladi Ramuša Haradinaja.

On je istakao da je formiranje ZSO bio jedan od uslova Srpske liste za ulazak u vladu i da je to i međunarodna obaveza Prištine po Briselskom sporauzmu - da što pre omogući formiranje ZSO.

- Mi nećemo licitirati sa datumima - dodao je.

Rakić je naglasio da Srpska lista sada ima snagu i da od nje zavisi vlada u Prištini.

Prema njegovim rečima, poverenje je ono što se najteže vraća, a ono je davno izgugljeno, ali da sada Srpska lista ima snagu da ga povrati.

Poručio je da će Srpska lista biti ispred svod naroda odnosno da neće gurati narod ispred sebe, kao i da će se boriti za bolji život i opstanak srpskog naroda na KiM i povratak raseljenih lica.

SRPSKA LISTA LAŽNIM PATRIOTAMA IZ OPOZICIJE: Manite se izanđalih parola, ne zloupotrebljavajte srpski narod na KiM!

Na pitanje da da li će Srpska lista učestvovati u unutrašnjem dijalogu o KiM na koji sada poziva premijer Haradinaj, Rakić ističe da Srbi sa KiM već učestvuju u unutrašnjem dijalogu na koji je pozvao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, da ne zna u kom smeru će biti dijalog na koji poziva Haradinaj i da će Srpska lista dati svoje predloge Vučiću, kao svom predsedniku.

Rakić kaže da je kosovska vlada izbacila iz svog ekspozea transformaciju kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku Kosova.


- Tu je i važeća Rezolucija UN 1244 koja garantuje da je jedina oružana snaga koja može garantovati bezbednost Kfor i tako će i ostati - naveo je on.

Rakić je rekao da je više od 80 odsto Srba u ruralnim predelima i da su sada dobili novo Ministarstvo poljoprivrede koje će putem subvencija i donacija pomagati otvaranje te ljude i otvaranje radnih mesta, kako bi živeli bolje. 

Dodao je da i više od 40.000 ljudi na KiM prima direktnu novčanu pomoć od Vlade Srbije.

(VIDEO) LAZANSKI NA TV PINK: Malo je degutantno da neko odavde kritikuje poteze Srba na KiM!
 

Kometarišući kritike opzicije što sarađuju sa Haradinajem, Rakić dodaje da Srpska lista nije imala pravu alternativu odnosno da su mogli da sarađuju sa Samoopredeljenjem koje hoće da se ujedine sa Albanijom ili da uopšte ne uđu u kosovsku vladu, a onda ne bi mogli da se bore za srpske interese na KiM.

Rakić je ponovio da je lako opoziciji da "iz kafića" u Beogradu savetuju Srpsku listu kako treba da se bori za našu decu na KiM i pozvao ih da dođu sa svojim porodicama da žive na KiM, a posebno južno od Ibra, gde je mnogo teže - pa će možda i prihvatiti neki od njihovih saveta.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija