• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.09.2017

14:11

POPOVIĆ: 90 miliona dinara za konkurs za inovacione projekte!

Politika

POPOVIĆ: 90 miliona dinara za konkurs za inovacione projekte!

Podeli vest

Vlada Republike Srbije izdvojila je iz budžeta 90 miliona dinara u okviru konkursa za inovacione projekte za fizička i pravna lica, izjavio je danas ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović

Ministar Popović je objasnio da na konkursu koji će biti otvoren do 9.oktobra, pravna lica mogu da konkurišu za sredstva u iznosu do dva miliona dinara po projektu, dok fizička lica mogu da konkurišu za sredstva do 400.000 dinara po projektu.

Popović je prilikom posete kompaniji "Agrounik" u Šimanovcima naglasio da vlada na ovaj način želi da pospeši saradnju nauke i privrede i da motiviše kompanije i fizička lica da što više sarađuju sa fakultetima, institucijama i naučno-istraživačkim organizacijama.

- Tako će se mnogo više koristiti inovacije i nove tehnologije u industriji, a kao rezulata dobićemo veću konkurentnost domaće industrije, rast izvoza i što je najvažnije otvaranje novih radnih mesta u visokotehnološkom sektoru - rekao je Popović.

Tanjug

Ministar je izrazio zadovoljstvo što je posetio kompaniju "Agrounik" koja je, kako je rekao, prethodnih godina iskoristila više od 20 miliona dinara kroz konkurse ministarstva za nauku i Fonda za inovacionu delatnost.

On je dodao da će ova kompanija u narednom periodu dobiti još 11 miliona dinara.

- To su veliki projekti, ali su i rezultati ulaganja izvanredni za državu. Ova komapnija ima 41 zaposlenih, među njima je 28 inženjera i tri doktora nauka, a 60 odsto svojih proizvoda plasira na domaće tržište, dok ostatak izvozi u region - naveo je ministar.

Tanjug

Snežana Ðorđević, vlasnica kompanije "Agrounik" koja se bavi proizvodnjom i prodajom mikrobioloških preparata za poljoprivredu, rekla je da je kompanija zahvaljujući sredstvima dobijenim od ministarstva nauke i Fonda za inovacionu delatnost razvila laboratorije za mikrobiologiju, za agrohemiju i za molekularnu genetiku.

- Uspeli smo da okupimo mlade kadrove koji rade na našim projektima i da proizvode plasiramo na tržiste Srbije i celog regiona, a planiramo izvoz u Rusiju i na Istok - rekla je Ðorđević.

Pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Saša Stojanović, rekao je da se poziv za novi konkurs za inovacione projekte nalazi na sajtu tog ministarstva gde se mogu naći sve potrebne informacije i formulari za prijavu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija